Minden idők egyik legjobb szerepjátéka - Divinity: Original Sin 2
Minden idők egyik legjobb szerepjátéka - Divinity: Original Sin 2
Írta: warg | 2022. 08. 19. | 5095

És ezt is megéltük! Elkészült minden idők egyik legjobb, legnagyobb szabadságot nyújtó szerepjátékának a fordítása.

A játékról

Az Egyetlen halott. Közeleg az Üresség. A benned rejlő hatalom hamarosan a felszínre tör. Megkezdődött az isteniségért vívott harc. Dönts bölcsen, és csak mértékkel bízz másokban, hisz minden szív mélyén sötétség honol.

  • Milyen szerepet vállalsz?

Egy kannibál elfét, egy birodalmi gyíklényét, esetleg egy élőhalott törpéét? Fedezd fel, hogyan reagál a világ arra, aki – vagy ami – vagy.

  • Eljött egy új Egyetlen ideje!

Gyűjts egy csapatot magad mellé, és ismerkedj össze társaiddal. Sújts le az ellenfeleidre a mély és taktikai elemzést igénylő, körökre osztott csatákban. Használd fegyverként a környezeted, fordítsd előnyödre a magasabb pozíciókat és manipuláld az elemeket, hogy győzedelmeskedj.

  • Légy azzá az istenné, akire Rivellonnak szüksége van.

Fedezd fel Rivellon hatalmas és változatos világát egymagad vagy maximum 3 másik játékostársaddal, akik bármikor becsatlakozhatnak hozzád co-op módban. Juss el bárhová, használd a fantáziádat, és derítsd fel a rengeteg lehetőséget, amelyet a játék világa tartogat. Rivellonon túl az új PvP aréna és a kalandmester mód is felfedezésre vár.Válassz fajt és háttértörténetet. Válassz a hat előre megírt karakter közül, akik saját múlttal és küldetésekkel rendelkeznek. Vagy készíts egy teljesen új ember, gyíklény, elf, törpe vagy élőhalott karaktert. Minden döntésnek következménye van.

Határtalan szabadság felderítéshez és próbálgatáshoz. Mehetsz, amerre látsz, beszélhetsz bárkivel és kölcsönhatásba léphetsz bármivel. A világ bármely lakóját megölheted anélkül, hogy emiatt később falakba ütköznél, sőt, az állatokkal is beszélhetsz. Még a szellemek is tartogathatnak egy-két titkot...

A körökre osztott harcok következő generációja. Pusztítsd el ellenfeleidet elementáris kombinációk használatával. Használd a magaslatokat az előnyödre. Válassz 12 irányzat 200+ képzettsége és varázslata közül. De vigyázz, mert a 2.0-ás MI igazán nagy kihívások elé állíthat.

Max. 4 játékos kalandozhat együtt online vagy osztott képernyős módban. Merülj el barátaiddal Rivellon világában online vagy egy számítógép előtt (osztott képernyővel), teljes játékvezérlő támogatással.

Kalandmester mód: Lépj a következő szintre, és készíts saját kalandokat a barátaidnak. Töltsd le a többi rajongó által készített kalandokat és modokat a Steam műhelyéből.

4K támogatás. Csodálatos 4K látvány az RPG-k következő korszakának jegyében.

Értékelések

“Az egyik leglebilincselőbb RPG, ami valaha készült.”

10/10 – GameSpot

“A Larian Studios epikus folytatása az évtized egyik legjobb RPG-jévé nőtte ki magát.”

9.6/10 – IGN

“Minden idők egyik legjobb PC RPG-je.”

9.75/10 – Game Informer


További érdekes részleteket olvashattok a MorroHun Team weboldalán megjelent hírben.

A belső és a nyilvános tesztelés során sikerült ezernél is több hibát javítani, de egészen biztos, hogy maradtak még benne. A hibabejelentőben beküldhetitek, ha találtok még néhányat, hogy javíthassuk őket. (ID szám beállítására nincs szükség, azt a teszteléshez használtuk.)

Aki megteheti, támogassa a Larian Studios erőfeszítéseit azzal, hogy megveszi a játékot. Mi magunk is szívesen vesszük a támogatásotokat, ha elégedettek vagytok a munkánkkal.

Jó játékot mindenkinek, a hozzászólásokban szívesen olvasnánk, hogy kinek hogy tetszik a magyarítás. :-)


*A játékról szóló információk forrása: Steam

Összesen 37 hozzászólás érkezett

Lensver44
2022. 09. 07. - 19:17

Gratulálok, ez nem semmi munka lehetett! Ez valóban az egyik legjobb körökre osztott RPG, és hogy ilyen minőségben megcsináltátok...nem semmi!!! Tényleg nagy Grat!

tszol
2022. 09. 04. - 14:55

Kedves Enigmarolo! Én megköszönöm!

enigmarolo
2022. 09. 03. - 21:16

HA VALAKIT ÉRDEKEL INGYEN EGY GOG KULCS IRJON ÉS KÜLDŐM SAJNOS NEM EMLÉKEZTEM HOGY MÁR MEGVAN. TÉNYLEG INGYEN.


Kopterion
2022. 09. 01. - 21:43

Hatalmas tisztelet felétek!!!! Le a kalappal!!! :)

Lice107
2022. 08. 30. - 16:39

Köszönjük! :D


DreamLord
2022. 08. 26. - 19:35

Köszönjük!

Lyon
2022. 08. 24. - 16:24

Hatalmas köszönet..:D meg is veszem ezt a játékot,mert 10000 éve nem játszottam már valami jó rpgvel :)

warg
warg
Moderátor
2022. 08. 24. - 07:47

Köszi szépen! Jó tudni. :)


Hívj meg egy kávéra/sörre :-)

ko-fi.com/wargtranslator

591-24
2022. 08. 24. - 00:10

@warg


Steam Deck miatt kérdeztem és köszönöm a tippet, megnéztem, hibátlanul működik a DefEd mappába másolva! Bár csak gyors rálestem, de a térkép, párbeszédek, küldetés leírások mind magyarul jelentek meg, szóval valószínűleg jól működik! :)

warg
warg
Moderátor
2022. 08. 23. - 16:56

@591-24: Úgy látom, hivatalosan nem jelent meg Linuxra. A Steam könyvtáramban is csak Ablakot és Almát látok. Ha van lehetőséged, töltsd le és próbáld ki a Mac verzióban lévő fájlt, mert van esély rá, hogy működni fog vele. Csak arra figyelj, hogy a DefEd mappába másold be, mert több helyen is van English.pak fájl. Szuper lenne, ha meg tudnád írni, hogy sikerült-e.


Hívj meg egy kávéra/sörre :-)

ko-fi.com/wargtranslator

591-24
2022. 08. 23. - 16:24

Brutál nagy munka, köszönjük!

Amennyi időm van foglalkozni vele kitart majd pár évig lehet. :D

De tényleg hihetetlen tartalom van benne, még csak az első szigetet nyúzom harminc valahány órája, de hihetetlen, hogy tényleg minden kő alatt lehet valami érdekes sztori, küldetés, karakter. De most a fordítás miatt kezdem előről. Na nem mintha bánnám. :P

Ha nem tolakodó a kérdés, mert ne akarjunk mán' mindent, így is tengermély hálával tartozunk nektek! Linux verzió várható később esetleg a fordításból?


ducimarci1222
2022. 08. 23. - 12:38

Köszi szépen!


🦑 🦐 🦞 🦀 🐡 🐠 🐟 🐬 🐳 🐋 🦈

warg
warg
Moderátor
2022. 08. 23. - 10:23

Köszönjük szépen mindenkinek a pozitív visszajelzéseket. :)

@Waveshaper, köszi a javaslatot és nagyon pozitív szavakat. Ha írsz a vezetőségnek, ők talán vissza tudják állítani a régi fiókodat. Nem biztos, de egy próbát megér.


Hívj meg egy kávéra/sörre :-)

ko-fi.com/wargtranslator

Waveshaper
2022. 08. 22. - 17:41

Sziasztok!

Annak idején fiatal tiniként voltam aktív az oldalon, Lord Darnassus néven, bár belépni se tudok már és az email címem sem létezik, a lényeg hogy most, lassan 30 évesen (leírni is szörnyű) nagyon, de nagyon rég jártam itt. Történt időközben hogy lett nekem egy csodálatos menyasszonyom, és bár én tökéletesen beszélek angolul, ő kevésbé, és bár rengeteget tanult és fejlődött a közös időtöltésnek, egy kis tanfolyamnak, játékoknak hála, azért a Divinity OS2 nagyon nagy falat volt az első után amit magyarul játszottunk végig. A helyzet az hogy nincs a piacon a Divinity Original Sin 1-2-őn kívül osztott képernyős kooperatív szerepjáték ami a kalandról, a felfedezésről, a történetről szól, ezért borzasztóan szerettem volna belevágni az első után a másodikba is, és hát... végigszenvedtük (oké maga a végére túlhúzott történet és a kegyetlenül gonoszra megírt küldetéskimenetelek is közrejátszottak benne), angolul. 150 órát. Minden lépésében azt reméltem, hogy majd egyszer elkészül a magyar fordítás, gondolván rá hogy "áh, még úgy is évek valószínűleg". Ennek azért már jó fél éve, és páromnak is annyira hiányzott az élmény, olyannyira hogy a napokban újrakezdtük az elsőt, és erre derült égből villámcsapásként elkészültetek a másodikkal! El sem tudom mondani mennyire hálás vagyok érte, hogy ezt a kalandot elérhetővé tettétek azoknak akik esetleg németül tanultak gyerekként, vagy egyszerűen nem vevőek a mainstream üsd-vágd-nem-apádra, és szeretnének egy hagyományos DnD asztali szerepjátékba csöppenni, mert ez az élmény mint tű a szénakazalban van csak jelen a játékpiacon, és iszonyatos mennyiségű munka lefordítani őket. Az hogy minden párbeszédet segítettem szóban fordítani, vagy a mellettem ülő csak részben értett valamit, rengeteget elvett az élményből ami ez a játék lehet(ett volna), és most így számunkra mint pár, szárnyat bonthat és kiteljesedhet, és újra belevághatunk.

Tiszta szívből köszönöm, köszönjük a munkátokat!

Lábjegyzet: ha esetleg a következő projektetekként belevágnátok a gigantikus Total War: Warhammer trilógiába, jelentkeznék fordítónak. Próbáltam már nekiesni egymagam is, de első mod-om lett volna és a technikai hátterem nem nagyon volt meg hozzá, az adatbázis szerkesztő amit találtam pedig egy kínszenvedés volt. Ha érdeklődtök esetleg utána mint lehetséges projekt akkor tudni kell, hogy a játék úgy működik hogy mára trilógiává nőtte ki magát, és amikor megjelent a második rész, akkor a komplett első résszel egybeolvadt ha egyazon steam könyvtárban volt meg mindkettő, ami annyit jelent hogy a másodikban kaptál egy új kampányt amiben az 1+2 földrészei, összes tartalma egy nagy világot alkotott. Ez igaz az 1+2+3-ra is, most augusztus 23.-án jelenik meg a három játékot összeolvasztó kampánya azoknak akik mindhárom megvan, szóval egyértelműen óriási munka lenne... egy főnek.

Lopez1
2022. 08. 22. - 13:50

Köszönjük, nagyon szép munka!

Ruhplus
2022. 08. 22. - 09:00

Köszönjük, nem semmi teljesítmény, amit leraktatok az asztalra

warg
warg
Moderátor
2022. 08. 20. - 18:08

Merin volt rajtam kívül a legaktívabb. Pár hét múlva szavazunk, de már elkezdtük gyűjtögetni a jelölteket.


Hívj meg egy kávéra/sörre :-)

ko-fi.com/wargtranslator

MrDevil
2022. 08. 20. - 16:12

Ki volt a 2 legaktívabb fordító akik majdnem a játék felét fordították? hála nektek, hogy tartottátok a lelket a projectben :)

Egyébként mit terveztek? vártok egyelőre és pihentek vagy szemeztek más magyarítással? pl. a Mass Effect Andromedának nagyon örülnék tőletek :)

Chalez
2022. 08. 20. - 12:55

Ez egy nagyon komoly, és hatalmas munka volt! Végre tényleg lehet élvezni minden részletét ennek a remekműnek! Köszönjük!

warg
warg
Moderátor
2022. 08. 20. - 10:22

@kaszajoco: adj neki még egy esélyt ;-)


Hívj meg egy kávéra/sörre :-)

ko-fi.com/wargtranslator

kaszajoco
2022. 08. 20. - 08:55

Köszi szépen, sok munkát szántatok rá, ez látszik, remek a fordítás..így legalább ki tudtam próbálni magyar felirattal, egy ideje már megvolt, de egy óra játék után le is töröltem...hogy kaphatott ez ilyen értékeléseket, ez nagy rejtély számomra. Ennél a több mint 20 éves Diablo 2 is jobb...klasszisokkal. Persze ez csak az én véleményem, a többieknek - akiknek tetszik - jó játékot!

Cassio1987
2022. 08. 19. - 21:19

Köszönöm szépen a munkátokat :)

Cyrus
Cyrus
Vezető szerkesztő
2022. 08. 19. - 19:51

Gratula srácok, nem kis meló volt, köszönjük! 👏


Az élet csak egy álom, útban a halál felé!

gaborlord
2022. 08. 19. - 19:42

Köszönet a hatalmas munkát!

Duvi
2022. 08. 19. - 16:25

Hálás köszönet az egész csapatnak a hihetetlen nagy munkátokért!

nulladik
2022. 08. 19. - 13:16

Gratulálok az egész csapatnak, szép munka!

warg
warg
Moderátor
2022. 08. 19. - 11:38

Ja igen, magatol nem nyilik meg, csak kattintva. ^^


Hívj meg egy kávéra/sörre :-)

ko-fi.com/wargtranslator

Rainse
2022. 08. 19. - 10:36

Igen meg van köszi! :) Valamiért nem nyílt meg de megtaláltam! Ismét csak gratulálni tudok! :) Szép munka!

warg
warg
Moderátor
2022. 08. 19. - 10:25

@Rainse: az asztalodon kellene lennie, nalam gond nelkul telepult es megnyilt.


Hívj meg egy kávéra/sörre :-)

ko-fi.com/wargtranslator

Rainse
2022. 08. 19. - 10:22

Ó hidd el az első rész a második után nekem is csalódás volt. Kezdd csak el ezt és meglátod miért nevezték el így a cikket! :D


A telepítő végén az írta lehet olvasni egy tippek trükkök pdf-t de nekem nem nyílt meg semmi. Ez csak nálam van így vagy valami nem jó? Hol találom ezt a 13 oldalas csodát. Érdekelne! :)

Anonymusx
2022. 08. 19. - 10:07

Köszi a magyarítást, jó nagy meló lehetett. .


"Minden idők egyik legjobb szerepjátéka"

Hát erre kíváncsi leszek, az első rész nem volt akkora nagy szám, mindenesetre majd sorra kerül ez is, elkezdtem időrendileg a Divinity játékokat..

Nekem valahogy egyik rpg se hozza azt a szintet amit a Bg, vagy Icewind, Planescape állított fel. ...

Rainse
2022. 08. 19. - 09:43

@warg: Köszi a választ! Még gondolkodom, mert habár tényleg bejött első alkalommal az előre elkészített karakter (a csontváz, micsoda élmény volt letépn valakinek az arcát... hehe) ettől függetlenűl szerpjátékosként mindig is jobban preferáltam a saját karaktert. Á mindegy lehet, hogy úgy is többszőr játszom végig majd habár én általában nem nagyon szoktam ilyet. Majd meglátjuk. :)

warg
warg
Moderátor
2022. 08. 19. - 09:40

@Rainse: az előre megírt karakterekre szavaznék, mert sokkal teljesebb élmény velük játszani (saját történet, extra küldetések). Főleg, ha csak egyszer tervezed végigjátszani. A játék elején találkozhatsz velük, érdemes minél többet magaddal vinni, még ha a végén saját karaktert is indítasz. De amúgy érdekes lehet egy kis szünet után újra végigjátszani, mert egy másik karakterrel és játékstílussal egészen más élmény.

A második részben van 1-2 utalás az elsőre, de igazából nem fontos végigjátszani hozzá.


Hívj meg egy kávéra/sörre :-)

ko-fi.com/wargtranslator

De4dKn!ght
2022. 08. 19. - 09:39

Köszönjük szépen!! :)


Lets Game!

Rainse
2022. 08. 19. - 09:10

Egy kérdés, érdemes lenne előbb végigvinnem az első részét vagy nyugodtan kihagyhatom későbbi végigjátszásra? :)

stibaking
2022. 08. 19. - 09:04

Köszönöm szépen a magyarítást!!

Rainse
2022. 08. 19. - 09:01

JÉZUSOM ISTENKIRÁLYAK VAGYTOK! :D Amint lehet már nyomom is a játékot ismét! Játszottam vele már egy kétszer (habár végig még nem vittem) de tényleg az a szabadság amit nyújt valami hihetetlen és a harc is marha jó.) Nem rég próbáltam ki az első részét de eddig a kettőhöz képest kicsit "csalódás". Már mint jó de nem olyan jó! :)

Viszont egy valamit nem tudok eldönteni. Saját karaktert csináljak vagy az egyik epic kész karaktert. Hmmm... sztem csinálok egyet! :)

Divinity: Original Sin II - Definitive Edition
Fejlesztő:
Larian Studios
Kiadó:
Bandai Namco Entertainment
Megjelenés:
2018. augusztus. 31.
Játékmotor:
Nem ismert
Kapcsolódó letöltések
PC (MS Windows)
Divinity: Original Sin II - Definitive Edition

A játék Steam és GOG verziójával tesztelve (PC).

STEAM DECK: a Mac verzióban lévő english.pak működik a DefEd mappába másolva.

24.82 MB | 2022. 08. 24. | merin , szotsaki , warg MorroHun Team
Macintosh
Divinity: Original Sin II - Definitive Edition

A(z) Divinity: Original Sin II - Definitive Edition játék fordítása.

7.79 MB | 2022. 08. 19. | merin , szotsaki , warg MorroHun Team
Legújabb letöltések
Lust from Beyond: Scarlet
Steamen ingyenesen TÖLTHETŐCsak akkor látható a játék az áruházban, ha be van állítva a Fiók részletei menüpont Testreszabás részén a...
| 3.84 MB | 2022. 10. 04. | Patyek
Lust from Beyond: Prologue
Steamen ingyenesen TÖLTHETŐCsak akkor látható a játék az áruházban, ha be van állítva a Fiók részletei menüpont Testreszabás részén a...
| 3.66 MB | 2022. 10. 04. | Patyek
MO:Astray
A MO:Astray játék fordítása. A játék nyelvét JAPÁNRA (Magyar) kell átállítani. A magyarítás telepítése 8-10 percig is eltarthat!
| 69.43 MB | 2022. 10. 03. | FEARka, Zeuretryn
Crusader Kings III
A már elkészült fordítás az 1.6.1.2 (Castle) frissítéshez lett igazítva. Az összes szöveg 52%-át érinti a magyarítás.STEAM verzió.Paradox mods (Microsoft...
| 6.15 MB | 2022. 10. 03. | Druzsba
Armello
Az Armello komplett fordítása + Bátrak könyve (ismertető) & Törvények könyve (útmutató).A játék 2.2p2-es "Crossplay Final" verziójához igazítva!Megjegyzés: bár "utolsó...
| 82.95 MB | 2022. 10. 03. | smithmarci
Legfrissebb fórum bejegyzések
Kire gondolsz?
HJ | 2022.10.06. - 08:09
Tipikus magyar mentalitás. Képesek bolhafingnyi dolgokon megsértődni és emiatt büntetni olyanokat akiknek óriási segítség lenne a magyarítás...
MrDevil | 2022.10.06. - 00:33
https://discord.gg/S8xPKk2
Anonymusx | 2022.10.05. - 18:32
Szerintem itt elsősroban arra irányult a kérdés, de javítson ki aki szerint tévedek, hogy bizonyos játéknál van olyan szintű MOD támogatás, hogy nem hivatalos MOD-ot is lehet használni hivatalos játékkal a kiadó vagy fejlesztők rendszerén keresztül. Új ruhák, képességek stb, így pl magyarítást is, nem kell hozzá a konzolt bolygatni,...
Evin | 2022.10.05. - 14:01
Ez nem törés még... messze nem.De eskü rendesen agyalok hogy mivel a ps5-öm csak kb dísznek van rá se fogom dugni a netre és majd valami warezmatyinak eladom ha valóban törik.
Crytek | 2022.10.05. - 13:41