Duke Nukem 3D
Duke Nukem 3D
Írta: Husimoto | 2005. 06. 23. | 282

FIGYELEM: Ez a bejegyzés, már több, mint 1 éves, az itt leírtak elavult információk lehetnek!

Az utóbbi években kishazánkat is elérte a retro-feeling, mely egyre erõsödni látszik. Ez leszûrhetõ abból is, hogy egyre másra jelennek meg a C64-es és AMIGÁS korszak nagy játékainak honosításai. Remélhetõleg ha annyit mondok Duke Nukem, nagyon sok 20 év feletti révül el a dicsõ múltba, mikor még ezekkel a nagyszerû gépekkel játszottuk végig elsõ játékainkat, melyekrõl utána baráti társaságban órákat meséltünk egymásnak. Ilyen volt a Duke Nukem 3D , mely jogosan nevezhetõ a mai lövöldözõs FPS játékok egyik atyjának. A Duke Nukem név nagyon sokáig egyet jelentett a minõséggel és a nagybetûs JÁTÉKÉLMÉNNYEL, melyet sajnos az utóbbi évek igencsak megkoptattak.

1996. január 29-én jelent meg a játék, mely a sorozat legújabb tagjaként rengeteg újítást tartalmazott. Belsõ nézet, fel-le tekintés, ugrás, guggolás, térkép stb. Nekem ez volt az elsõ igazi 3D-s akciójátékom.

A történetrõl egy kicsit. A játék a XXI. század elején játszódik. Miközben Duke a második részben az ûrlények fogságába esett, a földet idegen lények foglalják el, az õ kiirtásuk lesz a feladatunk. A játék DOS-os rendszerben futatható, de JonoF portal Windows alatt is futtatható. De kiadtak, hozzá egy újabb pakkot ami innen letölthetõ: http://www.planetduke.com/hrp/.

A mai napon Panyi mesterhez futott be egy levél takysofttól, hogy elkészítette a Duke Nukem 3D teljes honosítását is, mely már nem csak a szövegek, hanem a hangok honosítását is tartalmazza. A magyarítás mától tõlünk letölthetõ, melyben a readme fájl a telepítéshez lesz segítségetekre.

Összesen 52 hozzászólás érkezett

Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
NOS A STRONGHOLD 2 magyarosítása hamarosan elkészül. Sajnos a csapat fele része eltüntek,illetve nem elérhetõek.Ezért sokkal lasabban készül a fordítás.-------- FORDítókat keresünk a csapatunkba. Amenyibben eldöntötte az aki a csapat hû fordító akar lenni az írjon erre az E_MAIL címre: [email protected] (-ra)
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
Kösz a "mérsékelt hangvételû" hozzászólásodat.
Engem nem a Duke engine új textúrái meg modelljei érdekelnek, hanem hogy a hangok és a zenék is hallhatóak e, ha nem ISA-s hangkártyám van. Vili?
Megnéztem a honlapot: ha letöltöm és telepítem azt a high resolution sound packot, akkor ezzel rendesen hallhatók lesznek bármilyen hangkártyán a zenék és a hangok?
Az indító cikkben: "A játék DOS-os rendszerben futatható, de JonoF portal Windows alatt is futtatható."
Eddig is tudtam futtatni mindkét rendszer alatt, nem kellett hozzá semmiféle portal. Nem ezzel van a gondom.
Az ISA és más hangkártyák közötti különbséget meg már ismerem annyira, hogy el tudjam dönteni, hogy melyik a s***. És én maradnék továbbra is az ISA-nál, már ha lenne még ilyen slot az újabb alaplapokon.
Bocs de én meg olyan hülyegyerek vagyok, akinek szájbarágósabban kell elmagyarázni a dolgokat.
takysoft
????. ??. ??.
bocs.
nos. igen, a jonof port native windows progi, vagyis a windows hangvezérlõjét használja. a zenék, stb tökéletesen hallhatóak.
a textúrákat ki lehet kapcsolni, ha nem kellenek(bár sztem tök jók)
minden más progihoz, amihez ISA-s hangkártya kell futatható dosbox alól. amulál még GUS-t is, meg 7 másik hangkártyát(ha a speaker is annak számít, akkor 8-at)
emuláls s3 trio kártyát, ami a dos talán legkompatibilisebb videokártyája(ez tuti, annak idején nekem is volt)
asszem futtatható alóla még win 3.1 is, de ez nem tutkó(minek kéne mondjuk....)
picikét erõs gép kell neki mondjuk... legalábbis egy duke3d nem nagyon játszható pl 2 gigahertz alatt.(max miniképernyõben)
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
Ilyen sok embernek van még ISA-s hangkártyája, hogy a DN-mel játszani tudnak? Merthát a hangokkal teljes a játékélmény.
Nekem még szerencsére ilyen hangkártyám van, de már elõre félek, hogy mi lesz, ha új számítógépem lesz, mert a mai alaplapokon sajnos már ISA-foglalat sincs (nemhogy még újonann vehessek ilyen hangkarit), úgyhogy kénytelen leszek lemondani a DN nyújtotta játékörömökrõl - mert valóban, még ma is maga elé ültet ez a játék, fõleg a magyar szinkronhangokkal.
Van ugyan egy olyan kiegészítõm, a Nuclear Winter, aminek Windowsos indítója is van, de ez is, ugyanúgy mint a DOS-os változatok, csak akkor hajlandó megszólalni, ha a Setup.exe-ben beállítom a hangkari típusát és tulajdonságait - márpedig ezek a Setup meg Setsound.exe-s játékok azok, amelyek még csak az ISA-s hangkártyákat ismerik.
Valaki tud olyan DN részt, amely már minden hangkártyát ismer? Esetleg egy olyan segédprogramot, amellyel valahogy kimenthetném belõle a zenéket (ezek nagyon tetszenek), és a játékon kívül is hallgathatnám más formátumban?
takysoft
????. ??. ??.
G2_Tomi: te nagyon marha!
még ha nem errõl lett volna szó az egész hírben...
Ken Silverman: õ csinálta a Duke3D engine-t. azóta ezt tovább is fejlesztette. JonoF csinált az engine-bõl egy Duke3D port-ot, ez támogat új texturákat, zenéket, modelleket, stb.
A HRP(olvasd el a hírben) egy halom textúra, meg modell, meg hasonlók a duke3D-hez, benne van a JonoF port is. a pack mellé gyakorlatilag csak a duke3d.grp file kell.(meg ajánlom az én config file-om, benne van a magyarításomban, amiben amúgy a magyar hangok is benne vannak, igaz AZOK)

te olvasni lusta vagy? ez mind benne van a redme-ben, meg a hirben is.


ISA-ra meg annyit:
DOSBox:
emulál DOS környezetet, mscdex-et, emulál vagy 10-féle hangkártyát, köztük GUS-t, emulál EMS-t, XMS-t, és a DOS-os játékok kb 95%-s tökéletesen játszható alatta. Minek neked ISA? s*** technológia, fagy tõle a gép, jobb is, ha nincs.

bocs, ha mérges vagyok picit, de kb 30 üzi van itt, el lehetett volna olvasni postolás elõtt.(viszont a hírben is benne van minden)
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
kapd be b***
Avatár
????. ??. ??.
Vajon a Duke Nukem Forever mikor lessz készen? :D
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
Szerintem jó játék
Sunsetjoy
Sunsetjoy
Senior fordító
????. ??. ??.
Hajrá RETRO Feeling:)) Viva la c64 & Amiga!

Látod Husimoto, én igenis a hírrel foglalkozom;)

Az igazi álnéven irogatók meg helyezzék a kilogó genitáliámat a beszédközpontjuk kimeneti egységébe:)

Ha valaki megpróbálna az én nevembe írni, azt úgyis észre lehetne venni....egyedi a stílusom:) amúgy meg súlyosan visszavágnék neki...volt már erre máshol példa....

u.i: skacok ez télleg elég gáz, hogy holmi kispérók más nevében irogatnak....

Present: sunsethungary.atw.hu

Past: retemu.blog.hu | fallouthun.hu

takysoft
????. ??. ??.
Husimoto: én tényleg nem bánom, hogy elirtátok a nevem... komolyan... én az uzikben naponta 63ezer hibát csinálok, sokszor mások neveit. semmi gond na...:)
Axon
????. ??. ??.
Szép munka volt taky!
Csak így tovább a fordítások terén.
szivar
????. ??. ??.
Hmm. Üdvözlöm TakySoftot meg takysoft(2)-t is, illetve a felmenõit is. Marha jó mulatság mások nevében írogatni és ugatni a többieknek. Milyen szórakoztató egy dolog. Az orvos mit mondott rá? Azt hogy szedje tovább a gyógyszert az majd használni fog?

Amúgy az ilyen kedves, elfogulatlan és önzetlen hozzászólásokhoz csak annyit tudok hozzáfûzni, hogy Isten áldjon meg titeket egy málhazsák kecskefejjel és két talicska apró f**szal. Illetve hogy ennél nagyobb örömötök az életetek folyamán ne legyen. A következõ 'jópofán vicces' hozzászólónak meg csak annyit üzennék, hogy három talicska aprómajom nemi traktusát kényeztesse már egy kicsit orálisan.
jnc
jnc
Senior fordító
????. ??. ??.
A legjobb végigjátszás a játékhoz (igaz, az angol verzióhoz): http://pcvilag.muskatli.hu/irodalom/CoV/CoV36/cov36.html
Lapozzatok a 26. oldalra, onnan kezdõdik :)

Aki egyébként nosztalgiázni akar (szerintem aki 25 fölött van az mind emlékszik ezekre a lapokra), az katt ide:
http://pcvilag.muskatli.hu/

E-learninges családapa, aki esténként XBox-ozik és régen azért csinált pár magyarítást :)

jnc
jnc
Senior fordító
????. ??. ??.
Bocsi, nem ide akart menni, hanem a Dott hírekbe :)

E-learninges családapa, aki esténként XBox-ozik és régen azért csinált pár magyarítást :)

Maxtreme
????. ??. ??.
:D :D
Látom te is fáradt vagy:):)
Sunsetjoy
Sunsetjoy
Senior fordító
????. ??. ??.
kivégzés indul... :)

Present: sunsethungary.atw.hu

Past: retemu.blog.hu | fallouthun.hu

Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
Új fordítócsapat!!!
A csapat neve Degu Team. Hogy mi a degu? Ezt könnyedén ki lehet deríteni, csak el kell látogatni a www.degu.hu címre. A csapat úgy 2005. május eleje felé alapult. az alapító tag AranyCSirke (Dús Pongrác), késõbb pedig beszállt Barcsik Zoli és Bicskei Tamás. A csapatunkban mindenki egyenlõ, nincs vezetõ. Mindenkinek meg van a saját dolga, a többi pedig besegít neki, ha kell, de ugye nincs vezetõ, szóval dirigálás sincs.

Jelentkezni szeretnél?

-Írj a [email protected] e-mail címre
-Írj a [email protected] e-mail címre
-Írj az [email protected] e-mail címre.
AranyCSirke
????. ??. ??.
Szevasztok!
Maxtreme
????. ??. ??.
Ez itt a reklám helye :)
takysoft
????. ??. ??.
2 dolog... nem teljes, a menu nem magyar
a másik, hogy elirtad a nevem.... rosszul eset... nembaj.

Jegyezzétek már meg emberek, hogy nem Takysoft vagyok, hanem simán Taky.

És fõleg nem TkySoft.....

mellesleg nem volt nagy elkészítés... régebben csináltam egy Duke3D taky's edition't, amibe öszeszedtem a jonof portot, meg a texturákat, modelleket.

meg lefordítottam a user.con-t, de azt is vki más munkája alapján. Itt inkább csak egyberaktam a user.con-t a régi jó kis szinkronnal. ilyen még nem volt a portálon, hogy a kettõ egybe legyen. meg a readme felhívja a figyelmet (az enyémnél sokkal teljesebb) HRP projectre.

Nem akarom más babérjait learatni, magával a magyarítással nem volt sok dolgom.
Tusk
????. ??. ??.
ok, Taky. megjegyzem:D Ha nem a te munkád akkor is gratulálok hogy nem feldkezel meg a régi klasszikusokról.
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
Akkor miért takysoft néven írsz?
Már bocs, de sztem kicsit nagy az arcod...
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
?
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
??
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
???
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
????
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
*******
véletlenül elírják,azt már rögtön rosszul esik?


----------
"Azért mert elírták a nevét jogos volt a hozzászólás, ha az enyémet elirnák én is megjegyezném, nem értem miért kell ez a fajta hozzászólás" - Husimoto

Moderálva Husimoto által!
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
Nem tehetek róla,hogy gyökér vagyok,sry :(
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
Az elõzõ nem én voltam,valaki a nevemben írt.
Egyébként valóban egy tapló f*** vagyok,mert elkényezetettek és nyálas vagyok...
Télleg bocs :|
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
Szerintem meg jogos...és szvsz ti voltatok most (is) ********! :)

----------
"Köszönjük nem vagyunk hibátkanok, de lehetne kicsit finobban is felhivni rá a figyelmünket !" - Husimoto

Moderálva Husimoto által!
drawain
????. ??. ??.
Nem értem mit fikázzátok, igenis idegesítõ ha elírják a nevedet vhol ami megjelenik egy csomó ember elõtt!
Husimoto
????. ??. ??.
Elnézést, tényleg elirtam a neved ! Mégegyszer bocs, bár nem értem, hogy miért kell ebbõl ilyen felhajtást csinálni javitottuk ! A felhajtást SpyNews hozzászólására értettem !
takysoft
????. ??. ??.
na most az igazi beszél.
Panyi! megkérhetnélek, hogy senki ne legyen képes más nevében írni? vagyis, hogy kerülhetett be az elõzõ "takysoft" üzi, csupa kisbetûvel, mikor az az én nevemre van regisztrálva?
kérlek, tedd meg, hogy töröld ki azokat az uziket, amiket nem regisztrált felhasználó írt a nevemben, és módosítsátok az oldalt úgy, hogy senki ne tudjon ezen a vénen írni(legalább a pontos, teljes kisbetûs verzió legyen levédve, de nem csan nekem, minde felhasználó megérdemli ezt, azt hiszem) ha valaki nem regisztrált, akkor írjon olyan néven, amilyen még nem volt.


másik:
a rosszul esett után lemaradt a szájli, hisz vicc volt.
azok az emberek, akik meg ócsárolnak... hát mit modnjak.. szerettem volna egy filban tudni a szöveg, és a hanganyagot. azért ha megnézitek a hanganyak összekapcsolását a szöveggel, látható, hogy volt azért vele munka. nem csak úgy oda van vágva a gyökérkönyvtárba...

a júzereket pedig kéretik a nevemben nem írni, köszönöm.
sem a 22:02-es, sem a 22:06-os üzit nem én írtam, ezt emailben alá tudom támasztani, ha vki nem hiszi, akkor a címem [email protected]

az elsõ üzit épp azért írtam, hogy ne legyek leszólva, h nagy az arcom, most viszont az lesz.
ha valaki leszól, az egy dolog, még ha nagyon dunkón is csinálja, viszont aki használja a nevem, az tényleg gondoljon most valami igazán hatalmas káromkodásra.
köszönöm szépen.
ennyi. kéretik mindenkit, hogy szóljon be, ha akar, de NE a nevemben tegye, se itt, se máshol.

én ebbe a kommentrészbe többet nem vagyok hajlandó írni, mert nam akarok az identitásom bizonygatni minden alkalommal. ha vkinek kérdése van, keressen fel levélben, vagy csináljon fórumot.


Panyi: még egyszer kérlek, hogy a hírkommenteknél (is) legyen levédve a regsztrált felhasználók neve. köszönöm
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
ez tényleg müxik
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
Na akkor végülis miért írsz takysoft néven ,ha taky vagy?
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
bárki nevében lehet írni, csak tenni kell a név elé egy szóközt
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
az fontos ám, hogy sem a panyis, sem a husimoto, sem ez az üzi nem igazi, csak ál
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
Ez hiba volt Panyi!
Holnap mindenki ezzel fog szorakozni,hogy más nevében írogat :(
takysoft
????. ??. ??.
zgg: azért, mert a Taky a gyerekkori becenevem, viszont a legtobb lapra minimum 6 karakteres nick kell. dióhéjban ennyi. megszoktam ezt a nicket.
identitásom szintén igazolom mailben, ha valaki akarja, vagy megkérdõjelezi

Szeretnék elnézést kérni Panyitól, Husimoto-tól, és Methos-tól, én írtam az üziket.... érdekelt, hogyan tudták kitrükközni a nevem...
space-t kell írni a név elé, és már el is fogadja.....
Kérem a portálosokat, javítsák ki!
takysoft
????. ??. ??.
mondom, nem a Panyi volt, ne õt szidjátok,
holnapra meg javítsátok ki.

azért írtam meg, mert amugy senki sem hisz nekem...
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
Ok,csak akkor honnan jegyezné meg az ember hogy taky vagy,ha mindíg csak takysoft néven lát? ;)
takysoft
????. ??. ??.
már egyre kevésbe zavar amúgy, hogy így hívnak.. már kezdem megszokni.
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
San Andreashoz van már magyarítás?
Maxtreme
????. ??. ??.
Nah ez vajon müxik a remake-el is? :D
Highres textúrák, 3D-s modellek stb :)
Mindjárt kiprószálom :-D

1ébként thx :)
Maxtreme
????. ??. ??.
De állat vagyok, lehet hogy elkéne olvasnom rendesen a hírt :)
Édesanyám:):) Késõ van már na :)
takysoft
????. ??. ??.
maxtreme: readmeben minden benne van.

Kovács akárki: azt most ide kellet? van GTA rovat, menj oda, azt ott majd elküldenek az ilyen kérdésért e k. anyukádba.

csak, hogy kedves is legyek: készül, nézz el ide:
http://gtasahun.try.hu/
takysoft
????. ??. ??.
max: semmi gond, én is fáradt voltam ma... ez a névlopás meg különösen betett
Maxtreme
????. ??. ??.
Végigolvastam a hozzászólásokat. Hát no comment.
Erre csak anynit tudok mondani: Magyar színvonal :( (tisztelet a kivételeknek természetesen)
Hogy valaki ekkora 1 gerinctelen faxkalap legyen hogy más nevébe irogat..
Azthiszem az inteligencia szó elég messze áll a "kedves" usertõl.
Valami hülye kis 5-10 éves pöcs aki azthiszi hogy ezzel most hudeqrvakeméylegény volt.
Husimoto
????. ??. ??.
Tényleg nagy öröm, hogy megirtam a Portálon a második hiremet és egy névelirás miatt senki nem azzal foglalkozi, hanem mások nevében irogat és fikázik !
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
????. ??. ??.
http://netdisk.dox.hu/meiherz_remix.mp3
gameplus
????. ??. ??.
Husimoto: te vagy az egyik új admin?
Panyi
Panyi
Vezető szerkesztő
????. ??. ??.
Nem õr rá gondoltam! Hiszen õt már ismerjük!

A magyar játékfordítók céhének pápája.

hirdetés
Legújabb letöltések
Alan Wake II
A(z) Alan Wake II játék fordítása.
| 4.42 MB | 2024. 05. 04. | Evin
Fallout 4
A Fallout 4 teljes magyarítása. Csak a 2024.04.25-én megjelent next-gen patch változathoz (illetve az esetleges jövőbeni változatokhoz) használandó.Ha korábbi változatod...
| 4.79 MB | 2024. 05. 04. | Sunsetjoy, FalloutHUN Team
Fallout 4
A(z) Fallout 4 játék fordítása- NEXT-GEN patch előtti játékhoz!2020.08.05 Javított változat.
| 4.76 MB | 2024. 05. 04. | Ateszkoma, Sunsetjoy, FalloutHUN Team
Little Orpheus
A Little Orpheus játék fordítása.
| 38.82 MB | 2024. 05. 03. | Ateszkoma
Age of Empires II: Definitive Edition
Az Age of Empires II: Definitive Edition alapjáték 100%-os fordítása. PC mellett XBOX-on modként is elérhető a fordítás (keress erre:...
| 1.94 MB | 2024. 05. 02. | Eye
Industria
Az Industria játék fordítása.
| 1.54 MB | 2024. 05. 01. | NightVison
Star Wars: Dark Forces Remaster
A Star Wars: Dark Forces Remaster magyarítása. Tartalmazza az eredeti és az új crawling videó fordítását is. Ne felejtsétek el...
| 167.9 MB | 2024. 04. 30. | istvanszabo890629
Shadow Man Remastered
Shadow Man Remastered játék teljes magyarítása. A Magyarítás a jelenlegi legfrissebb, 1.50-ös verziószámhoz lett hozzáigazítva. Erősen ajánlott egy frissen telepített...
| 5.48 MB | 2024. 04. 29. | istvanszabo890629, szogyenyi
Final Fantasy XII: The Zodiac Age
Final Fantasy XII: The Zodiac Age magyarításaA magyarítás a dialógusokat és az átvezetők feliratait tartalmazza.A menü, tárgyelemek és képességek továbbra...
| 497.2 MB | 2024. 04. 27. | Konyak78
Hardspace: Shipbreaker
Hardspace: Shipbreaker magyarítása
| 100.15 MB | 2024. 04. 27. | Lajti
Legfrissebb fórum bejegyzések
"Magyarosítás" sosem lesz hozzá, esetleg magyarítás vagy fordítás lehetne.Ha egy játéknak van adatlapja de nincs hozzá bejegyzés az azért van mert korábban volt hozzá, esetleg valaki beküldte hogy fordítja, vagy tervebe vette, vagy csak trollkodott a beküldéssel, mert sajnos erre is van példa sok esetben egyes unatkozó embereknél. Ilyen esetben...
Cyrus | 2024.05.04. - 09:16
Fejlesztés alatt!
Cyrus | 2024.05.04. - 09:13
Jelenleg csak egy "negyed" megoldást tudok erre neked javasolni. Ha ismersz/keresel egy snes játékot (pl Alien 3) annak az adatlapján a platformnál az (s)nes linkre kattintasz akkor "részben" leszűri neked a kereső az ilyen típusú adatlapokat. Sajnos ez tényleg csak egy negyed megoldás mert még fejlesztés alatt egy bővített kereső.
Cyrus | 2024.05.04. - 09:12
Azóta kapott ajànlott gépigényt is és mindenütt 16 GB RAM kell.
jolvok | 2024.05.04. - 07:42
Igen azóta frissítve lett mert eleinte csak win 11 volt. Én is meg lepődtem.
jolvok | 2024.05.04. - 07:39
Frissítették jah
Doom 4 | 2024.05.04. - 07:06