Kiadni csak az érdeklődőknek és fanatikusoknak gondoltam itt az oldalon, de könnyen igazatok lehet.
Akkor vissza a fordításhoz és amikor a végénél tartok, jelentkezek.
Addig gyűjtöm a kérdéses szakszavakat és problémás kifejezéseket, illetve kérdés esetén jelentkezem.
És köszönöm a hozzászólásokat valamint a segítségeteket.
Egy lelkes újonc
Csak megerősíteni tudom! Rengeteg hiba marad még egy késznek tűnő fordításban is és nem szerencsés némelyik ember negatív hozzáállása: elveszi a kedvet a folytatástól és/vagy másik munkáktól...
Öhm... ha jót akarsz magadnak, 20%-kal még ne add ki. Elindul majd a fikázás, hogy mi ez a sz*r, ebben semmi se magyar, így nem lehet jáccani stb. Ha szeretnéd a végleges elkészülte előtt kiadni, akkor javaslom a min. 80%-ot. Onnan már akár hasznos visszajelzéseket is kaphatsz.
Ám megint mondom: ez az én véleményem, amely tapasztalatokon alapszik (nem az enyémen, mások jártak így).
Köszönöm a lelkesítést és a hozzászólásokat.
A ranger szerintem egy fogalom, ezért is akadtam el vele. Ebben a szerepben kb. rendfenntartók, magasan képzett rendőrök, a fegyveres jók .. Akkor marad ranger.
A magázást a rangerek egymás közötti beszédében próbálom használni.. Már amikor kiderül a sorok között.
Nálam a Ranger mindig kósza, de én nem ilyen típusú játékokat fordítok. Mármint nem "katonák" vannak benne, hanem a ranger többnyire mondjuk tündék, vagy erdőjáró emberek stb.
És én mindig tegezőben fordítok, de ebből a szempontból is különböznek az általam fordított játékok. Nálam a középkori RPG-k mennek. Tudom, hogy ott is voltak időszakok, amikor magázódás volt, de én úgy döntöttem, mindre a tegeződést alkalmazom. Van a tiszteletteljes tegeződés (pl. király esetén), meg a "többi". De mondom: ez neked nem sokat segített. :-)
Szia!
Szépen haladsz, csak így tovább!
Én a ranger-t nem fordítom soha, mert hülyén hangzik a magyar szlengje... Ez a Sínkószák Tábora tetszik nekem, ötletes.
Tegezés: alapban az angol nyelv csak magáz, de csak tegezőre fordítjuk. Kivételt képez, ha valakinek rangja, kora miatt indokoltnak érezzük a magázást.
Ezek persze csak az én meglátásaim, lehet más más véleményen lesz.
Sziasztok!
Jelenleg állapot: 17,17% kész és a sebzés szót használom a korábbi javaslat szerint (köszönöm).
További javaslatot kérek tőletek a ranger szóra (egyáltalán kell-e fordítani) és a Rail Nomad Camp-re (én a Sínkószák Táborát használom). Továbbá kérdés, hogy szerintetek a tegezés / magázás hogy kezelendő?
Köszönöm a válaszokat, fordítok tovább.