Fórum Magyarítások Wasteland 2

Klasszikus szerepjáték, gigantikus mennyiségű szöveg
hirdetés
Senior fordító
Köszönöm a tippeket, a bizalmat és a hozzászólásokat. Sajnos nincs igazán szerepjátékos múltam, a játékok pedig inkább angolul beszélnek, így mindent köszönettel fogadok. A hejesírással szembeni szigorúságot és a kritikusokat külön köszönöm és köszöntöm. Igényes munkát próbálok kiadni a kezemből, de van, hogy összefolynak a napok és a karakterek. Ezentúl jobban figyelek. 

Csak az első egymillió karaktert ne kérdezzék!

2020. 02. 13. - 21:01
Senior fordító
Igen, a fegyvereknek sebzés értékük szokott lenni. :-) Mindegy, milyen típusú fegyverről van szól. Legalábbis nekem eddig minden játéknál így volt. :-) (Bocsi, hogy belekotyogtam megint, de ha nem lennél reménység, nem foglalkoznánk veled és a fordításoddal, szerintem...)
2020. 02. 13. - 17:51
Senior fordító
Szia Vinczei! Egyetértek Ardeával, első próbálkozáshoz képest nagyon jól fordítasz, csak így tovább! :) Főleg annak tudatában, hogy nem könnyű szövegekről van szó. Bár nem ismerem a játékot, de ezt már a képek alapján és magát a játék stílusát ismerve le tudtam szűrni. Mire esetleg végére érsz a fordításnak, biztos, hogy nagyon sokat fogsz tanulni és fejlődni, mindenki így kezdi. (Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás.) Csak egy tipp/javaslat így átfutva a képeket: a fegyvereknek a "támadási értéke" az szerintem inkább "Sebzés" legyen, mint "Sérülés". Logikai szempontból akár mondhatjuk is, hogy helyes a fordítás, mert "17-30 sérülést okoz az ellenségnek", de szerintem találóbb a "Sebzés" kifejezés. Tehát a fegyver sebzése 17-30, azaz ennyi életerőpont sérülést okoz az ellenségnek.  (Na de most magam sem tudom, sikerült értelmesen kifejeznem magam... :D)
2020. 02. 13. - 17:02
Senior fordító
Pardon. A HUNosítók Team egyik maradék tagja vagyok, én is fordítok (aktuális projekt: Dragon Age: Inquisition). :-) És első sorban magammal, de másokkal is elég szigorú szoktam lenni, akár fordításról, akár tesztelésről van szó. :-))
2020. 02. 13. - 05:57
Senior fordító
Az üzenet többi fele nem jött át... Szóval köszönöm az észrevételt, az utól nekem is fájt. Viszont rávilágított arra, hogy lassan mehet a korrektornak az első adag. 

2020. 02. 12. - 08:58
Senior fordító
Akasztják a hóhért

2020. 02. 12. - 08:51
Senior fordító
A 2. képen van néhány vesszőhiba (főleg az "és"-ek előtt kellene átnézni), meg az uccsó bekezdésben "érte utól". (Ezt is csak kíváncsiságból néztem meg, mert maga a játék amúgy nem az én zsánerem.) Bocsánat, ez szakmai ártalom nálam. Egyébként egész szépen, jól fordítasz. :-) Biztos vagyok benne, hogy sokan fogják örömüket lelni a munkádban, amikor készen leszel vele.
2020. 02. 12. - 06:06
Senior fordító
ps: az első link önaláírt tanúsítvánnyal rendelkezik, de érvényes hivatkozás. A többi sima http link. Elnézést

2020. 02. 12. - 00:57
Senior fordító
Sziasztok! Köszönöm a lelkesítést és a tippeket. A statisztika tényleg segít kicsit, a mikro-haladások láthatóak.  Pár kép a játékból (pre-alpha fordítás): [url=https://www.vinczei.hu/wl2/2020-02-12_0030_1.png]kép_1[/url] - [url=http://vinczei.hu/wl2/2020-02-12_0032_1.png]kép_2[/url] - [url=http://vinczei.hu/wl2/2020-02-12_0029_1.png]kép_3[/url] - [url=http://vinczei.hu/wl2/2020-02-12_0020_3.png]kép_4[/url]

2020. 02. 12. - 00:52
Senior fordító
Ha tényleg sok szöveg van benne, akkor mindenképpen érdemes készíteni egy statisztikát, hogy a fordító lássa, mekkora a valós munka, és hogy áll éppen. Én alapvetően a sorok számát szoktam alapul venni, azzal mindig egyszerűbb számolni, és kiad egy durva "átlagot". Ebbe nagy szövegmennyiség esetén belefér a "Yes, I do."-tól kezdve a képernyőn 3 sorosnak tűnő "sor" is. Aztán lehet finomítani a karakterek kiszámolásával stb. :-) És arra is jó egy ilyen áttekintés, hogy a fordító lássa a munka egészét, illetve be tudja osztani kisebb egységekre. Ez fontos a nagy munkánál. Nagy munkát egyben nem jó kezelni/nézni, mert pszichésen fog belefáradni. :-) Ezenkívül az összegzésénél kiderül az is, hogy az a 10% valóban 10%-e... És ha igen, a 10% per hó NAGYON szép teljesítmény. :-)
2020. 02. 08. - 08:20
Az bizonyos hogy egyedül el leszel vele egy pár évig is. Remélem csatlakozik hozzád valaki ! Mennyi karakter van benne ? Dobj már ide néhány képet hogy az emberek ízlelgethessék a képeket. Persze magyar köntösben ! :) Köszi hogy dolgozol rajta ! Jó munkát és kitratást kívánok hozzá !
2020. 02. 07. - 10:36
Senior fordító
Köszönöm Keeper! 

2020. 02. 01. - 23:33
Senior fordító
Szia! Sok sikert hozzá! Én megnéztem anno, teljesen fordítható. Viszont nagyon kell vigyázni, mert ahogy lejjebb fejtegettem, tele van tokenekkel. ...és ha nem akarsz életed végéig csak ezzel kínlódni, akkor jobb lenne több fordítót találni a projekt mellé: iszonyatos mennyiségű szöveg van ebben egy embernek...
2020. 02. 01. - 11:15
Senior fordító
Sziasztok!  Wasteland2 magyarítás... Kerestem és nem találtam, de lelkesen úgy döntöttem, hogy akkor majd én megcsinálom a munkatársamnak. A szöveget nagyrészt értem, menni fog... De tényleg sok. Jelenleg a 10%-ot karcolom (kB. 1 hónap alatt), de ez az  első fordításom és messze nem felsőfok. Viszont :  - ha valakit érdekel ez az állapot, szívesen megosztom  - ha valaki szintén fordítja, és szívesen vesz segítséget, megoszthatnánk a munkát  - örömmel veszem a javító kritikákat, ötleteket a fordításhoz (rangers, choppers, Santa Fe, stb)  - ha nagyon silány a minősége és nem való erre a portálra, azt is megírhatjatok Üdvözlettel :   VinczeI

2020. 02. 01. - 11:05
Üdvölet Pajtosok! Bevallom, nem nagyon szoktam magyarításra várni.. De a Wasteland 2 és a Shadowrun : Dragonfall amire reménytelenül várok nagyon régóta. Egy álom válna valóra és beírnátok Magatokat a szívem szent gráljába!
2019. 04. 06. - 12:28
Senior fordító
Azért, mert nem jön ki sehogy 65 ezer sor, csak 40-42 ezer és azért nyelvész magasságig nem kell elmenni semmivel... Maradva az említett példánál: "(A lone/A pair of /Three/Four/A pack of [COUNT]) feral dog(/s)( partially//// completely) block(s/s///s) your path." ..annál is egy egyszerű nyelvtani trükkel lehet magyarítani: "(Egy magányos/Pár/Három/Négy/[COUNT]) vadkutya( részben//// teljesen) elzárja az utad." Na most persze beletöröltem a formázó tokenekbe, úgy, hogy nem próbáltam ki, hogy erre mennyire akad ki a motor (Nincs fent a játék). Nyilván ez így nem jó... Ugyanakkor ezzel minden esetben nyelvtanilag korrekt lesz a fordítás: Egy pár vadkutya részben elállja az utad. Két vadkutya részben elállja az utad. Három vadkutya teljesen elállja az utad. Mivel a magyarban az a nagy szerencse és szerencsétlenség is egyben, hogy a többesszám nem követeli meg nyelvtanilag az alany szóalakváltozását, sőt... Ez a NEM jó: Két vadkutyák teljesen elállják az utad. Nyelvtanilag helyes lehetne, de magyartalan.... Meg kell nézni a többi fordítást is token ügyileg, mielőtt messzemenő következtetéseket vonunk le... Már más nyelveken is megoldották. Illetve csak az a célravezető, hogy ilyen esetekben ilyen mintafordításokat helyez vissza a fordító a tokenizált közegbe. Sok szöveg van és ez így tényleg nem gyors, de ne misztifikáljuk túl nyelvészi szintre...
2018. 01. 20. - 17:14
Jaja mért nem értesz egyet?
2018. 01. 20. - 14:44
Moderátor
Senior fordító
[url=https://sg.hu/forum/uzenet/950654595/52192]Tessék.[/url]

Támogatók listája: https://fearka.webnode.hu

2018. 01. 20. - 10:15
Senior fordító
Ehhez légy olyan kedves, adj egy linket, hogy ki és hol írta! Amennyit el tudtam olvasni, azzal ugyanis nem értek egyet...
2018. 01. 20. - 09:00
Az jó ha fordítható hát igen rengeteg van benne.
2017. 11. 03. - 14:58
Senior fordító
igen, teljes mértékben fordítható. csak az őrületes mennyiségű szöveg az egyetlen akadály....
2017. 11. 03. - 03:17
Én is iszonyatosan várnám de hát nem lesz belőle semmi egyébként fordítható a játék? nekem megvan alappal együtt a cutos is.
2017. 11. 02. - 16:41
Senior fordító
Sajnos nincs csapatom hozzá, pláne nem olyan, akik kitartanak a végéig, szóval én egyedül ezt... hát nem, köszönöm! Ez nem egy embernek való munka. Szeretném hinni, hogy lesz olyan csapat, ami szárnyai alá veszi egyszer. A tőlem telhető technikai támogatást és segítséget megkapják, de nekem nincs 10 évem magamban egy ilyen fordításhoz...
2017. 11. 01. - 19:44
Nem várható tőle csak leírta, hogy mire számítson az aki esetlegesen belekezd.Én pedig azt nem értem , hogy Keeper hozzászólásából neked hogyan jött az hogy belekezd.
2017. 11. 01. - 18:01
Törölt felhasználó
Akkor várható tőled egy fordítás? :D Most a Humble bundle-n 10$ ért beszerezhető.
2017. 11. 01. - 16:01