Fórum Magyarítások Wasteland 2

Klasszikus szerepjáték, gigantikus mennyiségű szöveg
hirdetés
Senior fordító

Sziasztok!

Úgy tűnik, visszatérő problémává vált a "megjelenik a zászló, de nem indul magyarul a játék".

Kérek mindenkit, hogy lehetőség szerint steamről , vagy gog-ról letöltött verziót használjon (gyakran 75%-os akción vannak), mert azok biztosan a legfrissebb kiadások. Az eddigi hibák mindegyike azért jelentkezett, mert (például a free gog-on elérhető, de nem legális és nem támogatott) a korábbi verziók még nem kezelik a lokalizációs állományokat a későbbi verzióktól eltérően. Ezért is árválkodnak a mappában a magyarított állományok. A játék a zászlót más forrásból kezeli, ezért jelenik az meg helyesen.

Ezért kérünk mindenkit, hogy a magyarítás telepítése előtt olvassa el a honlapon a fordító(csapat) üzenetét és a játék követelményét a lokalizációhoz, illetve a telepítőt is hasznos elolvasni.

Köszönjük

Csak az első egymillió karaktert ne kérdezzék!

2022. 10. 20. - 17:57
Senior fordító

Szia!

Mint a letöltési oldalon és a telepítőben is jeleztük, kérünk mindenkit, hogy a hibabejelentést discordon tegye meg, illetve a email címemre ([email protected]) is küldhető észrevétel. Ezeken a csatornákon könnyebben el lehet engem érni és gyorsabban fogok válaszolni, hamarabb meglesz a megoldás.

2022. 10. 15. - 09:35

Feltettem a Wasteland 2 Directors Cut Gog-os verzióját ! A magyarítás megtörtént (a telepítő megtalálta a célmappát).A bevezető logón meg is jelent a magyar zászló,de akármit csinálok nem indul magyarul a játék.Cserélgettem a nyelveket ahogy le lett írva de semmi.Nagyon hálás lennék ha valaki segítene megtalálni a bajt..Előre is köszönöm!

2022. 10. 14. - 20:10

Én is toltam de egy ponton feladtam mikor a krokikat kellett kinyírni.

2022. 08. 20. - 13:19

hi. nagy köszönet a fordításért! anno végig vittem és mennyit szenvedtem a fordítgatással, h értsem miről is van szó... hát úgy ahogy sikerült, de azért közel sem volt az igazi... azóta azért foglalkoztam sokat a nyelvtanulással is, de most biztos újra nekiülök... thx. üdv. :)

2022. 08. 20. - 12:40

Köszönjük szépen ezer hála.

2022. 08. 20. - 10:19
Senior fordító

Sziasztok!

Elérhető a Wasteland 2 DC magyarítása!

Először is köszönöm a segítségét Etheronnak, istvanszabo890629-nek, Keeperv85-nek, wargnak, a portál adminjainak és mindenkinek, akik segítették annak elkészültét.

Másodszor a fordításról röviden: kb 4,2 millió karakter került fordításra, ezen felül a játékban fellelhető textúrák egy része is szerkesztésre került a fináléban (a tutorial képei, illetve a leltárban található holmik). Ez még frissítve lesz később a további grafikákkal (táblák, feliratok, stb).

A fordítás elérhetősége: Magyarítások Portál | Hír | Wasteland 2 Director's Cut magyarítás (magyaritasok.hu)

És még egy hír azoknak, akik a DC kiadáson túl az eredeti kiadással is játszanának magyarul: Készül a lokalizáció, de kicsit küzdelmes és nem teljesen átjárható a két szöveg, ezért a különbség fordítása után tesztelni kell azt a verziót is. Várhatóan legkorábban fél év múlva kerül kiadásra.

Sok szerencsét a Pusztaságban, mentsétek meg az emberiséget!

2022. 08. 20. - 00:15
Senior fordító

Igen, így van. 8.20-tól lesz elérhető a telepítő.

2022. 08. 19. - 23:53

Holnaptól lehet tolni akkor?

2022. 08. 19. - 13:25
Senior fordító

A Director's Cut és a sima kiadás magyarítása nem ugyanaz. Alapvetően ha nem tették volna ki egy egyszerű szöveges állományba a lokalizációt a DC esetében, neki sem tudtam volna állni. A Director's Cut kiadáshoz válik elérhetővé a magyarítás 20-án.

Azonban észrevehettétek, hogy a Wasteland 2 mellett a Wasteland 2 Director's Cut adatlapja is megjelent az oldalon. Az utóbbi a pontosítás miatt került fel. Természetesen a DC adatlapjáról lesz elérhető a letöltés, míg az előbbi adatlapját hamarosan aktualizálom.

2022. 08. 18. - 16:52
Törölt felhasználó

Azt szeretném meg kérdezni hogy a Director s cut egybe fog meg jelenni a sima wasteland 2 fordításával?

2022. 08. 18. - 15:09

Nagyon várjuk.

2022. 08. 06. - 00:22

Szuper köszi :)

2022. 08. 05. - 12:53
Senior fordító

Sziasztok!

Kevesebb, mint 3 hét múlva végleges verzió fog kikerülni a Magyarítások portálon. Addig a teszt verzió még elérhető, de már nem kap frissítést (az eddig érkezett javaslatok és hibák már fel vannak dolgozva), azonban a végleges verzióban lesz még egy újdonság, ami szintén túlmutat a hivatalos és az általam ismert néhány nem hivatalos fordításon.

2022. 08. 04. - 23:10

Ja értem elég lesz a 2 is, csak kíváncsi voltam rá.

2022. 07. 01. - 16:15
Senior fordító

Nem tudom, nem néztem még. Illetve abban sem vagyok biztos, hogy megvan a kellő eszköztáram a lokalizációhoz.

2022. 07. 01. - 14:06

Ja értem a 3 dikba mennyi szöveg van?

2022. 07. 01. - 06:51
Senior fordító

A harmadik rész egyenlőre nincs tervben, jelenleg az árnyakat járom. Mit járom? Futom!

2022. 06. 30. - 22:22

Nagyon várjuk már.

Utána jöhet a 3 is :_D:D

2022. 06. 28. - 18:31
Senior fordító

Sziasztok!

Még fut a Wasteland2 tesztelése, és bár már csak elvétve futunk bele elírásba, vagy hibába, még 2 hónapot tűztünk ki a visszajelzésekre és azok feldolgozására. Tehát az ország születésnapján, augusztus 20-án megjelenik a véglegesnek mondható magyarítása a programnak!

2022. 06. 23. - 01:53
Senior fordító

Sziasztok!

A magyarításhoz készítettem egy "landing page"-et, mert érkeztek megkeresések és többek számára segítséget jelenthet az ott szereplő leírás. Továbbá szerepel a lap alján a változásnapló, ahol nyomon követhetitek, hogy mikor jön ki új verzió és mit tartalmaz.

Szóval amíg nem végleges a magyarítás, addig Wasteland 2 magyarítás (vinczei.hu)

2022. 04. 27. - 23:10

Köszönöm a kedves gesztust!

2022. 04. 27. - 07:33

Nagyon szépen köszönöm.

2022. 04. 27. - 02:20

de jó ez nagyon szuper

2022. 04. 26. - 23:41
Törölt felhasználó

Szuper, koszonjuk!!! :-Dd

2022. 04. 26. - 23:23