Gyakran ránézek az oldalukra és el vagyok ámulva attól, hogy milyen tempóban halad a projekt. (Bár tudom hogy a munkamennyiség csak növekszik patchről patchre)
A kérdésem az lenne, hogy lesznek korábbi elérhető verziói is a magyarításnak részleges teljesítéssel (pl. 50%-nál, vagy az összes párbeszéd lefordítása után stb...) vagy csak a 100%-nál tehetjük rá a mancsunkat és előbb nem? :D
Szia! Adódott sajnos egy nagyobb technikai probléma, amit csak nemrégiben sikerült megoldani. Emiatt jó ideig állt a fordítás, viszont most már haladunk tovább. A csapat honlapjának a linkjét megtalálod a játék adatlapján, van pár érdekes kép és még érdekesebb videó rajta. * kacsint-kacsint *
Legyetek szívesek ezt a témát hagyjátok abba! A témaidegen hozzászólásokat kerüljük, nehogy személyeskedésbe torkoljon a dolog. Erre a kommentre se válaszoljatok, már szóltam egy illetékesnek.
Atsingani: Ne irkálj marhaságokat. Olvasd már vissza miket írtál le... Itt nincs ilyen, hogy tűrni kell a bunkókat. Ki mondta ezt neked? Ki közszereplő itt? Akármelyikőnk döntene úgy, hogy innentől kezdve nem csinálja tovább és venné a kalapját, kabátját, akkor elköszönnék egymástól. Ennyi lenne. Kész.
pendrivedealer: Te különösen fogd be a szádat... Azért, mert te voltál az, akinek a legjobban sírt a szája az új Blade of Darkness verzió miatt, de egy hibát nem jelentett le. "Csak úgy a minőségre való tekintettel".
Az álmok üzenetek a mélyből.
Srácok... megint csak van különbség az emberi beszélgetés közt és a ''témát nem szívesen látjuk közt'' értem én, hogy kell a presztízs meg olyan dolgok, amik láthatatlanban mozognak és mi arról nem igen tudunk... de van egy pont, ami már kicsit gázos...
nem rosszból írom, de vegye mindenki annak, aminek akarja, de akkor is kimondom; már vagy 3 éve megy a farok merengetés, de mindenki tudja, hogy nem lesz ebből semmi sem! Mindenki akar egy szeletet a tortából, de senki sem akarja megcsinálni a piskóta tésztát lényegében! Én megértem, hogy mindenkinek meg van a saját családi élete-háztartása és konkrétan MI egy ajándékot kapunk minden egyes MAGYAROSÍTÁSSAL, és főként azért írtam, hogy meg mondjam a várakozóknak is, hogy ne várjanak, mert nem lehetséges! a hatalmas irdatlan mennyiségű szöveg is probléma, meg a megférhetetlenség sok fordító közt IS.
a gépi fost meg csak azért hoztam fel, mert tudom, hogy sokan nem tudnak róla (nyilván a fent említett érdekek miatt is)
amúgy warg nem tudom te melyik dimenzióban élsz.. de az ikea minden csak nem olcsó... :DD
De komolyabbra fordítva a szót; hogy kinek megy el ettől a kedve... az csak rá tartozik! ki lett hangsúlyozva álltalatok többször is a ''hobbi fordító'' és hogy a ''neveteket adjátok hozzá'' na igen itt jön a bibi :/ ettől kezdve sajnos ti már nem privát személyek vagytok hanem egy médiában / szférában létező személyek... és mint minden ilyen személynek a kritikákkal, negatív véleményekkel, bunkókkal szemben egyfajta tűrési kötelesség van...
de részemről ennyi, mert csak mindannyiunk idejét vesztegetném el! :D
Azon túl, hogy amit itt látsz felhozatalt, az hosszú hónapokig-évekig tartó munka eredménye egyenként, van még az az apró, ámbár megkerülhetetlen következménye a gépi fordításoknak, miszerint az eddig is türelmetlen emberek, még türelmetlenebbé válnak..Arról nem is beszélve, mekkora kedvet ad bármely fordításhoz a "gépi már kész" címzettel ellátott örömóda..
A jófejség szubjektív megítélés kérdése. Ha pl nem vállalok felelősséget a munkámért, amibe se sok időt, se pénzt(csak nézd meg milyen verziókkal kompatibilisek az ócó' fordítások) nem fektetek, és ezt le is írom, akkor víg vagyok és boldog. Ha nem tetszik nem kell használni, sírjon aki akar, ugye. Most jön a de, ha sok munkát belefeccölök' valamibe, amiért nem hogy csak szimplán a nevemet adom, hanem a használhatóság fenntartását is vállalom ezekkel a peccsekkel terhes időkben(elvárás minden egyes warez verzióhoz is, természetesen..), akkor valószínűleg nem mosolyogva bólogatok egy hivatkozásra, ami ezt semmibe veszi(a követelőző hangnemről már nem is beszélve)... Az az alap(!) hogy felhívják erre a figyelmet, már ne is haragudj. Egyébként én pl nem tapasztaltam bunkóságot a fordítók részéről(ellentétben az erre hivatkozó felhasználókkal). Türelmetlenséget igen, de azt meg maximálisan megértem.
Egyébként javaslom, próbálj ki egy AI-s fordítást akár, és szólj, ha nem találtál hibát már a menüben. Az lesz a haladás.
Oka van annak, hogy miert nem latjuk szivesen itt ezt a temat. Ez az oldal a hobbiforditok munkainak megosztasara keszult. Szivesen csinaljuk, valtozo kitartassal, valtozo minosegben. Ez egy hobbi, ugye.
Mindenki tud a masik modszerrol, aki nem most pottyant ide egy masik galaxisbol. Kezmuves asztalos hobbiforumban sem beszel senki IKEA termekekrol, es hogy milyen jok es olcsok. Csak elmenne a kezdo asztalosok kedve az egesztol... :(
(Van asztalos ismerősöm, szóval igen, az IKEA olcsó :-)
Azért azt úgy bírom, hogy itt még megemlíteni sem lehet egy gépi fordítást, eközben az ő oldalukon kimondottan felhívják a figyelmet és linkelik, ha valamelyik játékhoz emberi fordítás is megjelenik tőletek. Sőt, a félkészeket is reklámozzák, mind a Total War játékok, amelyek szerintem sose lesznek befejezve, mivel az újabb rész megjelenésekor el kezdik azt fordítani, a többit pedig hagyják félkészen.
2015-ben regisztráltam ide, oda pedig csupán a kíváncsiság vitt fel, de azért elég világos, hogy itt ki a jó fej és ki nem az.
A gépi magyarítások színvonalát nem tudom megítélni, mivel nem játszottam eggyel se, de nem értem ezt a nagy ellenkezést sem.
Úgy tudom, hogy mostani AI-s fordításokat már nem is lehet összehasonlítani azokkal a google fordítós förmedvényekkel, amik néhány éve készültek és ez már csak jobb lesz. Valakinek ez már most is jó és kész.
Egyébként én belefutottam már ezen az oldalon is olyan magyarításokba, aminek a színvonalától, hiányosságától a hajamat téptem.
Ne haragudj, de ez NEM reklám volt! csak meg lett említve, ami meg a szólásszabadság része... (egyrészt nem lett linkek küldve sem pedig elérhetőségi hely...)
nem seggfejségből, mert tényleg nagyon fontos a munkátok, de azért valljunk be! Ez a játék büdös életbe nem lesz le magyarosítva!!!
Akkora szervező képesség nincs és nem is lesz, ekkora szöveg mennyiséggel főleg nem, és nem is 3 emberes meló... inkább 20 profi fordító napi 8 órában, akkor talán... A megemlítés meg azért volt, hogy aki nem tud abszolút angolul, de szeretne játszani vele, de fél az ilyen gépi cucctól...