Az ezernyi patch alatt itt minden patchet értettem, a keresőben itt ad találatot 1.05 1.06 1.3-ra is,(ezek még talán teljesen hivatalosak-és a steames verzióban alapból benne lesznek?) de akkor gondolom ezekre nem lesz külön szükség, csak az említett LE1-2-3-ra
Holnap tudom már csak megnézni.
Akkor az 1.0 magyarítás nem is kell, és a 2.2-es rögtön elég.
A leírás alapján így tiszta, szuper! Köszi.
"Extra" tartalmak már nem érdeklenek,(rajongói modok) csak ami rendes hivatalos tartalma a játéknak (+1 dlc
Pinnacle Station )
ami alapból benne lett volna, de valamiért kikerült (ha jól olvastam utána) + a javítások, hogy "teljesen" hiba mentes legyen (erre kellenek a rajgói javítások) :)
Lets Game!
Kezdjük az elejétől. Magyarítás alapvetően 2 féle van. Van az 1.0-s alapverzió és van a v2.2 amit én csináltam. A kétféle közt az az eltérés, hogy a v2.2-ben (ami az 1.0 alapján készült) ki lett javítva pár ezer helyesírási hiba, elírás stb. és teljesen egységes lett a 3 rész szövege.De ezt írtam is az olvass el fájlban! Hogy ki melyiket használja - az már ízlés kérdése.
"Ezer patch". Ez azért barokkos túlzás :) Mind a 3 részhez megjelent 1-1 nem hivatalos, úgynevezett Community patch, ami nagyon sok hibajavítást tartalmaz.Értelemszerűen ezekből a legújabbat kell telepíteni. LE1 Community Patch 1.3.1, Unofficial LE2 Patch 0.9.2.1, LE3 Community Patch 1.6.5.
Ezekhez én csináltam meg magyar fordítást, amit modként lehet telepíteni és ezt szintén innen a Portálról lehet letölteni és értelemszerűen a saját v2.2-es magyarítás verziómmal a legkompatibilisebb a szöveg.
Tehát a magyarítás menete: letöltöd mondjuk innen a v2.2 verziót, bemásolod a leírt helyre, felülírsz mindent. Így az alapjáték és az összes hivatalos DLC magyar lesz. Ha használni akarod a Community Patcheket, akkor letöltöd azokat + a ME3Tweaks Mod Manager 8.0-t + innen Mass_Effect_LE_Patch_Pack_HUN-t. A Mod Managerből értelemszerűen felrakod mindet és kész is van. Minden magyar lesz.
Más történet ha más valami tartalmi DLC-t akarsz felrakni valamelyik részhez.Pl. LE3 Audemus' Happy Ending Mod. Ezeknél általában külön kell megcsinálni a magyarítást. Párat (amiket én használok) megcsináltam a magamnak, de azokat nem raktam fel a portálra, mert nagyon kicsi rá a játékosok igénye. Ezeken a dolgokon kívül mire vagy még kíváncsi?
Üdv.
Egy kis segítséget kérnék a telepítésekkel kapcsolatban.
Hogyan és mit kellene telepíteni hogy a Legendary E, teljes egészében magyar, és hibamentes legyen?
Talátam ezer patchet, a fordításból is több van, nem teljesen tiszta, milyen sorrandben hogyan kellene most ezket telepíteni, hogy minden teljes legyen.
(összes dlc, összes patch és minden magyar felirattal)
Köszi.
Lets Game!
Letölthető a javított és átdolgozott magyarítás v2.2-es verziója!
Változások a v2.1 kiadás óta:
További hibajavítások és még egységesebb a szövegek pl. a bolygók fizikai adatainál.
Köszi!
Megerősítve!
Nekem az Epic Store-ban van meg és a magyarítás tökéletesen működik . Ugyanis a játékot az EA app-ba (leánykori nevén Origin) kell installálni és onnan is indítja az Epic.
Kérdés: próbálta már valaki az innen letölthető magyarítást az Epic Store-ban megvett verzióval? Elvileg működnie kéne rendesen, de jobb lenne gyakorlati megerősítés erről. Azért kérdezem, mert ha megy vele, akkor frissíteném a játék adatlapján a kompatibilitás részt.
Fogalmam sincs. Sose volt konzolom.
Hali
Ps4- Ps5-re átültethető a magyaritás.
Előre is köszi a választ.
Illetve gyorsan kiegészíteném azzal hogy, az a pletyka (Death S.) bejött, könnyen lehet hogy a mass effect LE- is befog.
Lets Game!
Ez nagyon nem tudom hogy jött ide. Attól hogy én csak tegnap írtam be nem azt jelenti hogy akkor indult a pletyka,( mivel nem én indítottam) mint ahogy írtam a mass effect pletykát is. Ezeket már kb 1 hete lehet olvasni a neten több helyen.
Lets Game!
Jó de az nem pletyka h mi lesz a következő ajándék, mivel a köv játékra utaló jelet elrejtették az epicen. Az meg elég egyértelmű h a Death stranding az...
Egyszer biztosan volt már bundleba, illetve a másik pletyka DEATH STRANDING, hamarosan kiderül.
Amúgy a legtöbb ilyen pletyka amit olvastam meg szinte mindg megvalósult. pl mi lesz gamepassba, következő havi bundle-ba stb.
Lets Game!
Hát én nem tudom honnan jön ez a pletyka, de a prohardveren eddig még egy tipp se jött be.. Mondták itt már a Cyberpunktol kezdve egy csomó mindent ami nem jött be, mondjuk ha a redditen olvastad akkor nem szóltam..
Amúgy volt már bundleba is a játék 1x, de talán 2 alkalommal is, nem?
Eddig senki sem jelezte, hogy bármi gond lenne az Epic verzióval, pedig kb. fél éve megvehető ott is. De mert azzal nem tudtam tesztelni, nem akartam beírni "vakon" a kompatibilitáshoz. Persze lehet, hogy senki sem vette meg az Epicnél :) Ha valóban ingyenes lesz dec. 29-én és problémás lesz, valaki csak szól majd :) Én úgy gondolom, hogy nem lesz vele gond - de az Epic furcsa ló időnként.... A Steamesnél játékosok jelezték már, hogy minden OK.
Na, erre kíváncsi leszek. Ezer éve játszottam még az eredeti verziójával, de valamikor jó lenne újra nekifutni.
Láttam már pár olyan játékot, aminél valamiért eltértek a különféle boltokban lévő verziók. Majd valamikor kiderül, hogy ennél mi a helyzet. :)
Azt pletykálják, hogy epicen Mass Effect LE lesz az egyik ingyenes játék. Így akkor nem tervezném megvenni steamre.
Viszont a fordítás ha jól látom steam meg Origin kompatibilis, Epicessel egyáltalán nem megy, vagy csak azzal nem sikerült teszteni?
Lets Game!
Ezek nem hivatalos EA kiadású javítások, hanem közösségiek. Természetesen belenyúlnak a fájlokba és persze a szövegekbe is. Ezért csináltam / csinálom a patchek magyarítását.
Nem kötelező ezeket telepíteni, de szerintem erősen ajánlott. Ha valaki modokat is használ, akkor viszont kötelező a telepítése. A komolyabb tartalmi modokat nem is lehet telepíteni a közösségi javítások nélkül. Egyébként nem sok javítás jön ki. Pár havonta talán egy. A LE1-hez utoljára nyáron vot az 1.3.1-es.
Milyen problámám lenne? Nincs meg a játék, sem a fordítás, ezért csak kérdezem mi ezek a változások folyton. Hogy folyamatosan jön patch a játékhoz ehhez van mindig igazodva? Ezek a patchek belenyúlnak a fileokba? Mert pl a Phoenix point volt ilyen, mindig jött valami patch ami hazavágta a fordítást, meg pl a Dying Lightnál volt hasonló dolog hogy mindig hozzákellett igazítani. Itt is hasonló a dolog?
Lets Game!
Nem tudom mi a problémád, mert az olvass_el fájlokban is benne van mi, minek a magyarítása.
Mass_Effect_LE_HUN - a játék magyar szövege
Mass_Effect_LE_Patch_Pack_HUN - a nem hivatalos, közösségi javítások magyar szövegei. Ez frissül talán kicsit gyakrabban: amikor megjelenik valamelyik játékhoz a javítás új verziója. Tegnap jelent meg a LE3 Community Patch 1.6.4 és ezért frissült a magyarítás csomag is.
Valaki segítsen ki a fordítással kapcsolatban.
Folyamatosan, kb hetente jön valami vele kapcsolatban. Ez miért van, folyamatosan patchelik a játékot és ahhoz kell igazítani?
Lets Game!
Válaszoltam.
Elküldtem emailben az infókat, hátha segít kibogozni, hogy milyen anomália van nálam.
Előre is köszönöm a segítséget.
Nekem is Origines van. Ez nem lehet probléma. Az, hogy szobánként változik, az sem. Ha esetleg van még más mod is felrakva amiben van BIOA_STA20_06consort_DSG_LOC_INT.pcc nevű fájl az viszont bekavarhat. Az angol szöveg ami a képen volt csak ebben az 1 fájlban van benne.
Ha nincs másik mod felrakva, akkor 2 lehetőséget látok jelenleg. 1; keress meg emailben és küldd át a patchben található BIOA_STA20_06consort_DSG_LOC_INT.pcc fájlt és belenézek mi látszik a szövegnél. 2; a játék CookedPCConsole mappájából másold át ezt a fájlt a patch megfelelő mappájába és írd felül ami ott van, de előtte csinálj másolatot, mert lehet hogy össze fog omlani a játék amikor odamész a problémás szobába - ugyanis nem tudom pontosan mit módosítottak rajta a patchben.
Én azt javasolnám hogy inkább keress meg emailben.
Tegnapi a dátuma a fájlnak. Így nem tudom mi lehet a gond. Az az érdekes, hogy alapból magyar a játék, de ha átmegyek egy szobával arrébb, akkor angolra vált, majd ha visszamegyek az eredeti helyszínre, akkor megint magyar.
Origin verzió, a játékot már régebben telepítettem, most csak a magyarítást és a modokat raktam fel. Nem tudom ez számít-e valamit?