OK! Az elejétől fogva azt mondtam, hogy minden forrás benne lesz a readme fájlban - ez alap! Mindenki érdemét el kell ismerni.
Azt sose állítottam, hogy én fordítottam volna bármelyik részt. Én csak kijavítottam hibákat és egységesre hoztam a 3 rész szövegét. Főleg az első rész lett a 2-3 részekhez igazítva.Azt nem tudom jelenleg, hogy tudjuk majd leegyeztetni a readme tartalmát, de majd csak lesz rá megoldás.
Utána kerül fel a portálra az egységes szövegű MELE magyarítás.
Várjuk szeretettel
Szia!
Szóval jöhet a magyarítások.hu-ra a javított Mass Effect legendary fordítás?
Üdv!
Sziasztok
Menjen ki viszont ha külső oldalon jelenik meg akkor a Mass Effect.hu mint megjelölés és az olvass el fájlnak jelölnie kell minden forrást ahonnan a magyaritásokhoz fölhasznált dolgok honnan/kitől származnak meg kell lennie lásd mostani olvass el ami aktív az oldalon.
Mass Effect Androméda mint olyan meg általam nem lesz lefordítva, és készségesen átadok minden tudást ami kell hozzá.
A jövőben viszont marad az oldal egyszerű hírportálnak ha egyáltalán lesz miről hírt kirakni.
Az oka nagyon egyszerű ennek a döntésnek: Nincsen időm és energiám továbbiakban semmilyen extra projekttel foglalkozni a jelenlegi élet helyzetben, és ha így alakulnak a jövőben mint most akkor egyáltalán nem lesz semmi időm.
Viszont majd ha lesz egy kis kötetlen szabadidőm akkor bővebben is fogok válaszolni az itt lezajlott dolgokra.
Teljesen egyetértek veled!!! Ezt én sem tudom nagyon megérteni az ilyen hozzáállásokat mert van az egyik oldalon a mod/magyarítás készítők akik szabadidőben csinálják azokat ingyen és önszántukból (hatalmas tisztelet) és van a másik oldal a felhasználó aki ha udvariasan kulturáltan csak egyszer is számonkéri a készítőt hogy akárcsak megkérdezi hogy miért nincs kész,hibás, stb. Akkor már ráförmednek/bélyegzik hogy mer megszólalni meg hallottam olyat is hogy "nem kötelező letölteni és miért nem állsz neki magad a fordításnak és hogy a készítők a modokat/magyarítást elsősorban maguknak készítik!" Na az utóbbit nem nagyon értem! Ha maguknak készítik akkor minek osszák meg??? Na mindegy az ember ilyen!!!
"ugyanis jelenleg a csapaton belüli nézeteltérések miatt teljesen megállt a dolog és nem is lesz frissítése ennek a fordításnak amíg nem lesz meggyőzve a mod feje, hogy kibéküljön és végre mind élvezhessük az újabb verziókat."
Nem tudom a neveket, személyeket, nem is néztem utána a dolgoknak csak ez alapján írtam, hogy mi felhasználók szívunk mert a mód készítői civakodnak mint az óvodások
Kire gondolsz?
Tipikus magyar mentalitás. Képesek bolhafingnyi dolgokon megsértődni és emiatt büntetni olyanokat akiknek óriási segítség lenne a magyarítás...
https://discord.gg/S8xPKk2
Dobnál egy linket, hogy hol érhető el? Nem találom az ME Hungary discord szervert. Köszi!
Ezt felesleges volt megírnod ide. Főleg, hogy az előző kommentemben elég részletesen leírtam mi a helyzet.
Az ME Hungary
Melyik Discord szerver? A Portálé vagy a ME Hungary-é? Mert nem mindegy.
Az álmok üzenetek a mélyből.
Emberek, ha bárkit érdekel ennek a magyarításnak egy újabb és jobb változata, ami modokkal is működik, akkor nagyon kérlek, menjetek fel a Discord csatornára és hangoztassátok, hogy igen is akarjátok, ugyanis jelenleg a csapaton belüli nézeteltérések miatt, amit itt nem fogok részletezni, teljesen megállt a dolog és nem is lesz frissítése ennek a fordításnak amíg nem lesz meggyőzve a mod feje, hogy kibéküljön és végre mind élvezhessük az újabb verziókat.
Akkor a discord csatornán azt is olvashattad, hogy mind a 3 rész Community patch-jéhez és több nagyobb modhoz is van már magyarítás elég régen, de a masseffect.hu hozzáállása miatt ezek nem lehetnek publikusak. Elsősorban az volt a probléma, hogy készült egy olyan javított magyarítás, amiben a 3 rész szövege teljesen egységesre lett összehozva és a CP-k és modok magyarítása ezeket a változtatásokra épült fel + az, hogy ez az egységes magyarítás ide a portálra került volna fel. A discord csatornán el lehet olvasni mi történt és ki fúrta meg az egész projectet.
Kár érte, ennyi idő után gondolom már nem is fogják hozzáigazítani. A CP pedig fontos, nagyon sok mindent javít
EGyébként melyik discord oldalon olvastad?
Elnézést kérek, mert teljesen félre értettem, azt hittem hogy nem befolyásolja a feliratokat az LE1 Community Patch (nem is úgy olvastam előszőr a leírását hogy zavarná a magyarítást).
A Discord oldalt megnéztem és már látom is hogy valakinek szintén ugyanazok a szövegek maradtak angolul mint nekem, neki el lett már magyarázva hogy a mod nem kompatibilis a magyarítással.
Sziasztok, lenne egy kérdésem: az normális ha néhol még mindig az angol szöveg megy a magyar helyett?
Elkezdtem az ME1-t, felraktam a magyarítást, viszont van amikor csak az angol jelenik meg, ami azért is fura mert néztem végigjátszást ezzel a magyarítással, ahol rendesen megjelent a magyar szöveg, ahol nekem nem. És nem is tárgy leírásra gondolok, hanem rendes dialógusra, pl. amikor Eden Prime után először beszélgetsz Dr. Chakwas-al, vagy a Szövetségi beszerzőtiszttel. Gondoltam hogy talán az egyik mod (LE1 Community Patch, ilyesmi) zavarhat be, de semmi olyan nincs ami hatással lenne a szövegre (az community patch is csak annyit csinál hogy a Fellegvár tanácsosok rendes neveit helyettesíti be a "Salarian/Turian/Asari Councilor helyett)
Az ME2 vagy ME3-ról nem tudok még mit mondani mert nem próbáltam ki, ahogy a Pinnacle Station DLC-t sem. (tudom hogy külön magyarítás van rá amit szintén felraktam)
Örülök, hogy tudtam segíteni a DLC fordítással!
Egy kis pontosítás: annak idején, az első Mass Effecthez nem hogy nem volt lefordítva, hanem a hivatalos magyar verzióra nem is lehetett telepíteni a Pinnacle Station DLC-t. Őszintén szólva, tovább tartott módosítgatni pár tucat helyen a telepíthetőség érdekében az első részhez tartozó DLC-t, mint lefordítani a szöveget (kb. 1800 sor). A két verzióban szóról szóra azonos a szöveg és ezért adta magát hogy ne csak a LE1-hez tartozó, hanem az eredeti is legyen magyarul játszható.
Elnézést, vegyétek semmisnek a kommentemet. Úgy látom, hogy ennek a magyarítása egy külön ponton elérhető. Köszönet a fordítónak/portolónak!
Sziasztok! A Mass Effect LE-hez pár hónapja készült egy mod, ami hozzárakta az egyetlen hivatalos DLC-t, ami nem volt a kollekció része, mert elveszett a forráskódja (Pinnacle Station). Rajongók viszont rekreálták az egész kiegészítőt. Ez annak idején már fordításra került az alap Mass Effecthez, szóval meg lehetne oldani, hogy a Legendary Edition-ös változat is le legyen magyarítva?
Annyi a hiba a telepítési leírásban, hogy a letölthetőben konkrétan nincs "Game" mappa :) Szóval a leírás kicsit pontatlan :D
Persze simán rá lehet jönni, hogy a Launcher, ME1, ME2, ME3 mappákat hova kell másolni és akkor működni fog minden.
Hibákat meg kb. felesleges küldeni, mert eddig akármennyi be lett küldve, egy sincs kijavítva.
Bizony hogy van info...
"--> Telepítés menete <--
1) Csomagold ki a Mass Effect Legendary Edition HUN v1.0.zip fájlt
2) Másold be az itt lévő "Game" mappát a játék mappájába (Mass Effect Legendary Edition)
3) Élvezd a játékot
4) Amennyiben hibát találsz, kérlek töltsd fel Discord szerverünkön a "Hibakeresők bázisa" szobába
A letöltött fájlban biztos van infó...
Nagyon köszi! Viszont ez nem exe file. Másolni kell valahova?