Stardew Valley hivatalos fordítás
Stardew Valley hivatalos fordítás
Panyi Panyi
2019. február 8. - 15:37

A napokban jelent meg a hír The_Reaper_CooL oldalán, hogy a kezdeti hobbi magyarítása a Stardew Valley játékhoz hivatalos kiadást fog megélni. A magyarítás még jelenleg béta fázisban érhető el a Steamen, de hamarosan a hivatalos fő verzióba is be fog kerülni. Ahhoz, hogy a bétában részt vegyetek és esetleges hibákról tudjátok tájékoztatni a készítőt, a következőeket kell tennetek. A Steamen belül kattintsatok a játék nevére jobb egérgombbal, majd a tulajdonságok alatt jelentkezzetek a legújabb bétára. Ha esetleg valamiféle jelszót kérne hozzá, akkor adjátok meg a "jumpingjunimos" szöveget. The_Reaper_CooL pedig várja az esetleges hibákat az oldalán vagy a Facebookon.

Hozzászólások
The_Reaper_CooL The_Reaper_CooL
2019-03-20 - 15:51
FONTOS MEGJEGYZÉS: Ha valaki nem követi az oldalamat, vagy a Facebook-omat, akkor ide is írom, hogy a fordítás MINDEN platformon elérhető lesz, lásd az újonnan megjelent Androidos változaton már elérhető. A többi gépezetre, így Switchre is meg fog, csak várjátok ki.
The_Reaper_CooL The_Reaper_CooL
2019-03-01 - 22:38
@zkispet: Habár már válaszoltam máshol is, de ide is írom, hogy mások is lássák: Steam-en és GOG-on érhető el a fordítás, talán XOne-on és PS4-esen is majd, de Switch-re és a mobilos változatokra nem lesz elérhető.
zkispet zkispet
2019-03-01 - 21:25
A fordítás minden platformon elérhető? Vagy csak Steam-en?
The_Reaper_CooL The_Reaper_CooL
2019-03-01 - 21:12
Most már nem béta a fordítás, hanem megjelent teljes értékű fordításként, azaz BÁRKI aki megveszi a játékot hivatalosan is magyarul élvezheti. Jön majd új tartalom is a játékhoz, természetesen az is mihamarább le lesz fordítva ;)
Balu87 Balu87
2019-02-20 - 01:09
Köszi! Azért kérdeztem, hogy figyeljek-e valami extrára. 200 órám van a játékban, de még nem találtam hibát vagy nem rémlik, pedig elolvastam minden bejegyzést stb ( a letölthetővel), bétát nem mertem bevállalni, hátha kinyírja a mentésem/be crashel :D
The_Reaper_CooL The_Reaper_CooL
2019-02-17 - 22:36
@Szerzetes: Köszönöm a kommentet. Nem tudnak letörni az ilyen emberek, viszont az olyanok, mint amilyen Te is vagy, akik kedves szavakkal illetnek, azoknak mindig örülök. Tulajdonképpen miattatok csinálom az egészet :). Apámmal mindent megosztottam, így ezeket a fordításos történeteket is, de azt már nem tudta megélni, hogy megtudja ez is hivatalos fordítássá vált. Pedig ez a legnagyobb eddig, ami valaha is hivatalossá válhatott a fordításaim közül. Sebaj, lesz még több is, remélem.
Szerzetes Szerzetes
2019-02-17 - 22:27
Kedves TRC! Nagyon örülök, hogy az "amatőr, Google fordítós" munkád hivatalosan is bekerül a játékba! :D Viccet félretéve én is, mint sokan mások erre vártam, no meg persze az újabb javításokra. Szvsz sajnos te nem kapsz akkora figyelmet, ahogyan néhány fordító, de mindig örülök egy-egy újabb munkád láttán. Az ilyen kritikákon ne húzd fel magad, vannak, akik nem tudják, mekkora szívás ilyen "körleveles" játékokat fordítani. Kitartást és jó egészséget kívánok neked! UI: Sajnálom, hogy elvesztetted az édesapádat, csak nemrég olvastam. Remélem meséltél neki a munkáidról és büszke volt rád emiatt, (a való életed mellett) hogy ennyi embernek segítettél a fordításaiddal... :)
The_Reaper_CooL The_Reaper_CooL
2019-02-16 - 15:59
@Balu87: Nos az a lényeg, hogy van a letölthető magyarítás, ami eddig a verzióig működött, és a honlapomról már nem is érhető el. Tehát ha valaki magyarul akar játszani a játékkal, akkor már csak ilyen módon teheti meg. Vagyis a következő játékfrissítésben (illetve már most a béta frissítésben) benne szerepel a magyar, mint választható nyelv. Bárki aki megveszi a játékot csak rákattint a kis szövegbuborékra és kiválasztja a magyar nyelvet, és már játszhat is. Ezen kívül mivel kétszer-háromszor átnéztem a szöveget, így javításra, átfogalmazásra és helyenként újrafordításra kerültek bizonyos sorok, ugyanakkor még lehetnek benne hibák. Kérek mindenkit, hogy aki hibát találna (akár helyesírás, akár fogalmazás, akár elírás, AKÁRMI), akkor azt mihamarabb jelezze felém, lehetőleg konstruktív módon, hogy hol a hiba és esetleg még azt, hogy hogyan lehetne javítani. Előre is köszönöm (és utólag is azoknak, akik eddig ilyen módon jelezték nekem)!
Balu87 Balu87
2019-02-16 - 06:27
Köszi! :) Mennyire lesz más, mint a letölthető magyarítás?
wolframm wolframm
2019-02-12 - 17:53
Köszönöm!!!!! Így már megveszem a játékot.
stibaking stibaking
2019-02-08 - 23:40
Köszönöm a munkádat!
Hirvadhor Hirvadhor
2019-02-08 - 21:31
Bocsánat, hogy elírtam a Neved...
Hirvadhor Hirvadhor
2019-02-08 - 21:30
The_Reapoer_Cool, mindenki nevében köszönöm a munkádat. Kár, hogy ez nincs androidra. :) Gyakran látogatom az oldalad, és követem a munkáidat. Nagyszerű, hogy vannak ilyen emberek. :)
The_Reaper_CooL The_Reaper_CooL
2019-02-08 - 16:02
Üdv néktek! Lehet, hogy nem is kell kódot megadni, csak simán le kell nyitni a béta fület és játszani. A béta verzió még 1, talán 2 hétig tart, addig feltétlenül jelezzetek minden problémát!!!