Fórum Magyarítások Red Dead Redemption 2

hirdetés
W4T

Ááá, hogy nem lehet módosítani a hozzászolást "kb. 2300 fájlból szedem ki ezt a mennyiséget..." de a fordítok ezt a mennyiséget 8 lapon látják nem 2300 lapot kell nézegetni, illetve pl csináltam még olyan könyítést is eltávolítottam néhány változót, de automatikusan vissza is kerülnek, könnyebb legyen fordítani az adott sort...

2021. 09. 22. - 23:15
W4T

bocsi kis korrekció "de pl. kockás kendő több, mint 100-szor fordul elő"...

2021. 09. 22. - 23:04
W4T

Sziasztok, válaszolok pár hozzászólásra...

Kedves Cyrus Vezető szerkesztő, elárulnád milyen projektek vannak már nálunk évek óta?

A TwoPointHospitallal vagyunk adósak, amelynek a tesztelése már 1-2 hónapja tart, ehhez továbbra is várunk jelentkezőket, a készítői segítségek miatt most írják át a többi nyelvet, ami miatt anno abbahagytuk...

KCD: ez is mega projekt és hiába vannak 10+ a csoportban, sajnos csak 3-4 ember fordítja, de kopik... pici megjegyzés: vannak olyan sorok is amik nem jelennek meg teljesen egyik nyelven sem, de a miénkbe igen...

Surviving the Aftermath: nézd meg az előrehaladásunkat egy korai kiadású játéknál, 1700/30000 sor/szót kell átnézni egy frissítés után juhé, szinte egy közepes játék mennyisége pl kena 1600/10000 sor/szó, és lehet teljesen újra kell fordítani az adott sort és hol vannak még az új sorok...

Keeperv85: az oldalunkon van egy helyzetjelentő poszt, amelyet rendszeresen frissítünk. Sajnos csak 2-3 ember fordítja, voltak jelentkezők, de vagy vissza se küldték a tesztsorokat vagy visszaküldte, de már nem javította ki a jelzett hibákat, és el is tűnt. "251763 sorral rendelkezik egész pontosan, és egyáltalán nincsen kiszűrve belőle semmi ismétlődés." Ezt a nexus fájlból veszed? Ami lassan egy éves és nem biztos, hogy igaz bár nem lehet leellenőrizni még, de az tuti, hogy azóta már többször is frissültek a nyelvi fájlok, mert én kb. 2300 fájlból szedem ki ezt a mennyiséget... Illetve, hogy nincsenek kigyűjtve többszörös előfordulások, addig szinte hozzá se kezdtem volna, így is rengeteg van, de egy google docs formájában szokott frissülni, ami maradt még már kevesebb, mint 60000, de pl. kockás kendő több, mint 1000-szer fordul elő, na ilyen nem volt a Kingdom Come: Deliverance-ben... Persze ennél jóval több egyezés van, de erre később kitérek majd a fordítók miatt...

The_Reaper_CooL "Vannak olyan sorok, amiket viszont nem kell, mert mondjuk spanyolul vannak (mexikóiak ugye)" oké hogy spanyol dalt spanyolul írják ki, de mi van ha az egyik spanyol dalt magyarul olvasnád, erre pl kedves Fábri Péter művész úrtól engedély kaptunk, hogy a fordítását felhasználhassuk...

NetBoyszi: Hogy milyenek a fordításaink, hát hajrá hátha valamelyikre kíváncsi leszel, ami kész van... Ehhez hasonló pl. a Kingdome Come: Deliverence, erről van pár videó Zangloba youtube csatornáján, illetve az RDR2-ből van egy videónk a saját csatornánkon, de ez inkább mi merre hány méter, hiába több mint 1,5 órás...

Alsika "vagy talán akkor ha fordítóval előbb lefordítáj és azt javítgatják ahogy a W4 Team is akkor előbb készlehet" a fordító felületbe integrálva van a gépi fordítás, ha akarják használhatják a fordítók, persze ez nem mindig fordító jól, azaz amúgy is rá kellene nézni arra a sorra, de fordítók is kellenek...

Néhány szó a fordításról: hash kulcsos visszafejtés jól jönne a fordításhoz, erre akár egy külön csoportot is létre lehetne hozni, jobban tudjuk, hogy mit kellene lefordítani, de sajnos nem lesz sorban, bár majdnem, emellett próbáljuk a multi rész fordítását hanyagolni, amiért amúgy ban jár, de slussz poén, hogy a játékból kimaradt forgatókönyv is benne van, amit fel lehet ismerni melyik sorok ezek.

Ne kérdezzétek mennyi fejezet van, amit elméletileg fordítani kell, nem kerestem rá még, de minden fejezet két "lapból" áll 1. pl van olyan xxxaud akkor van olyan is xxx, persze hash kulcs vissza van fejtve, de van olyan is, hogy ugyan az lenne a sor, de távolság miatt más a sallang szöveg, de ezt lehet látni, ha valaki 2 „lapot” csinál. Egy fejezet kb. 500 sor lehet, nem vészes, ha valaki kiválaszt egyet, de fordítók is kellenek hozzá, olyan aki heti pár órát rá tud szánni.

2021. 09. 22. - 23:00
Senior fordító

Üdv!

Amennyire én tudom, sehogy... De nem én vagyok az illetékes, szóval lehet fals információt kaptam.

2021. 08. 06. - 19:24

Üdvözletem.

Hogyan halad a jelenlegi RDR2 magyarítás? Tudom, hogy nagyon sok párbeszéd sorral rendelkezik, tiszteletem a fordítóknak és tudom azt is, hogy sok a lefordítani való, de pusztán érdeklődés szempontjából teszem fel kérdésemet.

2021. 08. 05. - 22:07
Senior fordító

251763 sorral rendelkezik egész pontosan, és egyáltalán nincsen kiszűrve belőle semmi ismétlődés.

2021. 06. 08. - 19:09
"Link javítva."  

Moderálta: Cyrus (2021. 06. 01. - 11:38)

2021. 05. 31. - 23:23

Összehasonlításként: A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége regény terjedelme kb. 1-millió-4-százezer karakter szóközökkel együtt. Tehát akkor a játék szövegmennyisége kb. 2-3 Gyűrűk Ura trilógiát tesz ki. Az nem semmi.

Hátha belekezd az a csapat, akik a Red Dead Redemption első részének a PS magyarításával mostanában készülnek el. Már a tesztelésnél tartanak.

Ennél meg akkor kénytelen leszek ráfanyalodni a gépire.

2021. 05. 31. - 23:14

Én a karakter számot nézem , változók nélkül 10 millió kb , egy Pathfinderbe ami talán a legnagyobb szövegtartományú RPG ott van 7 millió karakter.

2021. 05. 30. - 18:32

Kb. 250.000 sor

2021. 05. 30. - 16:25

Drága NetBoyszi

Ebben a játékban több szöveg van mint eddigi bármelyik játékban szerintem több mint 10 millió karakter, senki ne várja hogy ez hamar kész lesz, évek mulva esetleg, vagy talán akkor ha fordítóval előbb lefordítáj és azt javítgatják ahogy a W4 Team is akkor előbb készlehet, de ha nem akkor több év szerintem.

2021. 05. 30. - 15:13

Dobjatok el mindent, aztán hajrá Red Dead 2, már sokan nagyon várják :D

De komolyra véve a szót: jó lenne, ha nem járna úgy, mint a GTA5. így is sokáig fog húzódni az elkészítése, de ha elhúzódik évekig, és közben más hamarabb megcsinálná, légyszi tényleg csak akkor csináljátok, ha tudjátok, hogy mit csináltok :) Én drukkolok! ;-)

2021. 05. 17. - 08:27
Vezető szerkesztő

A Wolf 4dító Team -nek érdemes lenne előbb befejezni a futó projektjeiket, mert évek óta nem kevés projekt van náluk, és nem belevágni ebbe is...

Az élet csak egy álom, útban a halál felé!

2021. 05. 13. - 18:29

A W4T elkezdte a játék magyarítását:

https://www.facebook.com/w4team/photos/a.839324706981296/839323143648119/

11%-nál járnak

2021. 05. 13. - 17:51

Amikor befejezitek a Mad Max-et és kipihentétek magatokat van e rá esély, hogy elkészítsétek ennek a játéknak a magyarítását? Amikor megtudtam, hogy lehet hozzá készíteni nagyon megörültem, de bennem volt a félsz Baker miatt és hát sajnos be is igazolódott ☹. Remélem egy olyan tehetséges és megbízható fordító veszi majd a kihívást és elkészíti mint amilyen te vagy ti vagytok. Addigis köszönet az eddigi fordításokért.

2021. 05. 13. - 09:38

Nem lepett meg a hír, kicsit sem.

Mondanám, hogy sajnos, de valójában jobb is így.

2021. 05. 12. - 17:18

Na jah ez már csak ilyen sajnos. Mad max után akkor jöhet ez.

2021. 05. 12. - 16:01

Lehet, már akkor tudták, hogy vége lesz, és csak szivattak mindenkit buliból.

2021. 05. 12. - 15:50

Mondjuk ez a 25% is viccesen alakult. Először 5%-ról indult, majd 2(kettő!) nap múlva lett 15% utána megint 2(kettő!) nap múlva 25%. Nem is értettem, mi ez a hülyeség.

2021. 05. 12. - 15:42
Vezető szerkesztő

Szerintem félreértetted amit írtam, nem arra válaszoltam, hogy sosem lesz hozzá (esetleg) rendes fordítás. Inkább csak arra reagáltam, hogy sokunkat nem lepett meg az a hír, hogy az baker féle rdr2 projekt elhalt, és ezt a korábbi üzenetemmel próbáltam tudatosítani.

És nem az első eset volt... a további clickbait híreket meg nem kommentálnám.

2021. 05. 12. - 15:31
Senior fordító

Ránéztem, szóval:

251.765 sornyi szöveg van benne (illetve ez bejegyzés, de sornak nevezzük).

Ha az üres sorokat nem nézzük, akkor 251.675 sornyi szöveg az, amivel foglalkozni kell ténylegesen.

Vannak ismétlődések is, amikor többször szerepel ugyanaz a sor, így ha az egyedi sorokat vesszük figyelembe, úgy marad 186.834 sor, ezt kell lefordítani.

Vannak olyan sorok, amiket viszont nem kell, mert mondjuk spanyolul vannak (mexikóiak ugye), ahol nevek vannak, ahol nincs semmilyen különleges fordítanivaló, így a legvégén marad mondjuk 150.000 sor. Ha az előbbieket pikk-pakk lefordítja valaki (könnyen megoldható 1-2 nap alatt), akkor instant 25%-nál járunk.

Tulajdonképpen a fordítás lényegi elemét a párbeszédek alkotják, de mivel rengeteg van belőle, össze-vissza vannak, valamint nekem még spoiler (még nem játszottam le a játékot), így ezt már nem nézném át / becsülném meg pontosan, de simán lehet 60-80k sor, ha nem több.

Szóval ennyit a 25%-ról (mikor mi a Mad Max-et elkezdtük, pár napon belül 45%-nál jártunk)

"Csak szólíts TRC-nek!"

Weboldal | Facebook

2021. 05. 12. - 14:43
Senior fordító

Az a 25% olyan volt, mint a Mad Max 87%-a: Én is tudok számlálókat növelni, de ettől még a fordítás nem halad (ellentétben a mi Mad Max fordításunkkal, ami hamarosan kész is lesz).

Ha lesz időm ránézek arra a 25%-ra, hogy mégis "mennyi az annyi"

"Csak szólíts TRC-nek!"

Weboldal | Facebook

2021. 05. 12. - 14:28

Hát jó fej vagy :D Meg tényszerű :)

Viszont így nem lesz más választás, a gépi fordításra fognak fanyalodni a népek, köztük én is :( Pedig szépen haladt a Baker Onlineon a számláló 25% volt két hete. Jó lenne, ha átadnák valakinek, amivel eddig haladtak.

2021. 05. 12. - 14:00
Vezető szerkesztő

Érdemes elolvasni a 2021. 04. 19. - 12:54:12 üzenetemet.

2021. 05. 12. - 08:42

és akkor az RDR2-vel mi lesz, vagy már tudom is a választ.. üdv.

2021. 05. 11. - 20:10