220e nem rossz ajanlat egy atlagos jatekhoz. Az RDR2-hoz szotyipenz.
Legalabb haromemberes munka, nekik is 1,5-2, ha mellekallasban foglalkoznak vele. (1m szo korul van az RDR2-ben, ha jol remlik.)
Most kivetelesen elgondolkodtatott ez az adomanyozos dolog, de egy RDR2 kaliberu jatek eseten also hangon is milliokrol lenne szo (min. 10), ami szerintem kizart. :)
Az a baj, hogy minél több fordító, annál nagyobb lenne a költség is. Írhatnám azt is, hogy a fordítók számának növekedésével, annak az esélye is nő, hogy sosem jön össze megfelelő mennyiségű összeg. Mert mondjuk 200-at még csak-csak össze lehet hozni, de ötször, tízszer annyit? Ugyan már.
Bár a youtuberes ötlet nem rossz, ezt elismerem.
Az életben a legjobb dolgokhoz leginkább türelemre van szükség.
Összefogás kellene, 5-10 fős, megbízható csapattal már sikert lehetne elérni.
Ezután mehetne a marketing, szerintem sok youtuber a projekt mellé állna, lehetne az elkészült anyagból live-ot csinálni, ami alatt adakozhatnának a nézők.
Kérhetne havi egymilliót is. Kérni bármennyit lehet. A trükk az, hogy olyan árat kell mondani, ami még a keresletnek sem sok. A nettó 220 kifejezetten jó ajánlat lenne, annyit szerintem egy jó reklámmal még össze is dobnánnak az emberek havi szinten.
Az életben a legjobb dolgokhoz leginkább türelemre van szükség.
Napi 20ezer karakter kb. teljesíthető, bár még nem próbáltam huzamosabb ideig, szóval az is lehet, hogy x hét után már túl sok...
Napi 8 órában 3x ennyit is mondhatnál. ;)
Nettó 220 ezerért napi 8 órában szívesen csinálom egymagam is otthonról. Ha tudja valaki ezt biztosítani, hétfőn fel is mondok a munkahelyemen :D És akkor még szerintem keveset is mondtam.
10.000.0000, ebből lehetne finanszirozni egy csapatot.
Sziasztok! Mondjon valaki egy számot, hogy mennyi az az összeg ami motiválna valakit, hogy megcsinálja a RDR2-t!?
Kíváncsi vagyok.
Én arra igyekszem itt rámutatni folyamatosan, hogy a New Vegas semmiség az RDR2 mellett. A GTAV és a New Vegas valamint esetleg hozzácsapva egy Skyrim az, ami az RDR2. NEM lesz elég hozzá némi kitartás, meg pár Excel tábla...
Szogyenyi és Keeperv85 mindkettőtöktől akkor ellenezést, ha rosszul vagy félreérthetően fogalmaztam. Nem a munkátok érdeméből akartam levonni vagy kétségbe vonni a rengeteg időt és energiát amit egy ilyen projekt megkívánt amikor azt írtam, hogy: "John Angel kisebb nagyobb beugró fordítók segítségével." Minden tiszteltem a tietek ahogy azoké akik hozzátettek a fordítás elkészültéhez érdemben is. Az, hogy a projekt utolsó négy évet érdemben már ti vittétek, az nálam teljes kimaradt ami az Én szegénységi bizonyítványom,e véget elnézést kérek. Pusztán arra akartam rávilágítani a példán keresztül, hogy az éveken át húzódó egy ideig egy emberes vagy kis csapatos fordítások is révbe érhetnek még akkor is, ha van ezekre a magyarítások történetében jó pár ellenpélda is található.Tehát pusztán a projekt mérete és/vagy nehézsége, vagy önmagában a csapat mérete alapján meglátásom szerint előre felesleges leírni egy készülő magyarítást, főleg egy olyan csapat esetében aki pár fordításon azért túl van már.
Nana... Az összes fordítás hozzám került végül átnézésre, én vittem a technikai részét. A "szinte egyedül" azért nem feltétlen helytálló... Persze a fordítás rád maradt, de az csak egy része volt annak.
Khmmmmm a New Vegas-t kikérem magamnak. Az utolsó 4 évben szinte egyedüli emberként én végeztem rajta a munka java részét. Ami persze nem von le John megítélésből egy fikarcnyit sem, hisz ő ugyan úgy dolgozott vele, de bármikor szívesen megmutatom azt az irgalmatlan mennyiségű anyagot, ami átszaladt a kezem alatt ezen "röpke" időszak alatt...
Szia uram! Olcsó helyesírás ellenőrző érdekel?
Kicsit komolyabban: néha nézd át, hogy mit is írsz le, mert nem igazán lehet értelmezni amit írsz.
Persze, ez szubjektív vélemény.
Ha három madár lennék, láthatnám alulról, hogyan repülök magam után.
Éreztem én, hogy ebbe nem kéne mélyebben belemenni, több okből is. Nem tudod és nem tudhstod, hogy a GTAV motorja milyen akadályokat rejt, de eddig 4 teljesen új alkalmazást kellett hozzá létrehozni, mert a klasszikus fordítási környezetekben már nem kezelhető. És ez még csak az RPF7, az RPF8-ról fogalmatok nincs, hogy mivel álltok szemben.
Jelen téma tárgya úgy, hogy fogalmunk sincs a hash tábla kifejtéséről és jelenleg egy program tud darabokban szöveget kiszedni, de nem tudja visszatenni, nem vállalható tehát.
Az alap felállás az, hogy ebből előbb adatbázist kell generálni, mert a frissítéseket máshogy nem lehet követni. Ettől kezdve nem kell megkeresni a sorokat, amik újak vagy változtak, mert az adatbázist kezelő motorok ezt meg fogják tenni. Ugyanez igaz arra, hogy látjuk-e bármi módon a szöveg szekventáltságát, tudjuk-e követno melyik sor miért van. Kiszűrni a vezérlésért felelős részeket stb-stb.
Nem tudom mennyire vagytok erre felkészülve, de online a GTAV esetében a fájlok visszaolvasása egy komolyabb szerveren is 20-30 perc. Egy nagyobb frissítés 2 nap... Kézzel, Excelben stb. felejtős. Ez pedig jóval nagyobb szövegmennyiség.
És akkor arról még nem volt szó, hogy napi 1000 sor haladással is legalább egy év egy ilyen fordítás. Márpedig nem fogtok benne napi 1000 sort fordítani, mert az kb. azt jelenti hogy 12 órás munkarendben nyomjátok, legalább ketten... Igen: hétvégén is.
Szia, hidd el minden technikai háttér adott, az oldalunkon nincs feltüntetve 2 legdurvább projektem, ilyen téren, hogy kb amióta fordítók viszem... az egyik 187218 sornál tart, illetve a másik 493919 szónál és itt megelőztük a hivatalos nyelvek többségét, de az előbbihez elvileg világon nekem van bináris kibontóm és visszarakóm is, és nem egy verziót adtak ki hozzájuk, persze ilyen mennyiségnél előfordulnak hibák, de ilyen munkáknál ezt nem lehet fel róni, emberek vagyuk...
Ha jól értem, akkor nexus kódtáblát nézted...? viszont alább említettem "xxx/xxaud", hogy fejezetekre lehet bontani a fordítást, viszont a nexus fájljaiból ez nem megoldható... Ez nagyon nagy könnyebbség fordítás szempontjából, melyik fájlból "23xx"-ből fájlból plusz több hash kulcs van visszafejtve, mint a nexusban... De erre simán kellenének sima laikus emberek... Összefogás....
Sajnos itt is benne van az egész szövegkönyv, ami esetleg nincs is használva, pl INT1-120 persze lehet ezek benne vannak vagy nincsenek, kb int-ben I'am, de a játékban I'm lesz egy másik sorban, de lehet sejteni, ha az int alapján fordítod... de ha valaki kiválaszt egy-egy fejezetet nem lehetetlen, mert tudja miről szól a fordító, ha két "lapot" viszi "kereshető", az más kérdés lehet, hogy az adott fejezett újból átkel majd majd, de ez már nem olyan sok idő...
GTA V sejtem is, meg nem is mi volt a gond... kb van egy jelentkező, fordítottál-e valamit? Kérdés mindig felmerül, néha meglepő válaszok jönnek, a jó értelemben is... ;) de volt olyan ennek a fordítása volt a referenciája és nem került be a csoportba...
Illetve meg is kerestek, nem-e venném fel a projektjeim közzé a GTA V-öt "fordító felületembe", persze akartam volna semmi gond, hogy megcsináljam, illetve tudtam hátteréről, a jelentkező által... Persze nem is nagyon érdekelt, nem is foglalkoztam vele, főleg nem egy random embernek, de ha simán járható lett volna, akkor miért ne, csak érdekeljen is, persze tudjam is a munkásságát, vagy ha valaki teljesít raktam már összefordítást, amit említettem csak nincs feltüntetve "493919 szó"... Viszont tudom mire érted "és akkor még finoman fogalmaztam meg, hogy milyen vállalás ezt behúzni....", de amúgy egy persona 5 se lenne lehetetlen, tudom hogy mit mondanál... Szívesen meg is indoklom mért is, de ne itt írásban... ;)
Ha lenne egy-egy ilyen mega projektre 5-10 jelentkező, akik a szívékünk is viselik a projekt sorsát, persze kb szabadidőben, nem lennének lehetetlenek, akár 1-1,5 év alatt...
Amúgy köszi Kitsune, nem is lehet hozzá írni nagyon semmit... ;) Egy pici kiigazítás, sajna kitsune nem tudja javítani, de kcd-hez nem kerestünk tesztelőket, viszont a Bannerlord-hoz igen persze tényleg volt értelme tesztelni, viszont hamar el lett távolítva az alábbi miatt, zangloba csinált jó pár videót belőle youtube csatornáján elérhetők, de a kcd-ből is vannak fordítói toborzó videói, és sajna hamar kiderült végtelen történet lesz, mikor adják ki a készítők a bannerlord-ot, mert sajna itt simán 1.0 verzió az csak 0.0.1 lenne kb...
Szia!
Amikor írtam, akkor pontosan fél éves volt a kódtábla, nyilván az azt követő patchek változtathatnak a számokon. Azon viszont nem, hogy egy ilyen címnél az, hogy "át kell nézni az új sorokat", az a nem járható út. Ha nem tudjátok automatizálni adatbázisban és nem szűrhető, akkor ez a mennyiségű szöveg az, ami bőven túlmutat a kezelhetetlen kategórián. Fordítók híján ez könnyen lehet a következő "GTA V", és akkor még finoman fogalmaztam meg, hogy milyen vállalás ezt behúzni....
Szia, "laikusként" jó, oké leesett és köszi... igaz lehet, hogy sok embernek nem mondanak sokat a verziószámok, de szerintem a frissíttet helyzetjelentő poszt, jobban fogja trükközni a belefektet időt, remélem... persze, bár mi észrevétel jöhet személyesen, az oldalra is... ;)
Néhány hete játszottam végig a Ghosbusters játékot a fordításukkal és nagyon élveztem. Remek volt a játék is és a fordítás is. Még egy kis magyar vonatkozású kikacsintást is beleloptak. Gratula és köszönet! Az biztos, hogy a kommunikáció nem erős oldaluk - elég zűrös ez a facebook-os tájékoztatás - de azért nem kell leírni a farkasokat szerintem. ;)
Valamennyire képben vagyok a csapat tevékenységével és jó ideje követem őket, na meg van egy fordító a csapatukban akivel tartom a kapcsolatot így szeretnék egy picit árnyalni a képen. Ennek ellenére előre leszögezzem, hogy nem szeretnék senkit sem mentegetni, sem véleményt alkotni arról, hogy a csapat milyen formában és miképp kommunikál vagy milyen viszony van a portál és a csapat között. Utóbbira semmilyen rálátásom sincs és nem hiszem, hogy releváns lenne a csapat tevékenységének a megítélésében.
Viszont mivel kezd itt és az sg fórumán is, kialakulni egy elég eltorzult kép a csapat tevékenységéről, így szeretnék árnyalni a képen valamelyest. Főleg azért, hogy a laikus felhasználók reálisabb képet kapjanak.
Egyrészt a szóban forgó csapat lerakott már jó pár fordítást az asztalra. Név szerint: Guns Gore And Cannoli v1 és V2, Kona, Frostpunk, Ghostbusters: The Video Game Remastered, Trüberbrook, Nemezis: Mysterious Journey III, Exorcise the Demons és Northgard. Utóbbi kettő is kész van a 2021.08.23 frissítés alapján, csak nem túl áttekinthető a facebook oldaluk ilyen téren.
Illetve a Twelve Minutes is kész van, mivel a héten volt szerencsém tesztelni a játékot a fordítsuk alapján. Bár a tesztelési munka még elfog tartani jó napig- hétig valószínűleg, aminek az oka, hogy a játék az önismétlődés elkerülése véget valami bődületesen sok változóval és helyzettel számol, amihez külön sorok tartoznak, ami a tesztelést nagyon megnehezíti enyhén fogalmazva is. Viszont ezen fordítás előfordulhat, hogy hivatalos lesz így lehet, hogy csak az eredeti játékban lehet majd vele találkozni. Ez a jövő zenéje. Ettől még kész van a fordítás nyers változata.
Ezeket azért említettem, hogy rávilágítsak arra, hogy nem egy semmiből feltűnő csapatról van szó, akik random elkezdték a RD2 fordítást.
Aztán mert szóba került a fordításaik minősége, ehhez azt fűzném hozzá, hogy jó pár fordításukat ki próbáltam már, és nem google minőségről van szó amit ma már sajnos hangsúlyozni kell, mind tudjuk miért. Én úgy vélem, hogy fordításaikon érződik a törődés, az igényességre való törekvés és a szóban forgó hölgyek urak a maguk módján törekednek az igényességre, de nem állítom, hogy tökéletes fordítások lennének. Ezt azonban mindenki eldöntheti magának, aki kipróbálja ezen fordításokat, hogy az állításommal egyet ért vagy sem. Azt ennek ellenére bátran ki merem jelenteni, hogy ha elkészül a RD2 fordítás senkinek sem kell félnie attól, hogy a GTA V-s...khm... fiaskó... megismétlődne. Félre értések elkerülése véget ahhoz, ennek a csapatnak semmi köze nem volt.
Az, hogy egy project nem igazán talál tesztelőt szerintem nem újdonság. Szinte az összes kisebb (indie) címre ez jellemző. Ahogy szerintem az sem ördögtől való dolog, hogy folyamatosan keresnek fordítókat is, hisz sajnos tényszerűség az, hogy az összes csapat alapú projektnél nagyon magas a lemorzsolódási arány. Elég, ha a ME3 eredeti fordítására gondolni, ahol végül, ha jól emlékszem 10en kezdtek neki és 2-3 ember fejezte be. Szóval ezeket mint érveket nem hiszem, hogy érdemes lenne náluk felróni. Mert akkor ezt megtehetnénk jó pár más fordító és csapat esetében is. Tisztelet a kivételnek.
Természetesen ettől még megértem és elfogadom, hogy RD2 fordítás bárkinek marha nagy falat lenne és tisztában vagyok azzal, hogy közel lehetetlenül nagy ez projekt és nem biztos, hogy szerencsés volt a felhasználói oldal felé (is) kommunikálni, hogy elkezdtek ezen dolgozni, de ez nem jelenti, hogy nem is fog elkészülni. Lévén tudunk ellenpéldát is arra, hogy a látszólag lehelten nagy fordítást egy ember készített el. Most a Fallout: New Vegas-ra célzok amit ha jól emlékszem 10 évig készítette John Angel kisebb nagyobb beugró fordítók segítségével.
Azzal meg szerintem bárki aki a földön jár (józanul) tisztában van azzal, hogy egy ekkora játék fordítása bizony nem pár hét, hónap lesz hanem inkább évek. Annak ellenére is, hogy látszólag és viszonylag rövid idő alatt sokat haladtak, mert a fordítások zöme nagy lendülettel startol a szó és szöveg ismétlődések, menü szövegek és hasonló dolgok letudása után.
Így nem érzem úgy, hogy jogos lenne azon kijelentés, hogy a felhasználókkal szembeni kitolás lenne az, hogy neki álltak a fordításnak. Már csak azért sem, mert előttük tudomásom szerint senki más nem kezdet neki, vagy dolgozik rajta.
Én akkor érteném ezt a negatív hozzálát (?), ha a csapat eltűnne vagy közölné, hogy bocs, de még sem, meggondoltuk magunkat. Ilyenről pedig nincs szó.
Igen tudom, hogy sajnos mostanság volt negatív példa is más fordító részéről nagy projekt kapcsán... Ettől még nem biztos, hogy szerencsés egyből a negatív vélelmeket előtérbe hozni, ami alatt természetesen nem mondom, hogy ne lehetne szíve joga kételkedni bárkinek a fordítás elkészültében, mert semmire sincs garancia. Viszont szerintem az átlag felhasználó aki kellően intelligens és érett képes helyén kezelni, az ilyen bejelentéseket és elfogadni, hogy ezen fordítások hobbi munkák, amikre nem biztos, hogy jól fog hatni, a sok negatív visszhang. Azon felhasználók akik nem képesek ezen fordítások bementését helyén kezelni, nem hiszem, hogy elég türelmesek lesznek megvárni egy fordítást amit egy vagy több ember készít és nem gépi program...(ez persze szigorúan magán véleményem)
Arról nem is beszélve, hogy a laikus fogyasztók előtt előre leírni a csapatott főleg nem szerencsés, mert a nagy többség nem olvas vissza, nem keres rá a csapatra, nem néz utána a dolgoknak, csak látja, hogy a régi nagy fordítók.. kétkedő és negatív vélelmekkel élnek egy olyan csapat felé, aki eddig szerintem nem tett olyat, amivel ezt kiérdemelte volna.
Ezt mondom úgy, hogy tisztában vagyok azzal, hogy a legnagyobb érv a csapat ellen az a KCD fordítás, de aki nyomon követte eddig azon fordítás alakulását az tudja, hogy készül, max lassabban mint azt szerintem a fordítók is szerették volna. Az megint más kérdés, hogy mennyire volt jó ötlet a részükről nyilvánosan tesztelőket keresni már most hozzá, mert ezzel azt sugallták, hogy már kész a munka holott nincs még kész.
Remélem nem bántatom meg senkit, pusztán arra szeretem volna rávilágítani, hogy egyelőre még senkinek semmi oka a RD2 fordítás temetni, vagy a csapatott leírni.
(Csak érsekségképpen jelzem, a gondolatmenetem végén, hogy az "Ötletelőket keress" bejegyzés azt takarja, hogy TPH rengeteg nagyon elborult utalást tartalmaz a betegségek kapcsán, amikhez már a fejlesztők is írtak külön kommentárt a szöveg könyvbe a játék fordító számára. Példát is mondjak a hagisból egy egyedi gyomor betegség lett angol szó játéként és ezekhez keres a csapat fantázia dús embereket, hogy minél viccesebben sikerüljön vissza adni ezeket a neveket angolról magyarra.)
Pont az ellenkezője van, csak a "vezetőség" dolgozik 90%-ban :-(
Szia. 98%-os laikusként írom ezt, kérlek így kezeld amit írok, sőt, még jobb lenne ha építő jellegű kritikaként tekintenél rá. Én nem kerestem ki egyesével a címeket mint Cyrus csak ránéztem most, meg régebben is a FB oldalra és az "összkép" nálam is úgy csapódott le, hogy fut egy csomó fordítás de mindegyik elakadt valamiért és jött az újabb priject amivel ugyanez történt aztán jött a mégújabb és így tovább. Laikusként úgy tűnik számomra hogy van a W4T ami lényegében egy vezetőség aki fordítókat toboroz egy játékhoz, aztán ha azok lelépnek a vezetőség kinéz egy másik játékot és ahhoz toboroz csapatot, ha azok is lelépnek jön a következő, persze a régebbiekhez toboroznak újakat mondván hogy X%-nál megállt de nem miattunk hanem mert leléptek a fordítók. Ez megint csak azt sugallja számomra hogy a W4T nem fordítókból áll hanem egy vezetőség aki fordítókat tobozor és lesz ami lesz. Írtam hogy laikusként így látom, építő jellegű kritikának szánom, szóval vagy rossz a kommunikációtok (mivel nekem így jött le az összkép) vagy valami nem stimmel a szervezésben és részben vagy egészben így van ahogy laikusként látom.
Átolvasva a kommentemet elég negatív hangételű de nem annak szántam, nem vagyok fordító de igyekszek a fordításokban segíteni.
Nekem teljesen mindegy hány projektet visztek egy időben, de a felhasználásoknak viszont nem mindegy. És velük szúrtok ki nem magatokkal elsősorban.
Hadd idézzek a facebook oldalatokról...:
Red Dead Redemption 2 2021.09.20 Fordítókat keress!!! 16,2%/7,6%
Kingdom Come Deliverance 2021.09.20 Fordítókat keress!!! 82,5%/65,8%
Surviving the Aftermath 2021.09.05 Fordítókat keress!!! 70,1%/45,4%
Mount & Blade II: Bannerlord 2021.06.27 Fordítókat keress!!! 62,7%/37,4%
Twelve Minutes 2021.09.14 Tesztelőket keress!!!
Two Point Hospital - 2021.06.27 Tesztelőket és ötletelőket keress!!! 98,6%/99,9%
Exorcise The Deamons Tesztelőket keress!!!
Northgard - Tesztelőket és fordítókat keress!!!
Én nem követem a munkásságotokat, mivel itt az oldalon nem vagytok aktívak, így nincs rálátásom mit, hogy tevékenykedtek, de ahol az van évek óta, hogy fordítókat keres ott, nem új projekteket, főleg nem RDR2 szintűeket nagy mellénnyel bevállalni, mert sosem fog elkészülni, ahogy a listában a többi sem. A minőségről nem is beszélve.
Az élet csak egy álom, útban a halál felé!