Fórum Magyarítások Red Dead Redemption 2

hirdetés

Szia The Reaper Cool!

Csatlakoztam már korábban egy projekthez ;-)

W4T sajnos nem ad gyakorlatilag információt és mivel ez fórum legalább nem halott, így annak ellenére, hogy a W4T itt sincs, sajnos itt csapódik le a fordításra várók türelmetlensége - a ti hátatokon. Ha W4T adna információt, akkor a ti helyzetetek is könnyebb lenne. Szerintem itt egyszerűen csak jelezni kell, hogy nem ti vagytok az információ birtokosa (ahogy te tetted most) és nem kell belemenni vitákba és konfliktusokba az érdeklődőkkel. Én is csak a hangnemet nehezményeztem anno, meg a felelősség kapcsán írtam le véleményemet. Ennyi. De ezt a részt ma - remélem - végleg lezártuk. Jó fordítást és béke veletek!

2023. 10. 18. - 19:21
Senior fordító

Én hamar lezárom a dolgot:

1. RDR2 fordítás W4T-éknél van, lehet érdeklődni
  2. Ha géppel fordítottál (márpedig azzal), akkor nincs miről beszélni, ettől több kell ide
  3. Ha nagyon fordítani akarsz, akkor fordíts olyan játékot, amit még senki se fordít, vagy csatlakozz egy projekthez

"Csak szólíts TRC-nek!"

Weboldal | Facebook

2023. 10. 18. - 19:00

Szia Evin!

Most alvasom, részemről rendben és igazad van, csak meg lettem szólítva/gyanusítva nyilvánosan és kéretlenül.

Nem akartam szó nélkül hagyni.

Részemről továbbléptem.

Szia,

Tamás

2023. 10. 18. - 19:00

Kedves István!

Ügyesen átugrottad azt a részt, hogy meggyanúsítottál. Nem gond, nem haragszom, fátylat rá!

(meg ugye tudjuk kit minősít :-))

Hozzászólásomat nem vitaindítónak szántam csak jeleztem, hogy nem én vagyok ThePanda és kértem, hogy felejts el.

Láthatóan ez valamiért nem sikerül neked.

Nem tudom mi az a DeepL (meg nem is érdekel), de igen, valóban használtam online fordítót, de elsődleges célnak a fordítást és segítséget vettem, ergo megfelelő eszközzel és (nem zéró) angol tudásommal tudok-e minőségben segíteni. Ha nem, akkor nem. Ha kéred, akkor kéred, ha nem, akkor nem.

A te célod a "vizsgáztatásom" volt a szerinted evidens, de előre le nem fektetett kereteken belül.

Mivel nem érzed/érted a kettő közötti különbséget és láthatóan nem vagyunk egy hullámhosszon és mert pont nem érdekel a továbbiakban a véleményed, nem látom értelmét további párbeszédnek.

De, mint írtam, nem vitatkozom veled, legyen igazad.

És mivel nem szándékozom veled egy platformon párbeszédbe csatlakozni, kérlek tartsd tiszteletben kérésemet és szállj le rólam!

Tudod nekem nem adatott meg, hogy egyszerűen letiltsalak, mint azt te tetted velem.

Mint szintén írtam, cserébe én sem veszek tudomást rólad.

Megoldható?

Elég lesz egy „igen” vagy egy beleegyező hallgatás.

2023. 10. 18. - 18:57
Vezető szerkesztő
Senior fordító

A személyes vitákat privátban intézzétek, ez nem vitafórum! Köszönjük.

2023. 10. 18. - 18:50
Senior fordító

Kedves "Hékás" Gépi Fordítós Tamás!

Szerintem meg pont, hogy fordítva volt, és te minősítetted önmagadat. Ezek után szépen rövidre zártam a beszélgetést, mert az egy fullos Barátok közt epizód volt. A múltkori teszttel bebizonyítottad, hogy VELED nem érdemes foglalkozni és csak a szád jár. A teszt egyébiránt arról szólt, hogy magadnak kéne megírnod, nem géppel fordítani és azt visszaküldeni számomra. Mikor én közöltem veled, hogy EVIDENS dolognak kéne lennie, hogy nem géppel fordítunk EGY TESZTEN... az emlékeim szerint még te vagy felháborodva. Abban igazad volt, hogy meg kellett volna egy időpontot beszélni, amikor az 1 órás tesztet megírhatod. Az pedig külön nevetséges, hogy te ultimátumnak veszel mindent, és pont te beszeltél úgy, olyan stílusban, mintha legalább a kölyköd lennék. Pluszba még jöttél az önigazolással, nagyon érdekes...

Idézem tőled: "Itt és most felajánlom grafikus és közepes angol és kiváló magyar írás és fogalmazás képességeim, ha ez segít."

A közepes angol tudásod ZÉRÓ, amit gazdagon géppel (DeepL-lel) pótoltál ki. Nyilván azért fordítottad géppel nem? A magyar helyesírásod, hát mondjuk úgy, hogy elfogadható; de semmiképp sem kiváló.

MÉG EGYSZER KIHANGSÚLYOZOM: A TESZTET NEKED KELLETT VOLNA MEGÍRNI, csak nem jutott el az agyadig, mert az odáig vezető úton egy sikátorba beszorult. Amúgy meg bárkinél írsz tesztet, nem fogja elfogadni a gépi fordítós verziót, és bizony mindenkinél megvan a bevett gyakorlat miként vesz be egy projektbe embereket. Úgyhogy... vagy a szabályok szerint játszol, vagy sehogy...

Az álmok üzenetek a mélyből.

2023. 10. 18. - 18:07

Kedves Szabó "Hékás" István!

Nincs szükségem arra, hogy új névvel regisztráljak, ha van véleményem akkor azt, - ha akarom - meg tudom írni.

Múltkori "teszted"-ről is csak azért nem alkottam itt véleményt, mert önmagad minősítetted viselkedéseddel és úgy döntöttem, hogy veled nem lehet és nem érdemes érdemben diszkurzust folytatni eltérő véleményünk kapcsán.

Most csak azért írok, mert negatív kontextusban megemlítettél (pontosabba meggyanúsítottál), amit kikérek magamnak. Érezhetően az általad felsorolt vád szintjén tartózkodsz, melyre nem fogok lesüllyedni.

Nem vagyok hajlandó veled bármely témában egy platformra helyezkedni és kérlek te is kerüld az én emlegetésem (ígérem cserébe én is ezt fogom tenni).

Üdvözlettel:

Kovács Tamás

(anglerr74)

2023. 10. 18. - 16:52
Senior fordító

Igazán szomorú, hogy manapság bárki beregisztrálhat bárhová, akár ugyanaz a személy is álnévvel. Végig olvasva a kommentet, jól látható, hogy a pár órája regisztrált 'ThePanda' névre keresztelt felhasználó talán maga "anglerr74". Még ennél is szomorúbb, hogy valaki az érzelmeitől fűtve, tényektől függetlenül és\vagy függvényében, meg amúgy is, csak és kizárólag a feszültségkeltés a célja. Igaz: ThePanda?

2023. 10. 17. - 22:31

Igazán szomorú, hogy manapság a szövegértés, illetve az analitikus gondolkodás ennyire ritkán fordul elő az embereknél. Végig olvasva a thread minden kommentjét jól látható, hogy egyedül 'anglerr74' rendelkezik itt ilyennel. Még ennél is szomorúbb az az ember, aki érzelmektől vezérelve foglal állást tényektől függetlenül. Igaz istvanszabo890629 ?

2023. 10. 17. - 20:18
Senior fordító

Hellóka! Gyere fel a Portál Discordjára, ott megtalálsz a részletekkel.

2023. 09. 29. - 17:22

Szia István! Hogyan tervezed a tesztet átküldeni? Mit kell tennem az ügy érdekében?

2023. 09. 29. - 16:14

Én szeretnék bocsánatot kérni ha esetleg valakinek rosszul estek amiket írtam így vissza olvasva kicsit erősnek tűnik

Egyébként szerintem az hogy egy fordító megígéri hogy lefordít valamit nem számon kérhető rajta utána hogy mikkor lesz kész (Vagy hogy készül) hiszen ez egy hobbi nekik amit szerintem azért kezdtek mert például élvezték. Most a sokk zaklatással (most szeretném hangsúlyozni hogy nem azokról beszélek akik normálisan megkérdezik ritkán hanem az olyanokról akik nem tűrődve semmivel csak háborognak) nem csodálom hogy vagy nem készül el vagy sokára hiszen elveszi a fordító kedvét az hogy olyan érzése lesz tőle mintha már dolgozna.

2023. 09. 27. - 14:12
Vezető szerkesztő
Senior fordító

Az RDR2-t jelenleg a W4T csoport fordítja. Ide szinte soha vagy nagyon ritkán néznek be, ezért a Facebook oldalukon érdemes őket kérdéssel bombázni, mert mi is annyit tudunk, ami oda kikerült, ami valóban nem sok és nem is friss információ.

2023. 09. 27. - 07:45

Természetesen jogod van a véleményedhez, mint nekem is az enyémhez. Innen messziről te azt gondolsz rólam, amit akarsz, én meg azt gondolom, amit lentebb már kifejtettem. Előző, hosszabb hozzászólásomban összesen 4 elütést találtam, nem volt célom helyesen írni, de a mai naptól erre jobban fogok figyelni, mert láthatóan eltereli a figyelmet a mondanivalómról és támadási felület mások számára.

Mint írtam, szívesen segítek és jelen hozzászólásomban is igyekszem igazolni, hogy tudok helyesen írni. :-)

Ha kapok tesztet (akár grafikait is), szívesen kipróbálom magam. Ez egy ígéret részemről, vállalom annak minden következményét, nem fogok arra hivatkozni, hogy nem kérhettek számon semmit, hisz ez egy hobbi.

Azzal a problémával is kezdünk valamit, hogy a RDR2 magyaritásról legyen infó a játékosok számára?

Halad, nem halad…itt és itt áll (halad) jelenleg…számíthatnak-e rá vagy sem...

2023. 09. 27. - 04:54

Szia Szivats! Igen igazad van, szubjektív véleményem szerint bunkó. Ahogy szerinted én is. Nincs ezzel semmi gond. Ez a te véleményed, az pedig az enyém.

2023. 09. 27. - 04:25

Ezt a "piko bunkó de vétitek" feltételezés már csak azért is röhejes, mert igen szubjektív a bunkóság megítélése. Szerintem te vagy bunkó.

2023. 09. 27. - 00:24
Senior fordító

Pont ez az, hogy megint hülyeséget beszélsz és nem gondolkozol, nem olvasod vissza értő olvasással, amit más ír. Szóval a te "buksikádba" van a baj, de ott nagyon.

Ráadásul nekem az jött le, már ne haragudj meg, de te tűpontosan az az ember vagy, aki önmaga igazolására ír le dolgokat. Leírod azt, hogy neked van hobbid. Sőt! Te még jó is vagy benne! Feltétlenül jónak kell lenned? Ha már egy hobbiról beszélünk. Jó bornak, bizony nem kell cégér. Nem kell azt mondanod, hogy te már pedig jó vagy, mert ez nem erről szól. Ugyanakkor, felajánlod "grafikusi és közepes angol és kiváló magyar írás és fogalmazás képességeidet". Nem vagyok profi nyilván, de ilyen segítségre meg nincs szükség, mert még helyesen se tudsz írni. Ha már rákényszeríted az embert arra, hogy látszat alapján ítéljen.

De bizonyítsd be, hogy tévedek, kapsz egy tesztet tőlünk és akkor megmutathatod, hogy mennyit tudsz.

2023. 09. 26. - 23:21

Na jó, segítek, hátha bemegy a buksiba:

1. ha valaki elhunyt nem számon kérhető és ezt nem is állítottam, sőt számomra visszatetsző más halálára hivatkozni érvként.
  2. ami állítottam: piko bunkó de véditek
  3. amit állítottam: ha ígész valamit azzal van felelősséged
  4. amit állítottam: a fordító csapat valóban nem ad visszajezést és szervezetlen

Nekem is van hobbim. Maketteket építek, szerintem nem is rosszul. Ha megígérem valakinek, hogy építek neki egy makettet, akkor joggal kéri számon, hogy mikor lesz már kész, mert ígéretet tettem, hogy megépítem neki. Ha megkérdezi, hogy hol tartok, akkor nem azt válaszolom neki, hogy "ha tudsz építeni te is, akkor miért nem segítesz építeni" és "ne kérd számon mert ez egy hobbi amit mindannyian nagyon, de nagyon-nagyon-nagyon hajlamosak vagytok elfelejteni.". Ha hobbi és csak a magad örömére készíted, akkor tarts meg magadnak. Ha ígéretet tettél másoknak, akkor vállald.

és végül, na még egyszer: ha kell segítség jelezzétek és szívesen segítek, sőt adok infót, hogy hogyan haladok.

2023. 09. 26. - 22:42
Senior fordító

Akkor mit írtál? Nagyon mellément a mondanivalód, és pont ez az, hogy nem kérhettek számon semmit, hisz ez egy hobbi. Ezt mindannyian nagyon, de nagyon-nagyon-nagyon hajlamosak vagytok elfelejteni.

2023. 09. 26. - 22:27

szia The Reaper Cool. Nem ezt írtam. Természetesen ha valaki elhunyt az nem számon kérhető. Ne érts félre szándékosan. Még ha sok munkád is van a fordításokban - respect! ne forgasd ki a mondandóm. Igen, szerintem te is felelősséget viselsz, ha valamit felvállalsz és igen, te ezt szépen le is kommunikálod weboldaladon.

2023. 09. 26. - 22:19
Senior fordító

Még jó, hogy a fordító is ember, mert ha épp belehal valamibe (mint egyik volt fordítótársunk), akkor számonkérhető a felmenő és lemenő rokonságától is, hogy miért nem készítette el a fordítást, mert ígéretet tett, nem? :)

"Csak szólíts TRC-nek!"

Weboldal | Facebook

2023. 09. 26. - 22:09

Több hónapja olvasom a fórumot és ha megengedtek, ha nem, pár észrevételt most megteszek, mert a HZD és a RDR2 is ugyan abban a cipőben jár:

1. piko bunkó, de véditek. Ő mindig „csak kérdez” „csak pár mondatot ír”, de határozottan bicska nyitogatóan bunkó. (ha kell névvel, címmel vállalom). A „Miért nem állsz neki, ha tudsz angolul? Miért nem csatlakozol a fordítókhoz?” bár „csak” két egyszerű kérdés, de modortalanul paraszt. Ezt vagy nem akarja valaki érteni vagy vak.

Szia Piko! ha írsz, miért nem vagy segítő készebb? ha annyira benfentes vagy miért nem adsz információt? Vagy nem is vagy része a fordításnak? Akkkor miért írsz az fordítók nevében?

Csak pár egyszerű kérdést tettem fel...mint te.

Segítek: „Szia, ha tudsz angolul és segíteni akarsz itt és itt tudsz jelentkezni a fordítóknál”

(úgy tudom, hogy a fordítók elzárkóztak a segítség elől, mert a munka annyira elől tart, hogy a szellemi munkájukat védve azt már nem osszák meg másokkal.)

2. ha valaki elvállal egy fordítást, akkor igen is van felelőssége a fordítást váró játékos közösség felé, mert ígéretet tett nekik és nem mentesíti az, hogy szabadidőben, ingyen, önkéntesen végzi azt. Ha felvállalta, akkor van felelőssége, mert ígéretet tett. Tudom, én is része vagyok/voltam 2 fordításnak és ha beleálltam akkor azt vállaltam és végig vittem, minden kellemetlenségével együtt. A többi csak mellébeszélés.

3. A fordítás valóban régóta, az-az évek óta készül. A fordító csapat szervezetlen. Én is benne voltam egy munkájuk tesztelésében (Twelve minutes) és pár nap alatt elvégzett (!) végigjátszás után jelezték, hogy a tesztem nem ér semmit, mert újabb verzió van már a fordításból, mint amit kaptam és több hiba már javítva lett, így a tesztelésem/munkám ment a levesbe, mert nem a legfrisseb fordítás verzióval dolgoztam. (verzió követés zérus, következetesség zérus)

Itt és most felajánlom grafikus és közepes angol és kiváló magyar írás és fogalmazás képességeim, ha ez segít.

Ígérem tájékoztatom az érdeklődőket jelen fórumon a haladásomról, ha tudnak angolul, ha nem.

2023. 09. 26. - 22:03
Törölt felhasználó

Türelem emberek valamikor csak kész lesz már a kézi minőségi fordítás egy ekkora játék fordítás nagyon sok évbe telik főleg hogy kevesen is csinálják. Ennyi idő aladt tényleg meg lehet tanulni angolul is valamennyire..

2023. 09. 26. - 19:27

Miért nem állsz neki, ha tudsz angolul? Miért nem csatlakozol a fordítókhoz?

2023. 09. 24. - 23:50

Na igen ezzel teljesen egyet tudok érteni. Csak sajnos ahogy írtad az úgy nevezet "paprika jancsi-(k)" nem bírnak magukkal és sok fordító inkább már hagya az egészet mert:

A: Zaklatták őket és egyebek

B: Ha el is készült ment a fikázás és egyebek szintén pl azért mert mikor lett kész vagy egyéb dolgok

De igazából az a legnagyobb baj hogy nem értik hogy a jó munkához idő kel (pl: Elden Ring : The Reaper Cool vagy Hogwarts : NightVison csapata Itt nem bántásból írom így). Persze rengeteg minőségi fordítás van csak ezek szerintem ide illenek. Most nem szeretnék annyira bele menni de ott vannak a gépi fordítások az azoknak szerintem teljeségiben jó akki egyátalán nem értik az angolt de szeretnének játszani magyarul annyira hogy legalább meg értsék hogy mit kel csinálni de szerintem nem hasonlít ható ősze egy gépi és egy kézi fordítás.

2023. 09. 24. - 21:43