Devil May Cry 5 frissítés és az elődök
Devil May Cry 5 frissítés és az elődök
Írta: Evin | 2022. 08. 10. | 1099

Mivel nem sok visszajelzést tudok adni a kapott támogatásokhoz, ezért itt szeretném megköszönni, aki támogatott valamilyen formában! Ez a frissítés is ebből valósulhatott meg, valamint az alábbi információkhoz is ennek köszönhetően jutottam. És ha már néhány DMC játék fordításáról szót ejtek, gondoltam válaszolok néhány, időnként mindig felmerülő kérdésre is.


Devil May Cry 5 + Vergil

Már egy ideje megjelent, csak akkor nehezen lehetett elérni a DMC5 Vergil kiegészítőjét nem hivatalosan, így egy idő után a feledésbe is merült, mígnem pár hete vagy hónapja ismét aktuálissá vált, mikor is a Humble Bundle olyan akciósan adta a DMC5 és a DMCHD kiadásokat, hogy azt vétek lett volna kihagyni. Rendes kiadással a kezemben, megcsináltam végre a Vergil fordítását is, mely elérhető a frissített telepítőben. Természetesen ugyanúgy használható továbbra is az alapjátékhoz.

PS4-es kiadást nemigen találtam sajnos, ami tartalmazza a DLC-t, így egyelőre csak a PC-s fordítás került frissítésre.


Devil May Cry 4: Special Edition

Néha fel szokott merülni, lesz-e, és miért nincs az SE kiadásra is fordítás, ha már a DMC4 alapjátékhoz van. Ennek oka igen egyszerű, a játékban, ami nem párbeszéd felirata vagy valaminek a leírása, az jellemzően textúra (kép), ilyen például az egész menürendszer, a játék minden pontján. A DMC4SE megjelenésekor megnéztem a játékot, és sajnos azt vettem észre, bár ezek a textúrák nagyon hasonlítanak az alapjátékéhoz, mégis bizonyos elemek a képeken át vannak helyezve, vagy el vannak csúsztatva, ami persze kevesebb munka, mint a nulláról megcsinálni, ugyanakkor jóval több, mint egy szöveges fájlban csak átírni egy sort vagy mondatot kézzel. És hogy arányaiban tudjuk tekinteni a dolgot, a DMC4 fordítása kicsivel több, mint 400 db textúramódosítást tartalmaz! Ezt mind át kellene nézni, és a többségét korrigálni.


Devil May Cry HD Collection (1-2-3SE)

A fentebb említett csomag részeként sikerült ezt a kiadást is beszereznem, és belenézni a fájlokba. Ezekhez nem fog részemről fordítás készülni.

Ahogy arra a DMC3SE fordítása kapcsán még anno kiderült, és sejteni lehetett a korábbi részek kapcsán is, a játékok szövegei, de főleg a menüelemei textúraként (kép) vannak tárolva, sőt, konzolos textúraként, amihez még nehezebb szerkesztőt találni, mert jellemzően csak a fejlesztői csomagok része volt. Jelen esetben a PC-s portolásuk még annyit csavar a dolgon, hogy a konzolos textúra formátumot meghagyták, ám modernebb formátumot rejtettek bele.

A DMC1-2 összes szövege, ahogy láttam a feliratozás is, textúraként van tárolva, az előbb említett konzolosba ágyazott modern textúra képében. Amennyire tudom, jelenleg nincs eszköz ezek kezelésére, ám annyira egyszerűnek tekinthető a formátum, hogy elég könnyen orvosolható ez a dolog, viszont hosszadalmas és pepecselős minden képet átrajzolni.

A DMC3SE fordítása is az említett mintát követi, és konzolosba ágyazott modern textúrát használ, ez azonban azt is jelenti, hogy közel 900 textúrát (ami fordításra került egykor) kellene átnyálazni és egyesével javítani, ha ez egykori PC-s kiadástól bármilyen eltérés is van.


Összegezve: a legközelebbi DMC fordítás, ami feltehetően várható lesz tőlem, az a következő DMC játék lesz (sajnos nem sajnos).

Kapcsolódó cikkek/hírek

Devil May Cry 5 frissítés Evin 2020. január 23.
Devil May Cry 5 Evin 2019. szeptember 20.
Playstation 4 fordítások Evin 2021. április 6.

Összesen 3 hozzászólás érkezett

Cyrus
Cyrus
Vezető szerkesztő
2022. 08. 19. - 20:03

Köszönjük! 👍


Textúra, textúra, miért erőltetik ezt, kár érte. 😔


Az élet csak egy álom, útban a halál felé!

ducimarci1222
2022. 08. 12. - 21:45

Köszi szépen!


🦑 🦐 🦞 🦀 🐡 🐠 🐟 🐬 🐳 🐋 🦈

Anonymusx
2022. 08. 11. - 11:24

Szövegkönyv, transcript, is nagy segítség hozzájuk, úgy látom van mindegyikhez:


https://devilmaycry.fandom.com/wiki/Devil_May_Cry/Transcript


https://devilmaycry.fandom.com/wiki/Devil_May_Cry_2/Transcript


https://devilmaycry.fandom.com/wiki/Devil_May_Cry_3:_Dante%27s_Awakening/Transcript


https://devilmaycry.fandom.com/wiki/Devil_May_Cry_4/Transcript


https://devilmaycry.fandom.com/wiki/Devil_May_Cry_5/Transcript


Devil May Cry 4: Special Edition
Devil May Cry 5
Devil May Cry HD Collection
Kapcsolódó letöltések
PC (MS Windows)
Devil May Cry 5

A Devil May Cry 5 játék teljes fordítása (tartalmazza a Vergil DLC fordítását)

32.65 MB | 2022. 08. 10. | Evin
Legújabb letöltések
Lust from Beyond: Scarlet
Steamen ingyenesen TÖLTHETŐCsak akkor látható a játék az áruházban, ha be van állítva a Fiók részletei menüpont Testreszabás részén a...
| 3.84 MB | 2022. 10. 04. | Patyek
Lust from Beyond: Prologue
Steamen ingyenesen TÖLTHETŐCsak akkor látható a játék az áruházban, ha be van állítva a Fiók részletei menüpont Testreszabás részén a...
| 3.66 MB | 2022. 10. 04. | Patyek
MO:Astray
A MO:Astray játék fordítása. A játék nyelvét JAPÁNRA (Magyar) kell átállítani. A magyarítás telepítése 8-10 percig is eltarthat!
| 69.43 MB | 2022. 10. 03. | FEARka, Zeuretryn
Crusader Kings III
A már elkészült fordítás az 1.6.1.2 (Castle) frissítéshez lett igazítva. Az összes szöveg 52%-át érinti a magyarítás.STEAM verzió.Paradox mods (Microsoft...
| 6.15 MB | 2022. 10. 03. | Druzsba
Armello
Az Armello komplett fordítása + Bátrak könyve (ismertető) & Törvények könyve (útmutató).A játék 2.2p2-es "Crossplay Final" verziójához igazítva!Megjegyzés: bár "utolsó...
| 82.95 MB | 2022. 10. 03. | smithmarci
Legfrissebb fórum bejegyzések
Kire gondolsz?
HJ | 2022.10.06. - 08:09
Tipikus magyar mentalitás. Képesek bolhafingnyi dolgokon megsértődni és emiatt büntetni olyanokat akiknek óriási segítség lenne a magyarítás...
MrDevil | 2022.10.06. - 00:33
https://discord.gg/S8xPKk2
Anonymusx | 2022.10.05. - 18:32
Szerintem itt elsősroban arra irányult a kérdés, de javítson ki aki szerint tévedek, hogy bizonyos játéknál van olyan szintű MOD támogatás, hogy nem hivatalos MOD-ot is lehet használni hivatalos játékkal a kiadó vagy fejlesztők rendszerén keresztül. Új ruhák, képességek stb, így pl magyarítást is, nem kell hozzá a konzolt bolygatni,...
Evin | 2022.10.05. - 14:01
Ez nem törés még... messze nem.De eskü rendesen agyalok hogy mivel a ps5-öm csak kb dísznek van rá se fogom dugni a netre és majd valami warezmatyinak eladom ha valóban törik.
Crytek | 2022.10.05. - 13:41