Ez a file a teljes magyaritást tartalmazza? vagy az adott dialogus részt érinto fix?
Sziasztok , tört verzióval, origin vagy ea app nélkül is működik? Mert nekem nem ment. Lehetne működő verziót csinálni belőle?
Köszönjük a rengeteg rászánt időt, és a fordítást.
Egyszer sikerült még anno szerencsére az 1.01/1.02-vel végig tolnom és már akkor is sokat segített.
Sajnos most, hogy újra elő akartam venni teljes készenlét mellett a frissített formában, sajnos már nem tudom életre kelteni.
Originnel lefut a frosty újra megnyitja az origint, majd leáll a művelet, és látható hogy indítható újra az Originből. Steam esetén ugyanez csak közben panaszkodik az elérési útra.
Nos, úgy vagyok vele, ha anno sikerült, most is fog előb utóbb, így akárhogy is, de nagyon örülök a kitartó munkádnak.
Szia!
Köszi szépen az észrevételt, kijavítottam és feltöltöttem a módosítást. Ha találtál még hasonló hibát nyugodtan küldd el a mail címemre, és kijavítom.
Az új fájl az alábbi linken elérhető.
Jó lett a magyarítás, a hatalmas szövegmennyiség ellenére csak pár hibával találkoztam. Érdekes módon pont az egyszerűbb mondatokkal volt baj, mint pl. az egyik társunk megkérdezte Rydert, hogy mérges-e (mert hajmeresztő dolgot tett) és válasz az volt, hogy nem vagyok őrűlt
Köszi!
Így működik, köszönöm
Bemásolod a módosított AnselSDK64.dll fájlt és ennyi.
Fizetős szolgáltatásnál nem merek modot használni, EA Playről szimpla reshade miatt bannoltak figyelmeztetés nélkül
Van ötleted hogyan lehetne nem eredeti 1.10-es verziót működésre bírni? Nincs hibaüzenet, az applied mods-nál ott a pipa de launchra nem csinál semmit
Sziasztok!
Következzen egy kis szövegértés az Andromédához.
Annó még 2017-ben, mikor kijött a game előrendelt változatban vettem az akkor még Originen futó Andromédát.
Igen, Deluxe Edition változat, hozzá az akkor megjelent kiegészítő tartalommal.
Mikor végre elérhetővé vált a forráshoz való hozzáférés, kb. 2021 decemberének a végén az akkori Frosty Editorral kezdtem a fordítást.
Sok szívás után, mikor a köztes verziókban bizonyos szövegek lefordítása után tesztelésre került a sor és hibával összeomlott az egész az enyhén szólva "idegölő" volt.
Akkor "mindent előről lehetett kezdeni." Mikor végre kijött az 1.0.6.2. és 1.0.6.3 verzió, ezek a problémák megszűntek.
Szóval, Origin jelenleg EA App, és Steames változat. Mindkettőnél Deluxe Edition!
Frosty Mod Manager 1.0.6.3. Mivel ez a verzió a legutolsó, ami eddig kijött így ezt használom már vagy jóideje. Letöltitek az 1.0.6.3-as verziót, elindítjátok, megkeresitek a progival feltelepített MassEffectAndromeda.exe fájlt. Ezután a progi elvégzi a szükséges dolgait, majd betölti magát. Hozzáadjátok a használni kívánt modokat, és indítjátok a játékot. Egyetlen dolgot kapcsoltam ki a Tools és Option menüben a frissítés keresést. Minden mást ugyanúgy hagytam.
Két dolog kell, a Frosty Mod Manager 1.0.6.3. és a lefordított mod.
A Steames változathoz való indítást leírtam a korábbi hozzászólásban. (2024. 05. 11. - 14:13:02)
Az EA Appnál egyelőre nem ilyen komplikált a dolog, ott simán elég, ha Frostyt elindítjátok és a game minden gond nélkül indul.
Tesztelt Bevált Működik!
És nem utolsó sorban nem kell semmi extra bemásolás AnselSDK64.dll és egyéb cuccosok.
Kiegészítésként az Epic kliensről nem tudok nyilatkozni, sem arról, hogy Standard verziónál miként viselkedik a mod. Elméletem szerint, nem kellene befolyásolnia a működést. Ezt csupán abból következtetem, hogy akkor a game azt írná ki indításnál, hogy xyz dlc tartalmak nem szerepelnek és ezért nem indul el. Viszont a korábban leírtaknál senki sem panaszkodott ilyesmire. Ezért is gondolom, hogy maga a mod nem befolyásolja, hogy a játék Standard, vagy Deluxe. De tévedhetek is.
A Dragon Age: Inquisition modding discrodján ezt ajánlották, ha nem működik a mod betöltése: https://github.com/Dyvinia/DatapathFixPlugin
Ezzel sikerült csak működésre bírni ott a modokat, ha az Epic kliensben aktivált játékot indítottam, ami így is megnyitja az EA appot, hogy abból induljon :D
Támogatók listája: https://fearka.webnode.hu
Ha visszaolvasol pár lapnyit: úgy tűnik eléggé random kinek milyen verzió indul el. Ha jól rémlik volt akinek csak meghatározott verziójú Frostyval ment, de pl. nekem ment mindenféle verzióval.
Azt hiszem az a legnagyobb probléma, hogy a magyarítás készítője nem írta meg sehova (tudtommal), hogy egyáltalán milyen verziójú Andromédához csinálta a magyarítást. Normál, DeLuxe Edition stb.
Aki csinált már magyarítást tudja, hogy néha néha megy minden verzión, néha meg csak egy adott verzióval. Szóval próba cseresznye és sok türelem kell hozzá..
Nekem Steamen van meg a játék, és nem kellett tört dll-t bemásolni, simán enélkül is együttműködött a játék a FrostyModManagerrel.
Huh... akkor kitartást hozzá...
Ebben az esetben a bemásolós megoldás nem jó. Ez a magyarítás csak és kizárólag mod-ként működik. A MEA-Final.fbmod fájlt kell használni a FrostyModManager-ben. A másik fájl (MEAProject_Final.fbproject) a forrásfájl, amire a magyarítás használatához nincs szükség.
Hab a tortán,hogy a játékban előbb le kell cserélni a AnselSDK64.dll fájlt egy tört verzióra, különben nem fog elindulni a mod. És még utána sem tuti az indulás, mert nem minden FrostyModManager verzióval megy és bekavarhat a Steam és EA app verzió eltérése is.
1 szó mint 100: elég szövődményes életre kelteni a ME:A magyarítást. Hogy a készítője miért nem írt részletes "step by step" instrukciókat hozzá? Furcsa hozzáállás.
Szia! Ha nincs hozzá leírás, akkor általában így működik: keresd meg ugyanazt a két fájlnevet a játék fő könyvtárában vagy a benne lévő mappákban. Készíthetsz róluk biztonsági másolatot (ha akarsz), aztán csak felül kell írni őket a fordítás fájljaival. Ha valami gond van, akkor Gordon80s-nek érdemes írni, az adatlapján látszik az elérhetősége.
Sziasztok! Gondolkodom, hogy kipróbálom az Andromeda-t, láttam is, hogy alul kijöttek a Final Verzióval. Letöltöttem, van benne kettő db fájl. Ezeket majd csak be kell másolni a játék főkönyvtárába vagy valami szövevényesebb a dolog?
Csoki!
Minden a leírtak szerint működik! :)
El se hiszem hogy ez a nap is eljött.
Nagyon szépen köszönöm, örök hálám + egy nappal több!
Süti mindenkinek!
Sziasztok!
A Mass Effect: Androméda fordításával kapcsolatban egyelőre befejezettnek tekintem a projektet.
Külön köszönet és hála lacikakukknak, aki rengeteget segített a javításban.
Az alábbi linken letölthetitek a Final verziót.
Megtörtént, de sajnos ugyanúgy a lentebb említett hibaüzeneteket dobálja fel.
Persze, le kell pucolni az EA appot.
Egy dolog nem volt teljesen tiszta számomra, hogy az Origines trükkhöz le kell törölni az EA App-et a gépról?
Sziasztok
Gordon és Tehasut nagyon köszönöm a segítségeteket, mindkét javaslatot megpróbáltam. Gordon a te javaslatodat próbltam először, de sajnos nem csinál semmi ugyanógy pörög és semmi sajnos. Tehasut a te instrukciódat is követtem ,de sajnos először msvcp120.dll majd msvcr120.dll végüél legvégül 0xc000007b hibát dobott ki. Hiába telepítettem a directx-ket vc-ket újra, de semmi.
Szia!
A többi Steames játékkal kapcsolatban nem nyilatkozhatok, az Andromédával kapcsolatban viszont igen.
Feltűnt már korábban is, hogy az említett Steames változatnál gondok vannak az indításnál. Nálam szerencsére nem kellett semmi extra cuccos a futtatáshoz.
Csupán annyi, hogy elindítom a Frostyt, benne a használt modokkal, utána a háttérben a Steeamet, és az EA appot. Majd a Frostyban a (Launch) gombra katty. Ezután a Steamben megjelenik egy ablak a futtatáshoz, ott a Folytatás gombra katty, majd az EA app is elkezd egy kicsit güzülni, utána indul a game.
Én ezt végigszenvedtem pár hónapja a steames Mass Effect Legendary-val. Az EA app egy kalap szar. A megoldás itt van ebben a videóban (a letöltő linkek a videó leírásában): https://www.youtube.com/watch?v=X67bkhY1WiY
(Fel kell tenni a legutolsó működő Origin verziót, és egy kis programocskával "feltörni", hogy azt hazudja, hogy ő az EA app. Tökéletesen működnek vele a steames EA játékok.