AZ Andromeda miért nem fordítható? nem lehet elérni a nyelvi fileokat??? vagymi?
Törölt felhasználó
Válaszoltam a csevegőben..ha akarod elolvasod ha nem nem.
A lényeg a Mass Effect Andromeda magyarítással kapcsolatban:
bár technikailag lehetséges a fordítása, de szinte biztosra vehető, hogy senki sem fogja lefordítani.
Kedves Warg, befejeztem :-)
Legyetek kedvesek átköltözni ezzel a témával a csevegésbe, ha folytatni szeretnétek, mert ez nem kötődik szorosan az Andromedához. Köszi!
Crytek, azért nem nevetséges az Epic bevétele, Steamnek indulásának 2. évében sehol nem volt ehhez képest. Epic 2021. éves third party címek bevétele: 300 millió dollár, viszonyításképpen GOG bevétele 40 millió dollár alatt volt, vagyis közel tízszer annyi pénzt költöttek Epicen nem saját játékra. Ez hol nevetséges?
Crytek, nem arról beszéltem, hogy hányan vásárolnak Epicen (bár én amit lehet, ott veszek), hanem, hogy ők csak 12%-ot tartanak meg a befizetett forintjaidból, míg Steam 30%-ot, ergo, ha Epicen vásárolsz, a pénzed nagyobb része a játékok készítőinek megy és nem egy bolt tulaja hízik rajta (amint az Newell úr alakján jól látható). Ebből pedig az következhetne, hogy pl. 1 millió játékeladás esetén (60 EURO-val számolva), ha Steam helyett Epicen vennék, akkor több mint - kapaszkodj meg - 3 milliárd!!! Forinttal kapna több pénzt a kiadó. Azért ebbe már beleférne egy-két nyelvi fordítás, nem?
Az meg hülyeség, hogy Epicen alig vásárolnak, lásd a héten megjelent hírt, hogy a Tiny Tina a 2K franchise az utóbbi évek legjobb startját vette eladás szempontjából. Persze, eladások tekintetében nem veszi fel a versenyt a Steammel, de talán egyre több tudatos vásárló lesz, aki a pénze nagy részét a játékok készítőinek adja inkább, hiszen ők érdemlik meg. Nem egy bolt szórakoztat minket, nem egy boltban töltöm az időm, hanem a játékokkal. Ez olyan, ha a magyaritasok.hu oldalán fizetősek lennének a magyarítások és pl. Patyek lényegesen kevesebb pénzt kapna a fordítói munkájáért mert az oldal lenyúlna egy nagy százalékot belőle. Szerintem te is inkább azt szeretnéd, hogy Patyek kapjon többet a pénzedből, hiszen az ő munkája által élvezheted magyarul az adott játékot. Na, aki így látja a dolgokat és több pénzt szeretne a játékok készítőinek adni, az az Epicen vásáról és az sem érdekli, hogy fapadosabb a bolt, mint a Steam. Én szurkolok az Epicnek és továbbra is ott vásárolok, amit csak lehet, mert ha többen így tennének, talán nem kellene a kiadóknak hamarosan árat emelni, vagy a többletpénz miatt megérné pl. magyar feliratot is tenni a játékokba.
Törölt felhasználó
Az a baj ezzel a világgal ,hogy fogyatékkal élnek a kiadók.
Mi a retekért nem lehet úgy megoldani minden egyes létező játékot, hogy full szabadon lehetne szerkeszteni a nyelvi fájlokat akár úgy hogy ők adnak a megjelenéskor toolt hozzá, akár ugy hogy nem mindenféle buzi kodolással látják el őket...
Sosem értettem. Miért fáj az nekik hogy a világ nem 2-8 nyelven létezik és aki ezeket nem beszéli meg szeretné csinálni az adott "országának"? Érdekes sok kis indie cég még hivatalosan bele is tudja tenni a játékába ha megcsinálják a nyelveket csak a nyomorult férek nagyoknak nem megy?
FULL ingyen meglehetne csinálni szinte mindenhez. Biztos bele halna a sok nagy multi cég ha INGYEN megcsinálnák nekik és ő nekik annyi lenne a meló hogy egy kövi patchen bekerül hivatalosan is a játékba..
Pusztulat ez a világ....
Most bedobálhatunk még 50 db listaárat, de ez sem lesz releváns. Mindemellett a kiadók egyes nagyobb projekteknél inkább megbízásival projekt szinten felveszik a fordítót(kat), vagy ne adj isten: határozott munkaidejű szerződéssel munkavállalót csinálnak belőle, bár ez ritkábban fordul elő. A 800 napos határidődet meg meg sem említem. ;)
Itt lezárom részemről, mert nagyon elmentünk, részben miattam is.
Exalon.hu:
8.000.000 karakter
Lektorált fordítás - 29 808 000 HUF - 800 napos határidő
Nyugi pajti! Nem tényként írtam, hanem csak szimpla példaként.
Mi mezei userek soha nem fogjuk megtudni, hogy egy adott címet hányan vették meg itthon. Bár kétlem, hogy AAA címnél egy magyarítás veszteségbe vinné át a mérleget. ;)
Törölt felhasználó
Ez max a fejekben működne. Ugyanis az epic van olyan hülye hogy mindig közzé teszi az éves third party címek bevételét (azaz azt a számot amit az epic storeban költenek az embernek minden másra ami nem fosnájt) és ez a szám olyan nevetséges hogy sokszor én égek helyettük.
Olyan komolya vásárlások zajlanak azon a helyen ÚGY hogy sok cím 1 évig csak ott kapható ,hogy ezt a számot a steamen kb 2 db játék bevétele lealázza 2 hónap alatt...Ennyit a nagy epicről..
Amiben jók az accountok termelése a game ingyen osztogatás miatt... enélkül kb a kutya nem lépne be oda. Sokatmondó adat lenne ha közölnék mennyi millió db NULLA perces account van aki csak csütörtökönként rányom az ingyen cuccra de azt sose telepíti vagy indítja el
De ez már egy másik téma.
Ez a számítás már ott bukik, hogy ha Steamen veszik, akkor a 60 millióból csak 42 milliót kap a stúdió, többit Steam bácsi lenyúlja... Ezért lenne jó, ha egyre többen állnának át Epic-re, mert akkor a 60 millióból 52,8 millió jutna a játékokat készítőknek. De ez már egy másik téma.
Elnézést - ez már off-topic lett. Lehetne törölni is!
OK, szerinted eladnak 3000 darabot, aminek a bevétele bruttó 60 millió. Az egy dolog hogy az említett 3000 csak hasraütésszerű adat, mert a pontos magyarországi eladásokról nincs hiteles infó. A bruttó 60 millió egy jelentős része ÁFA-ként el is párolog :D
2 millió karakter fordítói költsége 7 millió Ft?
Lehetséges, de csak hogy tudd mihez viszonyítani: a Mass Effect 3 + DLC-k szövege úgy 7-8 millió karakter.
Hidd el, a kiadókban se hülyék ülnek (általában). Ha az elemzők szerint egy bekerülő kis nyelv kimutatható hasznot generál, akkor bele is fogják rakni. hA többe kerül a lokalizáció és az utánkövetés mint a plusz eladásokból termelődő nettó nyereség akkor nem lesz benne.
Ez kb. ilyen egyszerű.
Hu de jó lenne az andromédához egy magyarítás.
Ha szeretnétek erről tovább beszélgetni akkor inkább a Csevegés topikban tegyétek: https://magyaritasok.hu/forums/topics/3/cseveges
Támogatók listája: https://fearka.webnode.hu
Akkor csak a politikai berendezkedésünk és annak a világhoz való viszonya miatt nincs magyar lokalizáció?
Lehet kamu volt ez a tízmilliós sztori, rémlik valami cikk, amiben az volt hogy ez így nem hangzott el, de már több éve olvastam..
Viszont találtam egy ilyet:
"Terjed egy ordas hazugság is a magyar neten, hogy az EA nem fordít le semmit 10 millió alatti lakosságú országban. Kamu, hisz Dánia, Hollandia, Svédország, Norvégia, Portugália mind 10 millió alatt vannak, és mégis vannak honosított EA játékaik."
2 millió karakter bruttó 7 millió nagyjából. Hosszú távú szerződések, egyéb kedvezmények ebben nincsenek benne.
Ha a játékból mindösszesen csak 3000 példányt (Xbox, PS, PC összesen) tudnak eladni az már 60 millió forint. Bár kétlem, hogy egy AAA címből a két konzolra és az összes PC digitális áruházból összesen csak ennyi fogyna itthon. Profitmaximalizálás az, amit szerintem látunk, tapasztalunk.
Nincs ebben semmi politika vagy bármilyen hátsó szándék. Ez szimpla gazdasági kérdés. Ha a kiadó elemzése szerint az adott nyelvi piacon megtérül a játék eladásokból a lokalizálás költsége, akkor lesz. Ha nem térül meg, akkor nem lesz.Egy AAA kategóriájú játék hivatalos lokalizációja nem olcsó.
Sziasztok nem teljesen ide tartozik, de kérdés volt a "magyar" lokalizáció hiányáról. Nem tudom mennyire emlékeztek a Mass Effect 2 még magyarul jött ki. Közben az EA azt nyilatkozta, hogy 10 millió lakos alatti ország nyelvére, a továbbiakban nem fordítanak. Ez kb a "deviza válság" környékén volt Ezért lett angol a ME 3, a Sims 3 ééés 4, na meg az eddig magyar lokalizációt tartalmazó szériák. Az Ubisoft meg hol ad lokalizációt, hol nem. Azon nem lehet kiigazodni. :D Lehet, hogy studio függő. Vagy éppen a politikai helyzet. Passz.
Elég kicsit az esély rá, pont az miatt amiket felsoroltál.
Az élet csak egy álom, útban a halál felé!
Sziasztok!
Nem akarok ennek új topikot nyitni, úgyhogy itt kérdezem: szerintetek létezik rá bármennyi esély, hogy a nemsokára megjelenő Legendary Editionhöz valaha is hozzáigazítsák az összes (!) létező magyar feliratot?
Nekem nagy bánatom, hogy az első rész nem kapható magyarul digitálisan (pedig magyarul jelent meg nálunk anno), a másik két rész pedig - noha a másodikhoz van hivatalos, a harmadikhoz pedig letölthető honosítás - borzalmasan túlárazott a DLC-kkel együtt. Az LE viszont nekem megérné... de hiába, ha nem sokat értenék belőle. :(
Ha nem akarod, ne csináld, de akkor ne játszd el hogy te vagy a fordító isten, mindannyiunk megmentője, *****
Moderálta: Cyrus (2021. 04. 19. - 16:52)