Fórum Magyarítások Mass Effect Andromeda

hirdetés

Jövőhónap 14-én jön a trilógia egyben.

2021. 04. 11. - 18:51
Vezető szerkesztő

Magyarításról van infó, a "magyarosítás" mást jelent!

Mass Effect: Andromeda

Ha visszaolvasol néhány hozzászólást kapsz részletes infót.

Az élet csak egy álom, útban a halál felé!

2020. 12. 21. - 09:02

Hali. A magyarosításról van infó valaki már elkezdte.

2020. 12. 21. - 08:47
Köszi az infót! Szerintem teljesen érthető az álláspontod.
2020. 09. 02. - 15:29
Vezető szerkesztő
Mielőtt megosztod a nyelvi fájlokat, kérlek vedd fel velem mailben a kapcsolatot vagy a discord csatornánkon, köszönöm.

2020. 09. 01. - 21:11
Sziasztok Hivatalos közlemény következik! Mérlegelve a jelenlegi dolgokat a fordítással kapcsolatban, úgy döntöttem mint tulajdonos, és főszerkesztő, hogy ezt az ígéretemet, hogy miszerint Lefordítjuk a Mass Effect Andromédát most visszavonom.  Miért döntöttem így? Nincs időm, energiám és idegrendszerem hogy menedzseljek egy a Mass Effect 3-nál is nagyobb projektet. Továbbá egyáltalán nem akarom magamat fölidegesíteni azokon, akik össze-vissza trollkodnak, fenyegetnek (volt pár email az ME3 alatt ami hangyafasznyira volt a rendőrséghez kerüléstől), és leginkább a MIKOR LESZ MÁR KÉSZ!? embereken (köszönöm a PTSD-t). Továbbá Cyrus írta Május 13-án közzétettem egy facebook postot, hogy csapatokat keresek, ugyanis ha random emberekkel lenne elkezdve megint úgy járna a dolog mint a három esetén, hogy marad 6 ember a kezdeti 20-ból!!! Ha egy fix csapat kezdi el fordítani, akkor nem kell attól rettegni, hogy úristen már megint ki lépett le, és keresni egy másik embert aki értelmesen tud fordítani, és nekik már megvan a rutinjuk és összeszokottabbak stb... stb...  Szóval Május óta nulla csapat jelentkezett a projektre, és egy vicc fordító aki google translate alapon akarta lefordítani az egészet (Nevét és oldalát direkt nem írtam le).  A nyelvi fájlt hamarosan megosztom a weboldalon, szóval aki akarja lefordíthatja [b][u]VISZONT[/u][/b]!! Hogy elkerüljük azon fárasztó vitákat, hogy Mass Effect.hu fordítás meg ilyenek, a kész fordítás visszakonvertálását én fogom végezni, és ellenőrizni, hogy még véletlenül se sérüljön az oldal megítélése (értem ide: Kijön egy google translate fordítás, és Gipsz János/Juliska nem tudja, hogy kiszállt az oldal, és elkezdi fikázni az oldalt mert hogy szar a fordítás...) ezért ha egy silány már bocsánat szar fordítás jönne össze akkor nem fog megjelenni. Peace IMP
2020. 09. 01. - 19:03
Vezető szerkesztő
masseffect.hu facebook 2020.05.13: "[i][b]A fordítás lehetséges. Csapatok jelentkezését várjuk[/b][/i]"

2020. 08. 30. - 21:57
:(  [url=http://masseffect.hu/2018/10/20/mass-effect-andromeda-forditas/]http://masseffect.hu/2018/10/20/mass-effect-andromeda-forditas/[/url] ,,Miután a játékot patchelték a szövegfájlok kinyerésére még lehetőség volt, de a vissza importálásra már nem. Sajnos a játék miután egy főmenüt lefordítva lefagyott, crashelt. Próbáltunk más lehetőséget is viszont az eredmény ugyan az volt CRASH. Megkerestek lelkes vállalkozók hogy majd ők, de ők is látták, hogy reménytele szóval a jelenlegi állás szerint a Mass Effect Andromeda: NEM FORDÍTHATÓ"
2020. 08. 30. - 19:19
Vezető szerkesztő
A játékot fordítását a masseffect.hu kezdte el anno, náluk tudtok érdeklődni.

2020. 08. 28. - 16:50
Elég nagy a csend sajnos :/
2020. 08. 26. - 23:46
sziasztok nem tudjátok nekiállt valaki a forditásnak?
2020. 06. 23. - 07:37
Most már lehet steam-on kapni az andromédát. Remélem elkészül a honositás.
2020. 06. 11. - 21:21
Ac-hez tán főleg azért volt magyar nyelv, mert a trailereket magyar csapat csinálta, bár az utolsó 2 rész nem kapott hivatalos magyar feliratot sajnos. Hátha most megint fog kapni. érdekesség, hogy a régi Hitman játékokhoz sem volt egyikhez sem hivatalos fordítás, ott a zenéket valamelyik magyar szinfonikus zenekarnál vették fel, ott csupán annyi volt a magyar vonatkozás hogy az egyik pálya a Gellért szállóban játszódott xD (Hitman1, és Hitman3). A harmadik részhez részben szinkron is készült. Cyberpunkot meg ezért fogom megvenni (jó lenne előrendelni is, majd kiderül), mert az kap hivatalos fordítást is, és jónak tünik az egész játék :D
2020. 05. 14. - 17:23
IMHUN alapvetően egyetértek, ám azt is figyelembe kéne vennie a kiadónak, hogy sokan nem dobozos verziót vesznek, hanem közvetlenül Steamen, Uplay-en, stb. vásárolnak, mint jómagam is. Dobozos nekem van kb 8 db, míg a másik verziókból 30+. Példának okáért az összes AC-t Uplay-en vettem, és biztos "sokan" mások is hazánkban, szóval miért nem néz egy statisztikát az Ubisoft, hogy gyerekek, a magyarok dobozos + Uplay verzióból vettek 8000 AC Originst, akkor dobjuk bele a magyart az Odyssey-be is. De nem ez történik valamiért. Egyébként pl. a csehek tényleg ennyivel többen vesznek játékot, hogy minden játékban ott a cseh nyelv? Hát nem tudom.... 
2020. 05. 12. - 15:44
Kimaradt, hogy hivatalos lokalizáció
2020. 05. 12. - 00:27
A másik dolog, hogy miért nincsen lokalizáció. Kicsit politika is lesz benne (Bocsi modik) Szóval van kicsiny hazánk. Kicsiny hazánknak 10 millió lakosa abból a 10 millió lakosból jó részt vannak nyugdíjasok, és olyan korosztály aki nem tudja még a gépet se bekapcsolni (lehet, hogy ismétlem a nyugdíjasokat? hmm...) már most kicsiny hazánkban a magas adók, és a rossz fizetés miatt a "fizessünk számlát vagy lakjunk jól" szisztéma áll fent. Az hogy vegyünk egy játékot mondjuk teljes áron ahhoz gyűjtögetnünk kell, vagy áldozatot hozni. Mivel ilyen jó a fizetésünk ezért mindig keressük az olcsó forrást (G2A, Instant-gaming stb), és nem itthoni boltban vásárolunk (PC), de mivel a legtöbb hazai bolt se tudna működni ilyen árakkal, ezért trükköznek, és nem az itthoni forgalmazótól, hanem valami olcsóbb külföldi forrásból rendelik meg az új játékot, ezért van hatalmas árkülönbség mondjuk az 576 és a többiek között. Itt van MO résznek vége. Jöjjön az EA szemszögéből: Minden országnak van egy hivatalos disztribútora/ai aki forgalmazza dobozosan a játékaikat. Már most ha ettől/tőlük nem rendelnek semmit akkor az azt jelenti, hogy abban az országban a kereslet nem erős, és ezért az ország nem hoz nyereséget, és ezért nem éri meg extra pénzt költeni arra, hogy lokalizáció legyen, és/vagy irodát működtetni.  Már most hiába fogunk sírni és verni az asztalt amíg nem változnak a hivatalos számok addig nem lesz itt semmi sem. A 10 milliót meg felejtsétek el, mert az egy egyszerű magyarázat volt arra, hogy csórók vagyunk :D
2020. 05. 12. - 00:26
Igen felvették velünk még nagyon régen a kapcsolatot, és próbáltak segítséget kérni tőlünk az elkezdéséhez, de fordult a kocka. Ők segítettek nekünk a fordítási lehetőségről annyit, hogy eléggé érdekesen hozták össze a felirat használhatóságát, ugyanis nem lehet egy az egyben felülírni a játékban használtat, ugyanis akkor crashel. Mi ezen az úton indultunk el anno. Már most ahhoz hogy működjön a felirat ahhoz egy modként kell a feliratot használni. Már most nem ismert, hogy reagál rá az Origin (Achivement, Multiplayer stb.) De ezzel a módszerrel  állítólag magát a multit is lehet játszani.  Maga a szöveg kinyerése és importálása agysebészet kategóriát üti kb. de működik.  Viszont én amondó vagyok, hogy jelentkeztek nálam kisebb csoportok, ha ők együtt tudnak működni, akkor csinálják, mert nem lesz az, hogy eltűnik, lelép szó nélkül, az ebből eredő stressz nekem nem hiányzik (elég volt ME3 alatt, és az első toborzás alatt is ugyan ez volt) support jelleggel tudok beszállni és pont. 
2020. 05. 12. - 00:13
Akkor többet nincs "kifogás"! :))) remélhetőleg előbb-utóbb összegyűlik majd a csapat! :)
2020. 05. 10. - 19:16
[url=https://www.reddit.com/r/masseffect/comments/d23vqo/turkish_fans_started_to_localize_mass/]https://www.reddit.com/r/masseffect/comments/d23vqo/turkish_fans_started_to_localize_mass/[/url] A játék fordítható.
2020. 05. 09. - 22:25
Sziasztok! Értem én, hogy sok meló meg titkos, meg minden. De a világ összes nyelvén jelent meg ( Román, Szír, Cseh, Japán, Kínai, Katalán, Orosz, Még Héberül is, Olasz, stb...) kivéve magyar, és ez minden más progival is így van. Szerintem ezen a téren kéne keresni a problémát! Szerintem az is érthető, hogy akik eddig fordítottak, nem teszik, mert ez mind a szabad idejükből ment. Legyen szó legális, vagy sem fordításról! Nagyon sok munka megcsinálni, mert nem csak szavakat kell fordítani, ami egy megyek ölök játéknál elég lenne. Én a saját részemről az eddigiekért is hálás vagyok Nekik! Ezt végig gondolva ugye máris belefér pár év. Aki nem bírja megvárni, az pedig tényleg gugliza ki, vagy tanuljon meg angolul. :) Remélem senkit nem bántottam meg ezzel! Én is várom már, hogy elkészíthető legyen, és elkészüljön amúgy. Kitartás mindenkinek!!!
2019. 12. 27. - 02:39
Akinek annyira kell valami magyar szöveg, az megoldhatja saját kezűleg.. Itt fen van egy szerintem nem teljes transcript: http://www.masseffectlore.com/transcripts/mass-effect-andromeda-transcripts/ ezt meg be lehet dobni fordítóba
2019. 11. 11. - 18:30
Elég furcsának találom, hogy az EA games ilyesmit csinálna.. olyan érzésem van, mintha direkt nem akarnák, hogy más nyelveken is elkészüljön a játék, mert a BioWarenek semmi kifogása nincsen a hivatalos, de még a nem hivatalos fordítások ellen sem, az holtbiztos, hogy az EA adta az ukázt, hogy titkosítva legyenek a komponensek a játékon belül. Egyébként a nexusmodson olvastam, hogy egy srác fél évet töltött azzal, hogy a saját fordítását "installálja" a játékba és végül sikerült neki. Nem tudom, hogy kamuzott-e, de azt mondta, hogy nem olyan módszer volt, amiről tutorialt írhatna le, mert rohadt sokáig tart xd.
2019. 11. 11. - 15:38
Senior fordító
Most, hogy ez EA visszatér Steamre, ez egy hatalmas lehet, de ha régebbi játékok is megjelennének oda, pl ME Andromeda.. Különböző "klienseken" néha ugye van, hogy eltérő a fájlszerkezet meg ilyenek(bár nem értek hozzá, csak láttam pár hozzászólásban anno ilyesmit), s lehet nem lesz 'aktuális' ez a nagy titkosítás rá. Akkor lenne esély, akár egy halvány is, hogy egyszer készüljön hozzá?
2019. 10. 31. - 17:01
Sajnos nem. Mi anno a Mass Effect 3 esetében legalizálni szerettük volna a fordítást, de nem jött össze a dolog mivel már készen van, meg support stb..stb..  Viszont ezek nem mozdulnak meg ilyen téren, ugyanis nagyon szuper-duper titkos dolgokat kellene módosítani, meg rendesen supportolni valamit, ami nem az EA stílusa :D
2019. 10. 20. - 17:08
Tényleg mobilról írtam :D. Viszont továbbra sem lehet fordítani. 
2019. 10. 20. - 17:05