Fórum Magyarítások Mass Effect Andromeda

hirdetés

Sziasztok!

Tudom, hogy ez off-topic jellegű kérdés, amiért elnézést is kérek. A kérdésem az, hogy vannak itt esetleg olyanok akiknek hozzám hasonlóan hetek óta nem indul egyáltalán Steamen az Andromeda. Se EA Playen, se Forstyn se direktbe a Steamen nem indul el. Minden lehetséges variációt kipróbáltam de semmi. Ha valakinek esetleg van tippje erre azt nagyon megköszönném.

2024. 05. 10. - 19:24

Szia!

Amin most dolgoztunk az a V.105-ös verzió. Ez most a legfrissebb.

A korábbiakat nyugodtan hanyagolhatod. Említetted a 40 MB feletti verziókat, azok nem tudom milyenek lehetnek.

Továbbra is folyik a javítás, ahogy időnk engedi. Reméljük lassan lesz egy olyan verzió, ami elfogadható lesz mindenki számára.

2024. 03. 27. - 17:36

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy melyik magyarítást tegyem fel, melyik a "legjobb"? Mert a játék fórumánál nincs egy magyarítás se, még az sincs leírva hogy készült-e hozzá. De készült, mert más oldalakon találtam is: van egy a masseffect.hu-n és a ****** oldalon (itt 3 verzió is). Valamint látom, hogy ebben a fórumban lejjebb is van egy, viszont ez csak pár mega (3,6 MB) míg a többi 40 MB felett vannak.

Tehát melyiket telepítsem?

"A kiszedett hivatkozás tartalma nem ide való, az ottani tartalom nem minősül fordításnak."  

Moderálta: Evin (2024. 03. 27. - 18:18)

2024. 03. 27. - 17:01

Szia! Én átfuttatom rajta, de pár dologra még nem jutott idő, vagy mégnem értünk oda.

2024. 03. 22. - 09:22
HJ
Senior fordító

Ha csak ennyi hiba lenne az 1.05-ös verzióban... Nem teljesen értem, miért nem lett átfuttatva rajta egy helyesírás ellenőrzés. Arra már csak legyintek, hogy a sok-sok "Minden Szó Nagybetűvel Kezdődik" mondat miért probléma a magyar helyesírás szabályai szerint.

2024. 03. 22. - 06:41

Örülök, hogy ennyi év távlatából is felismered a stílusomat. :-)

2024. 03. 21. - 20:07

Nem néztem, hogy ki írta ezt a postot, de rögtön rájöttem. Csak Te vagy ilyen szofisztikált :) Amúgy igazad van.

2024. 03. 20. - 19:52

Szia!

Köszi az észrevételt, kijavítjuk.

2024. 03. 20. - 18:42

Szia!

Igen még lesz frissítés, ha egy mód van rá, akkor az végleges lesz.

2024. 03. 20. - 18:41

A játék betöltődése közben megjelenő "Épület Árnyékolók" szöveg légyszi legyen inkább "Shaderek felépítése" (angolban Building Shaders).

Igazából vicces így, de azért na. :-)

2024. 03. 20. - 18:11

Köszönjük!

Várható még frissítés? Mert akkor még várnék a második végigjátszással.

2024. 03. 19. - 21:32

Sziasztok!

Továbbra is folyik a honosítás javítása, ismételt köszönet lacikakukk kitartó munkájának.

Gondoltuk, közzéteszünk egy frissebb verziót.

Az 1.05-ös verziót az alábbi linken éritek el.

MEA-V1.05

2024. 03. 19. - 20:06

Sziasztok!

Újabb módosítások kerültek a fordításba, hála lacikakukk, kitartó munkájának. Köszönet érte.

Az 1.04-es verziót az alábbi linken éritek el.

MEA-V1.04

2024. 02. 07. - 20:04

Szia!

Igen, elküldheted csatolt fájlként a profilom alatt láthatóvá tettem a mail címemet.

Köszi

2024. 01. 31. - 18:13

Apropó! Összegyüjtöm ezeket egy fájlba eltudom küldeni egyben?

2024. 01. 31. - 13:34

Szta! Ahogy észrevettem, a bolygó leírásokban elég sok elütés, és magyartalanság van. Érdemes lenne átnézni azokat. Persze tudom, hogy ez nagy meló! Ha az "ID.-ket" elküldöd ár t.udom nézni azokat

2024. 01. 31. - 10:32

Szia!

Köszi az észrevételt, módosítottam az általad javasolt mondat szerint.

Szép napot!

2024. 01. 31. - 08:30

Szia! 0000885B A felszínét egy közel-állandó meteor bombázás zúdítja a közeli aszteroida övből. Ez csupán a valód időjárás, melynek porfelhők az eredménye.

Ezt a mondatot át kéne fogalmazni, mert így elég fucsa.

Talán: Ez csupán a valódi időjárása, melynek porfelhő az eredménye.

2024. 01. 30. - 22:12

Nem kértem, hogy magyarázkodj a véleményed miatt.

Leírtad mi lehet a gond, erre reagáltam.

Talán nem fogalmaztam egyértelműen, viszont egyértelműen leírtam, hogy a Multiplayerben le vannak fordítva a sorok. Következésképpen a modban is benne szerepelnek. Így az alapjáték szövegei mellett a Multiplayerben levőket is ugyanúgy be kellene töltenie, de nem teszi. Legalábbis nem megfelelően. Ebből nem tudom, hogy következtettél arra, hogy nincsenek benne!

Mindegy, ezen ne vesszünk össze.

Leírtad a véleményed, én is az enyémet.

2024. 01. 28. - 14:36
HJ
Senior fordító

2 dolog.

Elöször: eredetileg nem írtad hogy részben van magyar szöveg a multiban, csak azt hogy "hiába vannak lefordítva a Multiplayer módban levő szövegek, a játék azokat nem húzza be". Ebből csak arra lehet következtetni egyáltalán nincs benne magyar szöveg = a moddolás az oka.

A képek alapján egyébként teljesen világos mi az oka annak, hogy csak részlegesen jelenik meg a magyar szöveg. Tipikus, találkoztam ilyennel a Need For Speed Hot Pursuit Remastered magyarításnál.

Másodszor: "Talán igazad van, de ezt mégsem veszem be teljesen"

Nekem teljesen mindegy mit hiszel el nekem és mit nem! Ha nem írsz pontos leírást a problémáról ne is várj pontos megoldást rá.

Azt hiszem csináltam már annyi játék meg egyéb program fordítást, hogy nem kell magyarázkodnom a véleményem miatt.

2024. 01. 28. - 13:45
Vezető szerkesztő
Senior fordító

"energiamegszakító"

2024. 01. 28. - 13:19

Talán igazad van, de ezt mégsem veszem be teljesen.

Hogy érthető legyen, a Multiplayerben van magyar szöveg, de bizonyos szövegek angolul jelennek meg, amik szintén le vannak fordítva.

Így ennyi erővel a forrásban levő bármelyik lefordított sorral gond lenne, és angolul jelenne meg.

Gondolok itt a párbeszédekre vagy egy kódex bejegyzésre például.

Ha ezt a 3 képet megnézed látni fogod, hogy mire gondolok.

MEA-MP.rar

Ettől még lehet igaz, amit mondasz.

2024. 01. 28. - 12:47
HJ
Senior fordító

Nincs abban semmi rejtélyesség ha a multi rész angolul van: az eredeti szöveget használja. Mivel a magyarítás mod-ként fut és a legtöbb multis játéknál nem engedélyezett olyan mod ami nincs jóváhagyva a szerveren ezért van ez.

2024. 01. 28. - 11:04

Igen, ilyenek vannak még benne.

Szerencsére ezek [BUG] sorok, a játékot nem befolyásolják, legalábbis nem tapasztaltam, hogy feltűntek volna bárhol is.

A forrásban egy részüket fordítottam, egy részüket egy idő után benne hagytam.

Ami jobban aggaszt, hogy hiába vannak lefordítva a Multiplayer módban levő szövegek, a játék azokat nem húzza be, valamilyen rejtélyes oknál fogva.

2024. 01. 28. - 10:54
Senior fordító

"Letséges felülírni ezt a működést egy hagyományos megkerülő csomaggal, ha az eszköz belső működése lehetővé tette."

(direkt az eredeti hibásat idézem)

Maradjunk a szép magyar nyelvnél, ha lehet:

Amennyiben az eszköz belső működése lehetővé teszi, ezt egy hagyományos megszakító csomaggal felül lehet írni.

2024. 01. 28. - 10:47