Szóval ha határidőre akarsz fordítást, azt ne itt keresd, a hobbifordítók között. Össze kell szedni annyi pénzt vagy saját magad, vagy másokkal együtt, amennyiért egy fordítóiroda bevállalja (aztán nem árt valahogy letesztelni is, de az már egy másik kérdés).
Továbbra is azt mondom a közvetlen támogatás lenne a hatékony megoldás. Tehát nem általánosságban lehetne támogatni egy csapatot, hanem kampány-szerűen lehetne küldeni pénzt egy-egy konkrét fordítás projektre, ami kvázi fizetés lenne, és összegtől függően, lehetne több fordítót "felbérelni". Tudom, mindig jön valami kifogás, hogy hát azt nem lehet, mert nem hivatalos, nem kérhetnek pénzt, meg mit tudom én, de továbbra sem értem: ha a szinkronsaroknál működött (amint összegyűlt a kitűzött célösszeg, a vállalást belátható időn belül teljesítették), akkor egy felirat fordítás miért ne mehetne ugyanezeken az alapokon?
Törölt felhasználó
Türelem horizon zero dawn magyarítàst teremt. Minőségi fordítàshoz idő kell. Én meg fogom vàrni és majd akkor vàgok bele.
Igazad van. Nem látok be a színfalak mögé, emiatt nem voltam vele tisztában, hogy ez hogyan működik. Köszönöm a gyors és kedves választ! További jó fordítást.
A Hogwarts egy rossz példa, mert az egy kivétel, egy anomália a szokásos fordítások között. Vagy 50 ember készítette, köztük nagyon sok olyan, aki egyébként nem játszik videójátékokkal, viszont a HP világa nagyon is érdekli. A Horizon szövegállománya az újkori Ac-kkel összemérhető, amit egyidőben kb. hárman (most négyen) készítünk, készítettünk, és csak az alapjátékok fordítása 3 év volt nagyon elkötelezett emberekkel. Egész egyszerűen ez ennyi meló. A fentiekből látható, hogy nincs olyan, hogy felvenni a kapcsolatot a HP-s csapattal. Ma már más csapat se nagyon van, akikkel lehet, jellemzően egy-egy játék fordítására állnak össze emberek, de arra is relatíve ritkán, a fordítók nagy része egyedül dolgozik. Az, hogy te és sokan mások várjátok a fordítást, nem érv. Én is várom és szívesen játszanék már vele magyarul. Nekem van egy olyan szerencsém, hogy én is fordítok és ezért tudom, hogy hiába szeretném már lefordítva látni pl. a Valhallát, akkor is csak 15%-nál tartunk, és még évek lesznek, mire végzünk. Mert ennyi szöveg van benne teszteléssel és javítással együtt. Minek vágtak bele ekkora projektbe? Például mert senki más nem állt neki, és ne hidd, hogy ha nem teszik, mások biztosan nekiálltak volna. Kevesen vállalnak ekkora projekteket, tapasztaltam. Jóval nagyobb lenne az esély rá, hogy még semmi sem lenne belőle lefordítva. Ott van pl. a Far Cry 6, Watch Dogs Legion, senki nem csinálja és jó eséllyel nem is fogja. A hobbifordítás olyan, hogy egyszercsak lesz belőle valami vagy sem, és senki nem kérhet semmit számon rajta, mert nincs a számonkérésnek alapja.
Látom rátapintottál a lényegre...
Se tudásod, se időd, de másokét szívesen beosztod. Gratula. Értelmetlen hozzászólás, kár volt a drága idődet erre fecsérelni.
Najó, akkor leírom azt amit szerintem sokan gondolnak, csak nem mernek leírni, mert félnek, hogy ez a hatalmas szigor, ami indokolatlanul van egy ilyen fórumon, lehurrogja őket. Előre leszögezném, hogy nem vagyok türelmetlen, rengeteg dolgot kivártam már és fogok is, de szerintem ami itt folyik, az nincs rendjén. Ez a játék 3(!!!) éve jelent meg PC-re. Ennyi idő alatt le lehet fejleszteni egy kisebb játékot teljes egészében. Nektek pedig 3 év alatt egy fordítást nem sikerül elkészíteni, és még most sem tudjátok megmondani, hogy mikor lesz kész. Végigolvastam a fórumot, tisztában vagyok vele, hogy van életetek is, mással is kell foglalkozni, de, ha előre tudtátok, hogy így lesz, akkor minek vágtatok bele egy ekkora projektbe? Mivel ez egy nagy és híres játék, emiatt biztos lett volna más jelentkező is rá, aki megcsinálja gyorsabban. Egy friss példa erre a Hogwarts Legacy, ami egy legalább ekkora játék, legalább ennyi szöveggel és mégis sikerült 2 hónap alatt befejezni a fordítását. Akkor most lehet azzal jönni, hogy, de a Hogwarts Legacyt egy egész csapat fordította, ez esetben éppen itt lenne az ideje, hogy felvegyétek egy ilyen csapattal a kapcsolatot és együttes erővel befejezzétek végre a projektet. Ne értsetek félre, örülök, hogy készül a fordítás és, hogy erre időt szántok, nekem nem lenne hozzá se tudásom, se időm. A hozzászólásommal csak arra szeretnélek titeket biztatni, hogy próbáljatok meg együttműködni más fordítókkal és közösen, végre pontot tenni ennek a projektnek a végére.
Törölt felhasználó
El nézést kérek hogy többször fel tettem a kérdést csak egy kicsivel kellett volna lejjebb pörgetni. Nagyon szépen köszönöm a választ epekedve várom a fordítás és amikor kész lesz nagy öröm lesz :)
Törölt felhasználó
Kedvesen azzal aki itt toporzékol mikor lesz már készen és egy oldalt se képes visszaolvasni? A legutolsó az ilyenek felé a kedvesség :)
Törölt felhasználó
Én személy szerint elfogadom, hogy meddig tart. Mindenkinek van élete. De a stíluson változtathatnátok. Ha valaki feljön ide kérdezni, nem kellene rögtön nekiugrani. Lehetne kedvesen is válaszolni.
Szia! Egyike vagyok azoknak, aki epekedve varja a magyaritast, am a toxikussagot, turelmetlenseget mellozom, mert aterzem a helyzetedet, sot maximalisan tisztellek azert, hogy belevagtal ebbe a projektbe. Dolgozom, csaladom van, igy a nap vegere sokszor jatszani sincs kedvem, nemhogy forditsak!
Megertelek, hogy a sok turelmetlenkedo ember kommentje negativan hat a lelekre, de engedd el. Ha ket ev mulva fog a magyaritas megjelenni, en akkor is orommel vetem majd bele magam a kalandba! Kitartast!
Jaja aki nem tud várni menjen gowozni.
Törölt felhasználó
Akkor meg menne a savazás hogy a ****é nem ingyen van...és esetleg ha akkor is lenne csúszás megint csak a savazás fizettem érte hol van már stb..
Aki türelmetlen tanuljon meg angolul...
Nem a legjobb hasonlat. A játékban a vágyott siker nem a bizonytalan várakozásról szól. Befolyásolni tudod a fejlődésedet. Látod nagyjából hol a cél, látod nagyjából mennyi munkát kellene belefektetni, és ennek tudatában döntöd el, hogy veszel-e pénzeden a megvásárolható előnyöket (mikrotranzakcióval).
Egy felirat készítésnél a kívülálló teljesen vakon van. Semmi rálátása, semmi ráhatása nincsen a folyamatokra. Csak az évekig tartó totális bizonytalanság.
Btw azt adnám, ha fizetni kéne, mint a mikrotranzakcióért, cserébe lenne egy konkrét vállalás, időponttal és folyamatos infóval (Lásd szinkronsarok).
Törölt felhasználó
Ez a jelenség mindenhol megtalálható. Sok cég ezekből a türelmetlen emberekből gazdagodik meg. Ezek miatt jöttek létre a mikro tranzakciót akik nem tudnak várni semmire...voltak vannak és lesznek is ilyen emberek mindig
Mondjuk annak a dolognak a pszichologiáját azért egy ilyen delikvens leírhatná hogy az miért lenne jó ha a fordító jönne és mondaná 2030 közepe...
Egy két kérdezőnek a zártosztályon kéne fórumoznia, érdeklődnie... Minden tiszteletem a fordítóké, hogy bírják még idegekkel.
Akkor tegyük tisztába a dolgokat.
Gondolom, már mindenkinek a fülén jön ki: ez egy hobbi, meg van életem és a többi. És valóban, mióta fut a projekt, nem mindig fordítottam. Volt, hogy kimaradtak hetek, olykor hónapok is. Az okokba nem mennék bele, hisz ez senkit nem érdekel, csak a "mikor lesz kész".
Igyekszem a fordítással. Pontos időpontot nem tudok mondani.
És még annyit, mint a játék fordítója, én sem szeretem a "lehurrogást".
Csak egy kicsit kéne venni a fáradtságot és pár sort visszaolvasni, vagy 1-2 oldalt visszalapozni, számtalanszor be lett már másolva.
Evin: "Megelőzve a kérdéseket: nem lesz alfa vagy béta fordítás, nem lesz külön DLC fordítás publikálva, még nem tudunk megjelenési időt mondani, majd ha már a tesztelésnél járunk."
Egyébként se nagyon kérdezősködj, ha nem szeretnél "lehurrogást", ez a fórum itt nem arra van, mint kiderült.
Majd kész lesz akkor, amikor.
Törölt felhasználó
Szia kedves Evin azt szeretném megkérdezni hogy karácsonyra màr várható? Nagyon szépen köszönöm a választ.
ja jolvan rendben. köszi
Akkor újra bemásolom korábbról:
Megelőzve a kérdéseket: nem lesz alfa vagy béta fordítás, nem lesz külön DLC fordítás publikálva, még nem tudunk megjelenési időt mondani, majd ha már a tesztelésnél járunk.
Sziasztok! a fordítókhoz szolnék most, átraknátok e esetleg letölthetővé ebbe a 80%-ba hogy lehessen addig csapatni ami készen van? mert a Dying Light 2 is 65% nál is letölthető volt és teszteletlen de nekem ugy is megfelelt. Szóval lehessen már addig letölteni azt kenni neki amég elnem határozzátok hogy folytatjátok e vagy sem. köszönöm
Nagyon nehéz az ilyesmit megmondani, főleg egy ekkora játéknál. De lentebb láttam, írta a fordító, hogy készül. :-)
Keresem a "tahóságot", a "bunkóságot", meg az "undorító stílust", de nem lelem...