Fórum Magyarítások Horizon Zero Dawn Complete Edition

hirdetés
Törölt felhasználó

Szokásos idei temetés is letudva....

2026. 02. 20. - 19:05

Sajnos nem árt némi realitás . Az állapot jelző 2023 nyarán frissült utoljára . A fordító kb egy éve szólt hozzá utoljára a témához, ráadásul valamikor törölte is az itteni profilját. Ez a magyarítás nem jegelve lett, hanem jégre téve .

2026. 02. 20. - 12:18
Törölt felhasználó

Lehet: Készül

Ha te magyarul szeretnéd játszani: Érdemes

2026. 02. 19. - 22:54

Sziasztok :)

Lehet tudni valamit? Érdemes még várni? Előre is köszönöm a választ ;)

2026. 02. 19. - 20:39

Boldog Új évet mindenkinek :)

2026. 01. 01. - 12:08
Törölt felhasználó

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek aki ezt a fordítást is vàrja :)

2025. 12. 24. - 20:49

Boldog karácsonyt mindenkinek :)

2025. 12. 24. - 20:28

Sziasztok, mi a helyzet veletek? Hogy telt a nyár, őszi szünet?

2025. 11. 09. - 19:41
Senior fordító

Áhá! Vagy úgy!

Viszont ahogy Evin is írta ez a technikai teszt volt és megmutatta, hogy végre fordítható a játék. Nekem is van egy játék, amit fordítanék, de technikailag kész rémálom, és ahogy nézem kábé semmilyen fordítás nem létezik hozzá (mármint más nyelven se). Címet nem írok, de legyen elég annyi, hogy úgy 2020. júliusában sikerült megfejteni, hogy mégis hogyan működik egyáltalán a játék, és kábé fél évvel ezelőtt realizálódott bennem az, hogy hogyan lehet teljesen és jól lefordítani. Az már csak hab a tortán, hogy ez csak ELMÉLETI szinten létezik, tehát gyakorlatilag még ki se próbáltam, hogy igazam van és hogy működik-e. Hiába, ha a játékban van 17 fájl és mindegyiket szinte gyökeresen másképp kell fordítani, akkor nincs könnyű dolga az embernek. És az én játékom kábé semmiség a Horizon-hoz képest (nem a méretét meg magát a játékot tekintve, hanem a technikai szintről beszélek).

"Csak szólíts TRC-nek!"

Weboldal | Facebook

2025. 09. 16. - 21:37

Nem erre gondoltam. Itt az ominózus videó:

https://www.youtube.com/watch?v=PdrG_lprdIs

2020. márc. 11.... ez kapásból 5 és fél éves

2025. 09. 16. - 21:18
Vezető szerkesztő
Senior fordító

Hát az látszik, hogy nem érted. "Mindez egy közel másfél éves kutatómunka és tesztelgetés eredménye!" Vagyis másfél évbe telt minden technikai jellegű problémát megoldani és kitesztelni ahhoz, hogy akkor a játék teljesen fordíthatóvá váljon. Amíg egy fordítás technikai része nincs teljesen megoldva, semmi értelme elkezdeni fordítani, sőt, addig szinte nem is lehet. Szóval ezt gondold át újra.

2025. 09. 16. - 20:51
Senior fordító

Elnézést, lemaradt a bizonyos videó linkje (bár pár oldallal visszamenőleg bárki megtalálhatja) -> https://www.youtube.com/watch?v=Hwcp0Ew_RxU

"Csak szólíts TRC-nek!"

Weboldal | Facebook

2025. 09. 16. - 18:04
Senior fordító

Nézzétek el nekem, soha nem voltam jó matekból, de én ezt az egy videót látom felrakva, ami a YT szerint 3 éves, 2025-3 az 2022, maga a feltöltése 2021. december 21-én volt. Tehát lassan 4 éves lesz. De mindenki úgy számolja ki ahogy akarja, én megyek tovább alkotni

"Csak szólíts TRC-nek!"

Weboldal | Facebook

2025. 09. 16. - 18:04

"Ez a fordítás konkrétan 2021-ben indult"

Ezt nem igazán értem, mert 5 és fél éve (2020 március!) felraktatok egy magyarítás teszt videó, ezzel a leírással: "Mindez egy közel másfél éves kutatómunka és tesztelgetés eredménye!" ... Ez így barátok közt is 2019.

2025. 09. 16. - 14:37
Törölt felhasználó

Mindig lesznek türelmetlen emberek, ez ellen nem tudsz mit csinálni. Én is várom, nagyon. De mivel még a game se volt számomra értelmes áron így 100% hogy sokkal előbb lesz magyarítása minthogy nekem meglegyen a game , így nem fogok semmiről lemaradni :)Egyébként ez amolyen kényszercselekedet ,mivel 100% hogy minden embernek van több száz illetve ezer másik játszani valója ,de csak szóvá kell tenni hogy még nincs kész.... az emberi "ösztönt" sajnos kevésszer lehet kordában tartani..Ez kb olyan mint a minap a melóban volt egy "érzékenyítő" előadás melyben melyben az emberi sokszinűséget mutatták be és hogy mit kéne tenni ilyen helyzetekben hogy kell ezekre reagálni....és hát szépen hangzott meg minden ,de az emberi "belső reakciót" vagy minek is nevezzem ezt NEM lehet kikapcsolni... tehát ha ott egy csúnya ember egyszerűen nem tudsz nem arra asszociálni hogy ez csúnya/dagadt/ fogyatékos/bármi....Nyílván az emberek 99.9%-a ezt nem mondja ki ,de erre gondol.Itt is pl olyan tette szóvá aki már gépivel végigtolta azaz kb neki már kb érdektelen ez a dolog csak jött egyet írogatni mert nem tudta megállni hogy ne..

2025. 09. 16. - 13:27

nyugalom, a türelem fordítást terem. Én is nagyon várom már, jó ideje csücsül a játék a gépen és várok a magyarításra. Addig van más, amivel lehet játszani, aztán majd egyszercsak készen lesz. Legalábbis remélem. Irgalmatlan mennyiségű szöveg van a játékban, szóval engem nem érdekel mikor, csak bízok benne, hogy egyszer elkészül. Szóval kitartást és előre is köszönet a munkátokért. ;)

2025. 09. 14. - 15:50

a rosszhoz is.. :D

2025. 09. 14. - 01:52
Vezető szerkesztő
Senior fordító

Az általad vétett hibás ténymegállapítások:

Bocsánat a negatív hangnemért, de azért tényleg vicces, hogy lassan 8 éve megjelent játék magyarítása még mindig nem készült el

A játék megjelenésének semmi köze ahhoz, mikor tud egy fordítás egyáltalán elindulni. Ez a fordítás konkrétan 2021-ben indult. Az fejen állva sem 8 év.

...véglegesen leálltatok és senki se várjon "hivatalos" magyarítást a játékhoz.

Sosem volt szó hivatalos fordításról, se idézőjellel sem anélkül.

...hanem az egész mizéria ellen, ami ekörül a játék körül kialakult

Nem a játék körül, hanem a fordítása körül.

2025. 09. 13. - 15:39
Törölt felhasználó

Türelem készül jó munkához idő kell.

2025. 09. 12. - 21:28

Mit nem hagytak félbe? :D

Megírták, hogy jegelve van :D Ergo nem csinálja senki :D

És szerintem mire ez a magyarítás meglesz, addig kb kijön a be nem jelentett harmadik rész is :D

Bocsánat a negatív hangnemért, de azért tényleg vicces, hogy lassan 8 éve megjelent játék magyarítása még mindig nem készült el :)

Igen igen tudom hobbi project, igen igen tudom, hogy senki sem finanszírozza a fordítókat, igen igen tudom kötekedő vagyok és semmibe veszem a munkátokat, igen igen tudom ezért a beírásért le leszek szólva, igen igen tudom, tanuljak meg angolul és ennyi.

Szóval tudok angolul, nincs ezzel gond. De mint sokan, szeretünk a saját anyanyelvünkön játszani. Én megoldottam egy gépifordítással és boldogan végig is vittem a játékot. Néha felmosolyogtam egy két fordítási hibán, de üsse kő nem volt problémám :)

Tehát ahelyett, hogy hitegetitek az embereket zárjátok le ezt az egész projectet, jelentsétek be, hogy véglegesen leálltatok és senki se várjon "hivatalos" magyarítást a játékhoz.

Tudom ezt a lépést nehéz lesz meglépni, mert roncsolja a renométokat, de azért azt már szerintem ti is észrevettétek az elmúl egy-két évben, hogy ezen már nincs mit rontani :D

És tényleg nem a fordítok és nem az azt várók ellen vagyok, hanem az egész mizéria ellen, ami ekörül a játék körül kialakult :)

Üdv:

Roland

2025. 09. 12. - 14:55
Vezető szerkesztő
Senior fordító

Amint elfogytak az angol szövegek.

2025. 05. 19. - 18:55

Minek kérdezed? Kész lesz, amikor kész lesz, Örülj , hogy még mindig csinálják, és az ilyenek miatt nem hagyták félbe.

2025. 05. 19. - 00:15
Törölt felhasználó

Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy a horizon fordítàs mikor lesz kész?

2025. 05. 18. - 21:35

Kérlek ne veszekedjetek. Én türelmes vagyok, anno a mass effecttel is ez volt, türelmesen megvártam minden résznél a fordítást. Nincs bajom az alap angollal, egész jól beszélem és megértem, viszont a speciális szavak, szófordulatok stb... az már más tészta. Elkezdtem a játékot, kb 10 perc után inkább úgy döntöttem, hogy megvárom a fordítást, mert úgy sokkal élvezetesebb lesz. Ez az én döntésem. Gépi fordítást nem használok. Jó hogy megcsinálták, egy játékot próbáltam gépi fordítással anno, nem volt nagy élmény, de ez; és ez fontos; az ÉN döntésem. Mindenki azt csinál, amit akar, csak nem kell veszekedni, semmi értelme, konkrétan megreszelitek a f.ngot. Ezek hobbi fordítások, így is örülök, hogy valaki foglalkozik vele. Nekem is elég kevés időm van hobbi dolgokra, pl az elden ring volt vagy 1 év mire először végigjátszottam >_< , ez van. Majd lesz valahogy, mert olyan még nem volt, hogy ne legyen sehogy ;)

2025. 05. 05. - 20:22

És ki mondta, hogy el van felejtve? Nem neked szólt a válasz.

2025. 05. 03. - 19:09