Nira, senki se mer időpontot írni, mert ha nem készül el, akkor jön a népharag, ezért kéne megelégedni azzal, hogy készül. Nyomhatod itt a bullshitet, de nem érsz vele semmit, mert csak magadat cáfolod meg. Örülj, hogy készül, várd ki, hogy végezzenek vele, és akkor játsz vele, minden más felesleges.
Akkor "beismerem", hogy a fordítást "akarom csinálni". És csinálom is, amikor időm engedi.
Mindenki megnyugodhat, ugyanis mindenképp el fog készülni a fordítás.
Törölt felhasználó
Éreztem, hogy a nyelvtani dolgok is előkerülnek még. :) Rendben Evin, tisztában vagyunk vele, hogy ez ingyen van, és ti szabadidőtökben csináljátok, de ha elolvasod a probléma nem is ebből keletkezett, hanem a stílusból amit te is képviselsz. Attól mert szabadidődben, önszorgalomból csinálod, nem kell tahónak lenni azzal aki érdeklődik.
Csináltam már én is önszorgalomból dolgokat, sőt mostanában is, pusztán jófejségből, és én is úgy állok hozzá, hogy majd ahogy az időm engedi. De ha kérdeznek róla, nem leszek bunkó. Ezen elgondolkodhatnál. Részemről lezártam.
Pár észrevétel:
"hagy érdeklődjünk" - hadd
"Ervin" - nem Ervin
"...Vagy ha nem megy, nem akarjátok csinálni, ismerjétek be..." - úgy lesz, ha úgy lesz
Ha a további hozzászólásokban is egymással terveztek viaskodni, törlésre kerülnek. Fogadjátok el (akinek nem inge...), hogy ez nem munka, ez egy hobbi, és mindenki szabadidejében csinálja, úgy, ahogy tudja, úgy ahogy élvezi, úgy, ahogy neki nem terhes. Ha ebből bármelyik felmerül, már nincs értelme folytatni.
A projekt (ahogy az összes, amiben részt veszek) naprakész, és addig ott lesz a listában, amíg aktív. Ha nem lesz az, lekerül, volt már ilyen, lesz még ilyen.
Törölt felhasználó
Kérlek ne a százalékot ismételgesd, ha visszanézed, nem az érdekelt, hogy Evin mikor frissíti 90%-ra vagy akárhányra. Azt kérdeztem tőle, hogy körülbelül mikorra várható. Nem érdekel hány százalékot írnak ki, mert lehet 20%-ot halad fél év alatt, de az is lehet, hogy pár hét alatt. Engem és még másokat is az érdekelt, hogy halad-e a fordítás, foglalkoznak-e vele, és mint írtam az, hogy előreláthatólag látja-e már mikorra lesz kész. Ha nem, azt is lehet normálisan közölni. :) És bocsánat, mivel Evin van itt (a másik fordító soha nem írt), így Evintől tudunk kérdezni.
Mert már nagyon unja, nem tud semmi újat mondani, azok kivül, hogy folyamatban van, és hogy az adatlapon látszik az aktuális állapot.
Ezt miért nem lehet megérteni?
Amúgy te is válaszolhatnál a kérdésemre. Mit számít neked, ha tudod, hogy tegnap már 93.32%-on áll? AMikor ez a megjelenés szempontjából nem lényeges.
Törölt felhasználó
Ha valaki kérdez az szerinted hiszti? Akkor te ezt gondolod normális hozzáállásnak? Bocsánat ő pont nem kérdezett, de gondolom a lényeg átment, hogy miért írta. Ettől függetlenül reagálj már kérlek arra is, hogy aki "csak" kérdezett, annak miért kell ilyen tahó stílusban válaszolni?
Ha pedig nem számít hol tart a százalék mert a fordító egyébként sem tudja előre, akkor minek van? Ne haragudj de az érveid nem racionálisak. Továbbra is az van, és az látszik, hogy ha kérdezel le vagy hurrogva. Gratulálok. Ha kb hetente jönne ide egy kérdés, megértem, hogy sok, de pár havonta kérdez valaki, vagy ír valamit úgy, hogy több éve tart a fordítás, és ahelyett, hogy normális választ kapna, le van támadva.
Rayen nem kérdezett, hanem bedobta, hogy hát ez sohasem lesz kész :( :( ( .
Ez szerinted normális kommunikáció? Hidd el mindenki belefárad abba, hogy fél százalékonként írogassa a haladást.
Mellesleg mit számít neked, ha tudod, hogy tegnap már 93.32%-on áll? Ettől még nem tudod, hogy mikor jelenik meg.
A fordító sem tudja, hogy mikor készül el, mert ezer dolog befolyásolja.
Ezt kéne elfogadni, nem pedig hisztizni, és kérdezgetni.
Törölt felhasználó
A fórum gondolom arra van, hogy beszélgessünk és kérdezzünk ha úgy van. Nem kellene letámadni azt aki kérdez, ha visszaolvassátok ti is észreveszitek. Ezen kellene elgondolkodni.
piko: Ha valaki itt kérdez, akkor nem azt kérdezi ami a nyilvánvaló. Tudjuk hány százalékon áll. Én például azért kérdeztem, mert reméltem Evin hátha tud bővebb információval szólgálni annál. Ehelyett idézte a fél évvel ezelőtti üzenetét. Lentebb pedig közölte, hogy nincs is értelme válaszolni. Szerinted ez a stílus normális? Szerinted a te üzeneted normális? Valaki megkérdezi hol tart a folyamat, hátha azóta haladt valamennyit és azt válaszolod, hogy mutassa meg, hogy lehet gyorsabban is és fordítsa le ő? Szerintetek ez a normális hozzáállás ha valaki írni mer ide?
Több játék fordítását is letöltöttem már, voltak fordítók akiket támogattam, de ilyen undorító stílussal mint amit itt képviseltek még nem találkoztam.
Én már régóta követem a projektet, mert érdekel a játék magyarul, de ahogy mások is írták már, sok cím van, amikkel lehet játszani addig is, amíg elkészül -- idén talán 20%-ot emelkedett a projekt, szóval halad ez. Evin már említette korábban is, hogy ő csak besegít, támogatást nyújt, de a fordítást magát nem ő csinálja.
Nira: ott az adatlap, azon szépen nyomon lehet követni, hogy épp hol áll a projekt.
Azon felül mit akarsz?
Törölt felhasználó
Erről beszéltem. :) Tudod Anonymusx vannak olyan fordítások amiket egyesek jobban várnak mint másokat. Ha ennyire baj, hogy vannak akik érdeklődnek hol tart a folyamat, miért nem zárják le ezt a fórumot? Normálisan is lehetne válaszolni a másiknak.
Úgy csináltok mintha nem lenne több ezer jó játék amivel lehetne játszani...
Törölt felhasználó
Mért lell letámadni a másikat ha érdeklődik a fordításról? Szerintem sem halad már egy ideje, de ahelyett, hogy beismernék, megy rosszindulat azok ellen akik csak érdeklődnek. piko köszönjük a hozzászólásod, itt megint megmutatkozott mennyire kedvesek itt sokan. :) Tudjuk mekkora feladat lehet egy fordítás, de mivel ez már évek óta húzódik hagy érdeklődjünk már, és Ervin ha megtennéd, hogy nem egy több mint fél évvel ezelőtti üzeneted ismételgeted annak szerintem sokan nyagon örülnénk. Vagy ha nem megy, nem akarjátok csinálni, ismerjétek be, mert ennek így már semmi értelme szerintem. Köszönöm szerintem sokak nevében is.
pl. elsődleges piorítás a horizonnak ;)
Törölt felhasználó
Ha így is volna ,neked mi bajod származna belőle?
Mutasd meg, hogy lehet gyorsabban is, és fordítsd le.
hát ez sohasem lesz kész :( :( (
Törölt felhasználó
Sziasztok köszönöm a választ :)
Megelőzve a kérdéseket: nem lesz alfa vagy béta fordítás, nem lesz külön DLC fordítás publikálva, még nem tudunk megjelenési időt mondani, majd ha már a tesztelésnél járunk.
Törölt felhasználó
Nem akarok a fordítók helyett válaszolni, de kiindulva abból ahogy Evin válaszolt nekem, szerintem nem.
Az én kérdésemre konkrétan azt írta, hogy nincs is értelme válaszolni. Köszönjük szépen Evin a kedvességed...
Törölt felhasználó
Sziasztok azt szeretném meg kérdezni hogy az idén már várható lesz a fordítás?
Törölt felhasználó
Köszönöm szépen válaszod :) Csak elképzelni tudom mennyi munka lehet egy fordítással, és nagy köszönet minden fordítónak!
Amennyire láttam, nyílt világú játék, szóval még egy kiadós tesztelés is kell majd neki, mert fordítás és lektorálás után is több ezer (túlzás nélkül) hiba marad egy ekkora játékban. Mert az ember sokszor csak a szöveget látja, azt nem feltétlenül, hogy mihez tartozik pontosan a játékban. Főleg, ha még a párbeszédek sorait is összekeverik a fejlesztők. Persze lehet végigjátszást nézve is haladni, aztán kézzel kikeresgetni minden elhangzó sort, de az is baromi sokáig tart. A hosszú leírások egyszerűbbek szerencsére. De biztosan igyekeznek, ahogy az idejük engedi.
Nyugi, majd lesz hír róla itt a Portálon, amint elkészül. :)
Megelőzve a kérdéseket: nem lesz alfa vagy béta fordítás, nem lesz külön DLC fordítás publikálva, még nem tudunk megjelenési időt mondani, majd ha már a tesztelésnél járunk.