Fórum Magyarítások Horizon Zero Dawn Complete Edition

hirdetés
Törölt felhasználó

Ez most azt jelenti hogy vége? :(

2023. 08. 30. - 15:38

Az utóbbi 5-6 hónapban haza érve munkából szinte minden nap megnézek jópár olyan játék magyarítást ami engem érdekel, és egy nap majd játszhatok vele magyarul. Várni szoktam mindig türelmesen és csöndben.. mikor ezt megláttam és elolvastam az okát, a 10 oldal "furcsaságot" elszomorodtam....

Sajnálom hogy így alakult és köszönöm az eddigi kitartó munkát a fordítók részéről. Amit megosztottatok videót még 1 éve, az alapján minőségi dolog lehetett volna..

Legyen szép napotok!

2023. 08. 30. - 15:11
Törölt felhasználó
  1. Ha eddig nem érdekelt senki mást a fordítás fordítói szemszögből (most sem fog) Ami érdekli a fordítókat az eléggé észrevehető dolog nos ez a game totál nem ide tartozik.
  2. Veszett már oda kész fordítás is mert csak mert a fordító megteheti hogy nem adja ki alapon.

Türelem..... (sosem értettem hogy a több tíz ezer game közül miért éppen azzal akar az ember játszani amihez még készül a magyarítás és képtelen várni rá)

2023. 08. 30. - 12:50

Kedves fordítók!

Először is szeretném leszögezni, hogy nem fogok egyik oldalon sem állást foglalni, mert mindkét oldalon van igazság és nem szeretném tovább gerjeszteni a vitát. Ugyanakkor szeretnélek titeket megkérni arra, hogy, ha már idáig eljutottatok a fordítással, akkor legalább ezt a 80%-os készültségű fordítást tegyétek letölhetővé számunkra. Biztos rengeteg embernek ez is hatalmas segítség lenne, továbbá, ha valaki a későbbiekben szeretné folytatni a fordítást, akkor könnyebb dolga legyen és ne kelljen előlről kezdeni az egészet. Kár lenne veszni hagyni egy ekkora projektet.

2023. 08. 30. - 12:10
Törölt felhasználó

Egyetértek. :( Azért írtam, hogy warg legalább normálisan válaszolt, mert ő elismerte, hogy a fordítók is hibázhatnak, de rajta kívül senki sem ismerte el ezt! Ez pedig most jól is jött nekik, a projekt január óta 80%-on ált... már régóta jegelve van csak nem tudtunk róla.

Azt remélem, hogy más normálisabb fordítók átveszik és ők tényleg megcsinálják.

2023. 08. 30. - 11:22

Vagy talán csak pont kapóra jött ez a kis háborgás a fórumon, hogy most lehessen mivel indokolni a jegelést, mivel úgyse nagyon haladt a fordítás, ha egyáltalán haladt. Ez a projekt kicsit hajaz arra, mikor Baker barátunk állítólag 90+%-nál ott hagyta a Mad Max fordítását a picsába. Olyan 2 éve lehetett talán, hogy egy fórumon nézelődtem, ahol gépi fordításokról volt szó, aminek persze én se nagyon látom létjogosultságát, de sokaknak már az is hatalmas segítség. A lényeg, hogy az egyik itteni fordító, akit nem szeretnék nevén nevezni baromira fel volt háborodva, nagy cirkuszt csinált ott, hogy mégis minek az, mikor hamarosan elkészül a normális magyarítás, ismét kiemelném, hogy ennek legalább már 2 éve. Nyugodtan le lehet most hurrogni, de sajnos ezt nevezik képmutatásnak :/

2023. 08. 30. - 09:43

Most kellett ez nektek? Szép csendben, türelemmel vártam a fordítást, erre jegelve lett, mert képtelenek egyes emberek nyugton maradni. Köszönöm szépen, kedves embertársaim.

2023. 08. 30. - 08:42
Vezető szerkesztő
Senior fordító

A további viták elkerülése érdekében a HZD projekt jegelve. További szép napot!

2023. 08. 30. - 07:59
Senior fordító

A fórumozásnak megvan az etikettje, amit ti teljesen figyelmen kívül hagytok. Abba beletartozik az is, hogy először végig görgetünk, és ha nem találjuk a választ, akkor kérdezünk. Szóval, lehet azt görgetni, hogy ki a bunkó és kivel, méghozzá reggeltől napestig. Egyébként ki mondta azt, hogy lezárjuk a fórumot? Megint csak az van, ha nem azt halljátok vissza, amit szeretnétek, akkor szépen előhúzzátok (az emberek jelentős hányada is ilyen) a "bunkók vagytok" kártyát. Ráadásul csak azt látom, hogy a saját szád íze szerint értelmezel mindent.

Az üzenet pedig nem jött át, hiába próbált finom utalni rá Zeuretryn: nem fogunk feleslegesen körbeugrálni senkit.

Az álmok üzenetek a mélyből.

2023. 08. 30. - 07:38
Törölt felhasználó

Nektek pedig kötelességetek úgy válaszolni mintha emberszámba sem vennétek a másikat? Azért álljon már meg a menet. Azért mert vállaltok fordítást ne képzeljétek hogy így lenézhetitek a másikat. Nyugodtan zárjátok le a fórumot. Kérdeztem minek van ha nem is lehet használni? Nem válaszoltatok. Állandóan csak azzal tudtok jönni, hogy számon vagytok kérve, meg hogy ti ingyen csináljátok ezért ne is írjon senki semmit. Ha bárki itt kérdezni mer le van hurrogva, hogy van ezer játék, minek kérdez. Álljatok már le. És nem kell általánosítani nem mindenki ilyen mint ti, de gondolom bármelyik másik fordítót és csapatot fel lehetne hozni mindenre lenne valami frappáns válaszotok.

Innen egyedül warg válaszolt normálisan.

2023. 08. 30. - 01:12
Senior fordító

Ahogy Zeuretryn is mondta: nem kötelességünk válaszolni, nincs jogotok számonkérni. Ott az állapotjelző, vagy az email, vagy bármi más ahol el tudjátok érni azt, akihez a projekt tartozik. Pont. Sőt, ahogy mondottam volt korábban, ha valaki félbehagyja vagy törli a projektjét, akkor sem szólhattok semmit. Most is ti veritek a ringet, burkoltan (és extrém) követelőzve, mintha ennek az oldalnak a működésébe sok-sok csilliárd-milliárd forintot belenyomtatok volna, mindenféle jelzővel illettek minket (kutyalelkűek és társai). Ráadásul még az orrunk alá is dörgölitek, hogy nektek meg kellett angolul tanulni... Mintha olyan rossz dolog lenne, hogy megérhetitek azt, amit elolvastok a képernyőn.

De nézzük csak a másik végletet: Ti mit tettek egy-egy fordításért? Jöttetek bármikor tesztelni? Hibabejelentés? Ezek után még csodálkozni mertek, ha az itteni közösség elzárkózik. Le merem azt is fogadni, hogy a lelépő tömeget erősítitek.

Ezek a dolgok pedig nem azért vannak, mert úgy érezzük, hogy felsőbbrendű lények vagyunk.

Csakhogy másik példával éljek... A Fallout: New Vegas fórumot azért kellett lezáratnom, mert megindult egy hasonló lavina, de senkit nem érdekelt, hogy már dolgozunk a megoldáson.

Nem bántásképpen, de a sok ingyen munkáról meg annyit, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar...

Az álmok üzenetek a mélyből.

2023. 08. 30. - 00:17
Törölt felhasználó

Nem ez a lényeg, hanem a stílus, meg ahogy valaki korábban írta az, hogy felsőbbrendűnek érzik magukat. Én személy szerint már elengedtem ezt a fordítást, de a stílus amit itt sokan képviselnek bicskanyitogató.

2023. 08. 29. - 23:10
Törölt felhasználó

Miért nem lehet értékelni a fordítókat? Ismerek itt nagyon jó fordítókat akik emberileg is ott vannak. De sajnos vannak olyanok is, akik ezt nem mondhatják el magukról.

2023. 08. 29. - 23:08

Folyamatosan halad, szó sincs arról, hogy abbahagyta volna, a haladást nyomon lehet követni az adatlapon, ennél több miért kellene.

2023. 08. 29. - 23:06
Törölt felhasználó

Tessék megint az a hibás aki kérdez, mert kérdez.

Ismétlem magam mert úgy látom nem jött át a lényeg: Ha valaki elvállal valamit másoknak, nem csak saját magának, és ezt az interneten is közzéteszi, ráadásul van fórum is rá, akkor kötelessége lenne legalább tájékoztatni az embereket normálisan.

A kérdésekre nincs normálisan válaszolva csak vállalhatatlan stílusban. Az emberek pedig nem naponta és még csak nem is hetente kérdeznek.

2023. 08. 29. - 23:05
Törölt felhasználó

Nagyon sok minden állhat a hàttérbe amiért ilyen sokàig készül.Minden fordítónak van élete ez nekik hobbi az én hibàm volt hogy fel tettem megint a kérdést nem figyeltem hogy a vàlasz ott volt.Agusztus elején le írta kedves Evin hogy készül nem lesz béta alfa fordítàs kész lesz amikor kész lesz idő pontot még nem tud mondani majd teszt fàzisba.

2023. 08. 29. - 22:55
Senior fordító

A Shrekes példa tökéletes. De a legtöbben el vagytok tévedve. Mért lenne kutya kötelességünk válaszolni, ha valaki hetente/havonta megkérdezi ugyan azt, amire volt már válaszolva előtte pár nappal, héttel? (Haladt a projekt 0,03%-ot? senki nincs előrébb ilyen adattal - én ráadásul nem is nézem a fordításaimnál.) Meg egy korábbi hozzászólásra reagálva, nekünk sem kell eltűrni mindent... miért kellene..?

Ha én bejelentek egy fordítást és 10 évig fordítom, akkor addig. Senki nem szólhatna rá semmit.

S akkor erre nyugodtan írhatná valaki, hogy hagyjam, ne erőltessem, majd megcsinálja más.. vagy belekezdett volna, ha nem kezdem el, mert ez nagyon lassan halad így, nem bírják kivárni, stb. DE, mindenki tele van projektekkel. Nem valószínű, hogy más megcsinálni. Amúgy meg volt már rá példa, hogy egy játékhoz, több fordítás is készült - ha bárki más nagyon akarta volna még.

Ha a Horizon példáját nézzük, az ilyen stílussal egyetlen dolgot tudtuk elérni, felhúzzátok a fordítót, akkor abbahagyja az egészet, mert ez neki egyáltalán nem hiányzik, és egyáltalán nem lesz hozzá fordítás, lehet hogy soha. Ahelyett, hogy a maradék időt mindenki kivárná normálisan. (Én is várom a Horizon fordítását, mert magyarul szeretném majd élvezni - addig meg millió játékkal el lehet ütni az időt - hasonló méretű elkészültekkel is, legalább jobban kitölti az időt ennek elkészültéig).

Evin egyszer már válaszolt régebben a kérdésekre, s azóta többször írt ide a fordítója is, szóval volt tájékoztatás (az utolsó alig egy hete).

A legtöbb kérdésre meg normálisan van válaszolva, de valaki azt is támadásnak veszi a kérdező irányába, s feleslegesen van felfújva az egész.

2023. 08. 29. - 22:46
Törölt felhasználó

Szerintem azok fröcsögnek akik kiosztják azokat akik kérdezni mernek, ugyanígy érvényes rájuk a megengedhetetlen hangnem is.

Továbbra sem értem minek van a fórum.

Ja és nem mellesleg ha valaki elvállal valamit nyilvánosan amit nem csak magának hanem másoknak is tesz és azt az interneten is közzéteszi, ráadásul van egy fórum is ahol erről beszélgetni is lehet, akkor de a fordítónak kötelessége lenne legalább tájékoztatni az embereket. Vagy ne vállalja el és csak csinálja saját magának. Sok ingyen munkát vállaltam életemben másoknak, és ha már elvállaltam elbújtam volna szégyenemben, ha ilyen hosszú idő után kérdezni mernek róla és én csak bunkó válaszokat tudok adni.

2023. 08. 29. - 22:18
Moderátor
Senior fordító

Neha sajnos valoban negativitas ovezi a ''mikor lesz kesz'' kerdest. :-( Altalaban mi is csak annyit tudunk, ami az adatlapon van + ha a fordito elarul itt vagy Discordon valamit. A varakozok turelmet tudjuk csak kerni a forditok neveben is. Amint erdemleges haladas tortenik, frissulni szokott az adatlap.

2023. 08. 29. - 21:39

Azért van az állapotjelző az adatlapon, hogy meg tud nézni, hogy áll a projekt. Ennél többet nem tud a fordító sem hozzátenni, mert ő se tudja, hogy mikor mennyi ideje van. Határidőt pedig azért nem adnak meg, mert ha mégse készül el arra, akkor a népharag lesúlyt.

Ez miért nem elég? Hidd el elég idegesítő, ha folyamatosan kérdezgetik, hogy mikor készül el, gondolj a Shrekre, amikor a szamár folyamatosan kérdezgeti mikor érünk már oda, gondolom az téged is felbaszott picit.

Mellesleg a megengedhetetlen hangnemet most is te ütötted meg, nem kötelessége lefordítania, ha már nekiállt, miért is lenne? Akár abba is hagyhatná, akkor se szólhatna senki egy szót se, örülj inkább, hogy egy ilyen hatalmas szövegállománnyal rendelekező játéknak nekiállt, és nem adta fel. Én tuti megtettem volna, főleg a sok követelező user miatt, akik fröcsögnek, és beosztják a többiek idejét.

2023. 08. 29. - 21:39
Törölt felhasználó

Mindig ez van...ha kérdezel valamit akkor te leszel az első számú közellenség, mert itt a fordítók amolyan felsőbbrendű egyéneknek hiszik magukat!

Megy egy projekt...jelen esetben a Horizon fordítása, lassan 3 éve, ugyanis az első helyzetjelentés az 2020 novemberének a végén volt, vagyis abban az évben elkészültek 20%-al kb!

Na azóta eltelt 3 év, ami rohadt soknak számít és kicsit sem érdekel, hogy ez a saját időtökből, csak úgy fordítjátok...ha elvállaljátok kutya kötelességetek válaszolni ha az ember néha kérdez...és persze nem úgy ahogy szoktatok, kihaénnem stílusban, meg ha nem tetszik tanulj meg angolul..stb..stb!

3 év rohadt hosszú idő! Rengeteg, hasonló méretű játék fordítása készült el azóta, érdekes módon ez meg nem nagyon halad! Jöhetnek ám most az olyan kutyalelkűek hozzászólásai, hogy akkor játszd végig angol...már megtettem! Tanulj meg angolul..megvolt, de az anyanyelvemen jobb lett volna...na mindegy, gondolom ez az itteni fordítókat ez, ahogy nagyjából semmi, nem érdekli!

2023. 08. 29. - 21:27
Törölt felhasználó

Megmondanátok miért kell bunkózni azzal aki kérdezni mer? Igen végigolvastam az egész nyamvadt fórumot. Baj ha kérdezünk? Zárjátok le az egészet és akkor nem kell a sok zavaró "türelmetlen" bunkó hozzászólással foglalkozni.

Elfogadom kinek mennyi ideje van, elfogadom ha sok, de az nem elfogadható ha feljön ide az aki várja a fordítást, megkérdezi és elkülditek melegebb éghajlatra.

2023. 08. 29. - 19:51
Moderátor
Senior fordító

Sosem kerek elore tamogatast, de egyszer kaptam valakitol ketezer forintot a Divinity: Original Sin 2 forditasa kozben. Miutan honapokig a nyakamba lihegett, elkezdett arrol is kerdezgetni, hogy en este miert ulok le jatszani valamivel... Visszakuldtem neki a penzt, es a Steam baratsagunk is megszunt. Egyszeruen nem mukodik igy.

Nyugodtan lehet ajanlatot kerni egy forditoirodatol, lehet kalapozni, aztan meg lehet beszelni a hataridot veluk. Hogy aztan ki teszteli le (mert egesz biztos ezernyi hiba marad benne), az megint egy masik kerdes, ahogy Lajti is irta. Ki lehet nyugodtan probalni ezt az utat is, szivesen elolvasnek rola egy beszamolot az adott projekt befejezese utan. Bocs az offert.

2023. 08. 26. - 18:07

Amikor írtam, még nem láttam a hozzászólásod, különben nem küldtem volna el...

2023. 08. 26. - 16:12

Ezzel az az egyik gond, hogy ha sokan vannak a fordítói csapatban, akkor rengeteg ember kell h fizessen, és nem keveset, hogy megérje.

Manapság meg lehet h egyre kevesebb embert érdekel az ilyesmi, hisz többen tudnak idegen nyelvet mint régen, na meg vannak már segédeszközök, online ocr fordító, képfordítók, meg ilyesmik.

2023. 08. 26. - 16:00