Fórum Magyarítások Horizon Zero Dawn Complete Edition

hirdetés

Bízom benne, hogy elkészül egyszer ez projekt. Én továbbra is várom és szurkolok mindenkinek aki részt vesz benne. Ne adjátok fel! :')

Egy kicsit pedig mindenki gondolkodjon el, hogy megéri ez az egész?! Szerintem nem :) Játszatok és élvezzétek amíg vannak fordítók. :) Mert ha egyszer megunják ezt az egészet, akkor már késő lesz..PEACE!

2023. 08. 30. - 20:33

Kedves Zeuretryn!

Köszi a választ! Ez esetben várok még a játékkal és reméljük a legjobbakat!

Továbbá én is bíztatnám a fordítókat, hogy ne adják fel, biztos rengetegen várnak erre a projektre és kár lenne veszni hagyni ennyi év munkáját.

2023. 08. 30. - 20:21
Senior fordító

Ó, ő nem egy nagy fordító, "csak" az általad említett Mad Max fordítást hozta tető alá, a Bully fordítást ami már vagy 5-6-7 éve készült befejezte más helyett, illetve egyik elhunyt fordítótársunk munkáját felkarolta, hogy ne maradjon frissítés és egyéb nélkül. "Csak" ennyi :)

"Csak szólíts TRC-nek!"

Weboldal | Facebook

2023. 08. 30. - 20:04

Sziasztok!

Most én is eléggé le voltam döbbenve mikor néztem, hogy jegelve van a projekt. Egyből jöttem ide a fórumra és gyors végigpörgettem a hozzászólásokat, láttam az utóbbiak mind 08.30-án, szóval egyből tudtam, hogy itt valami balhé volt. :D Na szóval kedves fordítók, én is már régóta várok erre a fordításra, soha nem kérdezősködtem egy projekttel kapcsolatban sem, hogy mikor lesz kész, de nehogy már pár ember miatt szívjon a többség. Inkább nektek, fordítóknak adok ebben az egész vitában igazat, bár pár havonta egyszer kétszer tényleg lehetne udvariasságból válaszolni a kérdezőknek. :D Olvasgattam a hozzászólásokat és egy két személy tényleg bicskanyitogató módon fogalmazott és megértem a felháborodást/sértődést stb. így, hogy tulajdonképpen ti semmilyen felelősséggel, számadással nem tartoztok senkinek és a szabadidőtöket áldozzátok erre, de szerintem nem kellene emiatt évek munkáját a kukába dobni és rengeteg emberrel kiszúrni. Úgyhogy kérlek titeket, hogy folytassátok és valahogy próbáljatok meg nem foglalkozni a nem ide illő stílusban fogalmazó, tiszteletlen emberekkel. Szerintem sokkal többen vannak azok akik hozzám hasonlóan csendben várakoznak.

2023. 08. 30. - 20:00
Fordító

Mindössze egy kommentet kéne a kedves "érdeklődőknek" figyelembe vennie, mikor végigfutják a fórumot a megjelenés dátuma után lelkesen böngészve. Az enyémet...

"Mindenki megnyugodhat, ugyanis mindenképp el fog készülni a fordítás."

2023. 08. 30. - 19:57
Törölt felhasználó

Kedves Zeuretryn,

Ahogy írtam korábban is nem minden fordító, és bár ezt még nem írtam, tudom, hogy van olyan nem fordító is aki szintén nem kedves. És itt nem csak RAYEN82, hanem piko is elég sokszor bunkón bálaszolt. Remélem azt is nézitek.

Én személy szerint nem vártam dátumot, de ha valaki kérdez pár havonta szerintem többet várna annál, hogy egy fél évvel, évvel korábbi üzenetet bemásoltok. Egy még halad, nyugi nem felejtettük el mindenképpen jól esik. Valami plusz infó annál ami a nyilvánvaló. De sajnos elég sokszor le volt hurrogva az aki kérdezett, hogy minek kérdez, menjen máshova, van ezer játék, vagy a legjobb, hogy csinálja ő...

Azt pedig komolyan nem értem továbbra sem, ha nem lehet érdeklődni, mert ahogy írtátok a sokadik kérdést már nem tudjátok nyugodtan kezelni, minek lehet egyáltalán kérdezni? Zárjátok le a fórumot, és tegyétek közzé amikor kész. Ennyi.

2023. 08. 30. - 19:48
Senior fordító

Kedves Nira!

Kiemelném az általad is idézett rész egy részletét: még nem tudunk megjelenési időt mondani, majd ha már a tesztelésnél járunk. (de ez már előtte is be volt másolva szerintem párszor).

Ha erre megkérdezitek mikorra lesz kész, milyen választ vártok? (Nem lehet hasraütésszerű dátumot mondani, mert ha azt mondják április 1, és még 2. se kerül ki, akkor kivont kardokkal mindenki vért követelne).

Nem baj, ha megkérdezi valaki, de majd olvasd vissza Kamiontauri hsz-ét, ott elég jól meg van fogalmazva egy része a lényegnek.

Mellesleg ha Evin első válaszát nehezményezed, ugyan úgy nehezményezhetnéd RAYEN82-ét is. Mert ez milyen hozzászólás volt csak úgy a semmiből? Indulatkeltés? Lehet csak szomorú volt? Ki tudja, a hangnem nem jön át neten, így ne lássátok bele ami nincs.

De a válaszában se volt semmi bunkó.. max csak olyan hangnemben olvastad magadban és így jött le, vagy nem tudom. (Nem egy mézes mázas, irodalmi válasz, de ettől még se nem tahó, se nem bunkó).

2023. 08. 30. - 19:38
Törölt felhasználó

Úgy viselkedtek mint az oviban, és komolyan többet vártam. Ahogy szintén írtam korábban nem mindenki ilyen. Fent vagyok NightVison-ék discord szerverén, ők miért tudnak normálisan, kedvesen válaszolni? Velük miért kedvesek az emberek? És ne jöjjetek azzal, hogy ők többen vannak meg biztosan kapnak támogatást, stb stb. Kifogás az egész. Ők sokkal normálisabbak mint itt jópár ember, minden téren! Egyszer írta Evin, hogy azért nincs béta mert senki nem veszi a fáradtságot, hogy keresse a hibákat és így segítsen. Dehogynem! NightVison-éknél ez miért megy? Érdekes náluk elég sokan írtak ha valami baki volt a fordításban, és rendszeresen keresnek fordítókat is...

Kamiontauri: köszönöm szépen válaszod, őszintén remélem fogod még tesztelni a Horizont. :) Jó játékot neked is!

2023. 08. 30. - 19:37

Mi ebben a nem normális? A semmibe ne magyarázz bele valamit.

A baj az, hogy olyan dologba okoskodsz, amiben még sosem vettél részt. Ezért érdemes lenne egybe belevágnod, kiváncsi vagyok hogy hány nap múlva adnád fel. Szívesen küldök fordítandó dolgokat, hogy lásd miként mennek a dolgok. Megnézném, hogy 50.000 sort mennyi idő alatt fordítanál le, vagy ne is fordítsd le, csak gépeld le újra. 100 sorig se jutnál és eltünnél.

2023. 08. 30. - 19:33
Senior fordító

Szia IstH! Picit korábban volt róla itt egy kérdés, csak itt jól hátracsúszott a hozzászólások között. Bár én nem nyilatkozhatok a tényleges fordítók helyett, de a korábbi hozzászólás szerint, csak jegelve lett, nem törölve. Én úgy értelmezem, amíg nincs törölve, mindenre van esély, (de majd kijavítanak engem is ha mégsem)!

2023. 08. 30. - 19:26
Törölt felhasználó

Kedves Zeuretryn.

Első két válaszom:

Sziasztok! Engem is érdekelne, hogy körülbelül mikorra várható. Már nagyon várom.
Remélem nem hagytátok abba. :( Ha igen szólnátok lécci?

Evin:

A fordítás még halad, de nincs értelme olyan kérdésre válaszolni, amire már lentebb ott a válasz. (ez normális válasz???)
Megelőzve a kérdéseket: nem lesz alfa vagy béta fordítás, nem lesz külön DLC fordítás publikálva, még nem tudunk megjelenési időt mondani, majd ha már a tesztelésnél járunk. (Ezt ugye utána állandóan bemásolta.)

RAYEN82:

hát ez sohasem lesz kész :( :( (

piko:

Mutasd meg, hogy lehet gyorsabban is, és fordítsd le. (ez normális??)

Crytek:

Ha így is volna ,neked mi bajod származna belőle?

Nem az a baj, hogy vannak frodítások és ahogy írtam korábban tisztában vagyunk vele, hogy ingyen csináljátok saját időtökben. Én egyedül azt nem értem ha valaki kérdez itt (nem állandóan hanem pár havonta!!!!) úgy le kell támadni mintha vérig sértett volna titeket. Miért? Miért baj ha néha megkérdezi itt valaki hogy áll a projekt? Miért kell közellenségnek kiáltani? Nektek ez miért fáj?

2023. 08. 30. - 19:21
Tesztelő

Türelmetlenkedők pls nyugi! Pár éve mikor már készült a fordítás akkor megvettem és jeleztem a fordítók felé ha tesztelési fázisba jut akkor szívesen részt vennék benne. Kérlek ne csesszetek ki velem és ezáltal magatokkal is, ne húzzátok a fordítók agyát! :D

Megjegyzés: Amikor azt gondolja valaki hogy "én csak megkérdezem 3 havonta" ugyanezt gondolja rengeteg ember, csak az egyik itt a fórumon kérdezi, a másik discordon, a harmadik FB-on a negyedik a fordító honlapján és így tovább. Aztán az az eredmény hogy kb hetente megkérdezi valaki csak mindig másvalaki, mindig máshol.

Este fél nyolc, ne itt offoljunk pls, menjünk játszani! (szívecskés szmájli)

2023. 08. 30. - 19:21

Sziasztok! A nagy vita mellett engedjetek meg egy kérdést nekem. Én már egy ideje várok erre a fordításra. Van egy stabil nyelvtudásom, emiatt játékot tudnám angolul is játszani, ugyanakkor jobban szeretem magyarul élvezni, jobban esik, ha az anyanyelvemen tudom csapatni :). Van arra bármi esély, hogy el fog készülni valamikor a jövőben a fordítás ezek után? Vagy inkább ne várjak rá és kezdjem el angolul? Előre is köszönöm a fordítók válaszát!

2023. 08. 30. - 19:08
Senior fordító

Kedves Nira!

Igen, stílus, amit nehezményezel is.

1 Felhasználói hozzászólás:

Na azóta eltelt 3 év, ami rohadt soknak számít és kicsit sem érdekel, hogy ez a saját időtökből, csak úgy fordítjátok...ha elvállaljátok kutya kötelességetek válaszolni ha az ember néha kérdez...és persze nem úgy ahogy szoktatok, kihaénnem stílusban, meg ha nem tetszik tanulj meg angolul..stb..stb!

1 Fordítói válasz:

Megelőzve a kérdéseket: nem lesz alfa vagy béta fordítás, nem lesz külön DLC fordítás publikálva, még nem tudunk megjelenési időt mondani, majd ha már a tesztelésnél járunk.

Segíts kicsit, szerinted a kettő közül melyik hozzászólással van probléma? A fordítóival, vagy a felhasználóival?

De idézhetnél is olyan részt, amiben fordítói kihaénnem stílust vélsz felfedezni, vagy bunkó választ. Mert én csak az érdeklődők részéről látok kivetnivalót. Visszaolvastam.. sokszor..

kaszajoco: Hááát... Jól kibabráltál te is magaddal, hogy valamelyest megtanultál angolul... :D

2023. 08. 30. - 18:55
Senior fordító

Átérzem a fájdalmad (amúgy nem). Megértem a téged fűtő dühöt (amúgy nem)! Átérzem a felénk kivetülő, mérgező, megvető szánalmadat (férfiasan bevallom: amúgy nem). De a végén megtanultál angolul. Pokoli, égető érzés lehetett, egy fantomfájdalom, hogy tanulhattál új dolgokat (már ha ez egyáltalán igaz), hogy az agytekervényeidbe pár idegen szó beitta magát. Végre megérthetted, amit olvastál a képernyőn! De milyen áron? Már nem lesz meg talán soha az a jól eső érzés... amikor letöltheted innen a telepítőt. Viszket az ujjbegyed, mert vadul kattintanál a tovább, tovább és befejezés gombra, anélkül, hogy elolvasnád a telepítőben leírtakat. Komolyan mondom, az én szívizomzatom is beleszakad, beleroskad ebbe.

Komolyra fordítva a szót: tényleg jó lenne, ha felnőtt emberként viselkednél és elengednéd a dolgot. Csak a mihez tartás végett, mert tudod... nem tetszik neked a hangnem. De amúgy nekünk sem.

Az álmok üzenetek a mélyből.

2023. 08. 30. - 18:54

Én már visszaolvastam, és sehol nem látok tahóságot a fordítók részéről.

Viszont a ti stílusotoktól, félremagyarázásotoktól már nekem nyiladozik a bicska a zsebemben..

2023. 08. 30. - 18:51

Horizon Forbidden West minden téren jobb mint az első rész.és van hozzá hivatalos magyarítás

2023. 08. 30. - 18:39
Törölt felhasználó

Kedves Piko én is elkezdjelek idézgetni? Ha visszaolvastad a fórumot (amire egyébként ti is kértek itt mindenkit) akkor tudod, hogy az elején érdeklődtem, de már akkor is elég tahó stílusban válaszoltatok. De ezt azt hiszem már többször is leírtam.

Kaszajoco jól írta, ha pár havonta érdeklődik valaki vegyétek már a fáradtságot, hogy normálisan válaszoltok. Ezt értelmezd légyszíves.

A stílus mindenkire vonatkozik de ha valaki nem veszi a fáradtságot hogy normális választ adjon, azzal miért kellene továbbra is kedvesnek lenni? A stílus mindenkire vonatkozik, rád is.

2023. 08. 30. - 18:39
Senior fordító

Én szívesen válaszolok bármelyik kérdésedre, és kulturáltan is teszem. Szóval ha hozzám van kérdésed figyelek :)

"Csak szólíts TRC-nek!"

Weboldal | Facebook

2023. 08. 30. - 18:23

Kedves Nira idéznélek:

Nem ez a lényeg, hanem a stílus, meg ahogy valaki korábban írta az, hogy felsőbbrendűnek érzik magukat. Én személy szerint már elengedtem ezt a fordítást, de a stílus amit itt sokan képviselnek bicskanyitogató.

Most akkor érdekel vagy sem, hogy hol áll? Mert addig az volt a bajod, de utána már a stílusba kötsz bele, amit te és pár türelmetlen ember váltott ki.

Olvasd át a fórumot, számold meg hogy hányszor kérdeztek rá, hogy hol áll a projekt, annak ellenére, hogy az állapotjelző folyamatosan frissítve volt.

Hidd el, hogy a 20. után már te is csak becopynád a korábbi választ,de ti még tovább türelmetlenkedtek, és csoda, hogy pár fordító kiakad, főleg úgy, hogy nekiálltok még beszólogatni is. Azt hiszitek, hogy a stílus rátok nem vonatkozik.

2023. 08. 30. - 18:23

Mi történt?? :O

2023. 08. 30. - 18:11
Törölt felhasználó

Itt ha az ember fia kérdezni mer akkor vagy le vagyunk hurrogva, cseszve vagy - mint a válaszod és reakciód is mutatja - besértődsz mint egy gyerek!

Hát hány éves vagy te? 10?!

Ahelyett, hogy azt csinálnátok amit elvállaltatok, megy a kérdezők kiosztása és a sértődés..ez igen!

Mellékesen megjegyezném, hogy kb egyidőben álltatok neki ti és egy cseh honosító csapat is a játék fordításának és ők már réges-régen befejezték! Fura nem?

Konkrétan olyan régóta csináljátok - 3 éve most már - hogy azóta megtanultam középfokon angolul! Tudjátok miért? Mert amúgy a munkámhoz rohadtul nincs rá szükség, azért mert untam, hogy ha játszani akarok valamivel hosszú éveket kell várni arra, hogy elkészüljetek itt bármivel is! Szánalmas ez ez egész már..de tényleg!

...és úgy megy ez az egész sértődés most per pillanat, hogy előtte kb 2 hónapig senki nem írt hozzá semmit! Hát engedtessék már meg, hogy azért 2-3 havonta valaki rákérdezzen, hogy mégis mi a helyzet!

2023. 08. 30. - 18:09
Senior fordító

Bár jelenleg nem vagyok érintett a dologban (hacsak nem rólam volt szó pár sorral lentebb, mint aki fel mert szólni a minősíthetetlen munkák ellen), de ez fordítva is igaz: Ha az egyik fordító elkövet valami hibát, vagy olyat mond (akár én az említett eset kapcsán), akkor egyből MINDEN fordító ugyanolyannak van elkönyvelve.

A legjobb az egészben az, hogy ez a fordítók munkáját gyűjtik, de nekem pl. senki sem főnököm, senkihez se tartozom, senki se mondja meg nekem, hogy mit fordítsak...stb. Csak kikerül ide is a munkám, ennyi, a véleményem pedig a sajátom (amit lehet támogatni, lehet ellenezni is).

"Csak szólíts TRC-nek!"

Weboldal | Facebook

2023. 08. 30. - 18:03

Az ilyen fórumoknak az a hátránya, hogy az egyéneket a tömegnek tekintjük, és az a néhány megmondás lesz "mindenki véleménye". Most pl. ezren várják a magyarítást, de csak mert ebből hárman bejöttek, és ők speciel vitatkoznak, ezért megbüntetjük a többi 997-et is? Ennek mi értelme?

2023. 08. 30. - 16:56
Vezető szerkesztő
Senior fordító

Akkor törölve lenne most a bejegyzés.

2023. 08. 30. - 15:41