Half-Life 2 szinkron
Half-Life 2 szinkron
Írta: Panyi | 2007. 04. 14. | 1184

FIGYELEM: Ez a bejegyzés, már több, mint 1 éves, az itt leírtak elavult információk lehetnek!

Draut<HeV> kollégám ugyan, csak abban lenne kollégám, hogy ha elkészítené a Half-Life 2 szinkronját, meg abban, hogy én is szeretem ezt a játékot, de mivel kicsit kihalt lett a Fordítókat keresek topikunk a fórumban, így hozzám fordult segítségért. Mint az elõzõ mondatban megemlítettem, Draut<HeV> megpróbálja leszinkronizálni a Half-Life második részét. Barátaival már párszor belefogott, de mindig ott akadtak el, hogy nem voltak elegen és nem jutott minden karakterre egy ember. Tehát, aki kedvet érezne részt venni a projektben az jelentkezzen ezen az email címen. A nagy fanatikusokat elõre figyelmeztetem, hogy a projektet a nyár folyamán szeretnék elkezdeni és befejezni, tehát holnapra semmiféleképpen nem lesz még csak egy próbahang elõzetes sem.

Kapcsolódó cikkek/hírek

Half-Life 2: Update Panyi 2015. április 10.
Half-Life 2 szinkron előzetes Panyi 2014. október 14.
Half-Life epizódok Panyi 2012. július 15.
Half-Life 2 textúrák Panyi 2012. február 13.
Half-Life 2 RaveAir 2011. december 2.
Half-life 2 horror mod RaveAir 2011. augusztus 29.
Half-Life 2 szinkron elõzetes Panyi 2009. április 16.
Magyarítások Portál - Steam közösség Panyi 2007. október 18.
Half-Life 2 szinkron jnc 2007. július 4.
Half-Life 2 fordítás RaveAir 2005. február 20.
Wake up, Mr. Freeman! Andy 2004. december 2.
Half-Life 2 fordítás RaveAir 2004. november 19.
Half-Life 2 fordítás RaveAir 2004. október 25.

Összesen 67 hozzászólás érkezett

hutoczky82
2013. 06. 13. - 10:00
Hát , nagyon ugy tünik , hogy sose készül el a szinkron hozzá tavaj óta semmi új információ nem látót napvílágott.
Mi az ami miatt nem tudnak haladni vele?
Lice
2007. 05. 09. - 00:10
Sok sikert!! Lélekben veletek vagyok! Smiley
drauthev
2007. 05. 03. - 15:16
oks, akkor majd azzal is veszõdök.. Smiley
Lice
2007. 05. 02. - 11:12
Szavazás: Szerintem mindeképp át kellene írni ha megoldható. Nagyot dobna a játékélményenSmiley
drauthev
2007. 04. 29. - 20:20
thx... igyekszünk majd :P
zuzmo
2007. 04. 29. - 11:04
Drauthev nagy kalappal a szinkronhoz, kiváncsi leszek rá rá.Smiley
drauthev
2007. 04. 29. - 01:04

Úgy egészen pontosan innen való.

Akkor okés, ha jó, lesz még talán 1-2 hasonló is. Az angol feliratokat a textúrákban pedig szintén lefordítom. 

zuzmo
2007. 04. 29. - 00:33
Pardon Drauthev, azt hittem elírás...poénnak nem rosszSmiley
krioz
2007. 04. 25. - 13:36

drauthev-nek:biztos hogy küldtem msn-en te irtad visza hogy megkaptad (lehet hogy azért nem tudod ki vagyok mert ott nem krioz a nevem hanem krisz)

de ha szükséges ujra elküldöm msn-re

drauthev
2007. 04. 24. - 21:13

zuzmo: Épp ez benne a poén, gondoltam feldobom egy kicsit a játék hangulatát egy ilyen plakáttal. De azért jól hangzik, hogy lángost vehetsz gombócra, nem?! Smiley

krioz: Tõled még szerintem hangot sem kaptam, most ahogy nézem, úgyhogy ha nem akarsz lemaradni, akkor küldj minél hamarabb. (Lehet, hogy már így is lemaradtál... Smiley

Szavazás: a játékban lévõ textúrákon átírjam magyarra a szövegeket?

krioz
2007. 04. 24. - 13:38

ez szerintem ugyanaz mint az edigiek amiket felraktak csak egy kicsit a szárnyaink alá vettük hamarosan oldalt is nyitunk valoszinüleg half life2.ini.hu de a pc guruban is megynyitjuk az uj half life 2 részleget na mindegy itt a történelem olvassatok:

 

 

Half - Life 2 Történelem
________________________________________

Itt található a  hl történelem mely még nem telyes (ez a hl 2 episode one/two kihagyásával készült ezen a szépséghibán dolgozunk)de még igyis ki van egészitve hasznos dolgokal,
NAGY KÖSZÖNET: Freeman & ThomAce és Genesis (Dobrovits Ferenc)-nek
                           


Elõzmények:

A Combine Birodalom lerohanja és uralma alá hajtja a Xent, és az egész bolygót rabszolgasorsba kényszeríti. Megszokott technikájukat alkalmazzák a xeniek elpusztítására. Ez a technika abból áll, hogy keresztezik a meghódítandó bolygó domináns faját (ez Xen esetében a Vortigaunt) a saját technológiájukkal, és így szuperkatonákat hoznak létre, amelyek az egész bolygó elfoglalására képesek. Technikájuk további része, hogy a kiszemelt faj egyik tagját a saját oldalukra állítják, akinek feladata, hogy a bolygó vezetõjeként biztosítsa a faj többi tagjának alkalmazkodását a combine követelésekhez. Xen esetében ez a vezetõ Nihilanth (habár ismeretlen, hogy Nihilanth Votigaunt-e, vagy sem). Ellentétben Breen-nel, Nihilanth-ot kényszeríttették a combine-ok, hogy együttmûködjön. Talán Nihilanth volt Xen vezetõje mielõtt a combine-ok megszállták a bolygót, és más eszközökkel kellett õt jobb belátásra bírni.

Ez alatt a Földön Gordon Freeman a MIT-n tanul a doktorátusához. Az Új-Mexikó-i Black Mesá-ban teleport kísérleteket folytatnak. Eli Vance és Dr. Kleiner tudósok ellenõrzése alatt kristályokat szereznek a Xen-rõl, és organizmusokat analizálnak. A kutatások folytatódnak.

Mindeközben a Xenen a combine-ok felfedezik a Black Mesa portáljait, melyeken keresztül a Földre juthatnak. Ismeretlen körülmények között kapcsolatba lépnek Wallace Breen-nel, a Black Mesa igazgatójával. Hatalmat és gazdagságot ígérve meggyõzik Breen-t, hogy az emberiség legnagyobb lehetõsége arra, hogy megismerje a csillagokat és az univerzumot az, ha beolvadnak a combine-ok Galaktikus Uniójába ("Universal Union"). Breen bekapja a horgot, azt hiszi, hogy a combine-ok tényleg segíteni akarnak az emberiségnek (valójában a leendõ rabszolgáikat látják az emberi fajban). A combine-ok a Föld elfoglalására készülnek.

2000:

1.1. A Black Mesa incidens - Half-Life 1

-Breen felállít egy mûholdat, és elõkészíti az invázió elsõ szakaszát
-Az invázió elsõ szakasza, a "Resonance Cascade" (lsd 1. pont)
-A mûhold fellövése
-Nihianth legyõzése
-A Black Mesa megsemmisülése
-Gordon felbérlése (lsd 2. pont)

"Várnak rád Gordon, a tesztteremben."

1. Wallace Breen a legmagasabb combine tisztek felügyelete alatt elõkészíti az invázió elsõ szakaszát, és a Balck Mesa rendellenes anyagokkal foglalkozó szektorának egyik speciális teszttermét választja színhelyéül. G-Man tudatában van Breen tervének, és megpróbálja megakadályozni az inváziót, de nem jár sikerrel. A portál lehetõvé teszi, hogy a combine-ok elõre küldjék a kezdõseregüket, a xeni rabszolgákat, hogy elfoglalják a Black Mesá-t és elõkészítsék a fõ inváziót. A fejrákok ("headcrab"-ek) és Xen más tudat nélküli vadállatai pedig csupán a táplálékszerzés reményében jönnek a Földre. G-Man létrehoz egy különítményt a fõ portál megsemmisítésére, és US katonákat küld a földönkívüliek ellen. A Black Mesa hatalmas csatatérré válik, ahol rengeteg faj és technológia küzd egymással.

Az incidens folyamán azonban egy HEV (Mark V Hazardous Environment Suit) ruhás orvos felkelti G-Man érdeklõdését. Gordon Freeman, a rendellenes anyagokkal foglalkozó szektor frissen szerzõdtetett alkalmazottja kivételes képességeket mutat mind a xeniek, mind az US katonák ellen folytatott harcban. G-Man érdeklõdése egyre nõ, miközben Freeman eljut a Xen-re, legyõzi Nihilanth-ot, kiszabadítja a Xen-i rabszolgákat, hatalmas csapást mérve ezzel a combine-okra. G-Man-t teljesen lenyûgözik Gordon tettei.

Gordon végig azt teszi, amiben a legjobb: parancsokat teljesít. Még mielõtt eljutna a Xenre, tudtán kívül segíti a combine hadjáratot azzal, hogy fellõ az ûrbe egy Lambda-mûholdat. Ez a mûhold lehetõvé teszi a combine-oknak. hogy ún. "portál-viharokat" idézzenek elõ, teleportkapukat nyitva ezzel Föld-szerte.

A Black Mesa megsemmisül egy atomrobbanásban ( lsd az Opposing Force-ot ), de a combine-oknak megvan amire szükségük van: egy mûhold amivel portál-viharokat idézhetnek elõ.

2.A Half-Life 1 végén G-Man választási lehetõséget ad Freeman-nek: vagy meghal, vagy elvállaja a munkaajánlatát. A Half-Life 2 puszta léte azt jelenti, hogy Gordon az életet választotta a halál helyett. Miután elvállalta a munkát, G-Man kiszakítja õt térbõl és idõbõl, hogy újra hívja õt, ha szükség lesz rá.

2002: Gordon nem öregszik
1.2.A portál-viharok

-A viharok kezdete
-A népesség a városokba özönlik

A Black Mesa hatalmas hatással van a Half-Life 1 történése utáni idõk változásaira. A combine-ok Föld-szerte portálokat nyitnak a Lambda-mûhold segítségével. Földönkívüliek (a Xen-rõl) minden fajtája teleportál a városokba. Fejrákok másznak a zöldséges ládáiban, míg másikak medencékbe vagy otthonokba teleportálnak...
A Földön eluralkodik a káosz. A felszabadított Vortigauntok a Földre menekülnek a combine-ok elõl, akik ismét rabszolgáikká akarják õket tenni.

A népesség a városokba áramlik, ahol katonák, szögesdrótok és kerítések védik meg õket a szörnyektõl. A biztonságérzet lassan úrrá lesz a Földön, az emberek újra normális életet élhetnek a városokban. A földönkívüliek folyamatosan a városokon kívüli területekre teleportálnak.

Ez alatt a combine-ok elõkészítik a támadásukat a Föld ellen, most, hogy már az igényelt portálok a helyükön vannak. Mivel a xeniek a Földre menekültek, a combine-ok elfelejthetik Xent, és egy csapással rabszolgáikká tehetik a xenieket és az emberiséget is a Földön.

2004: Gordon nem öregszik
1.3.A combine-ok lerohanják a Földet

-A portál-viharok folytatódnak
-A combine-ok érkezése
-A Hétórás Háború
-A citadellák felépítése
-Breen a Föld vezetõje lesz
-A népességtömörülési pontok elpusztítása
-A városok átnevezése (lsd.3.pont)

A Föld-Xen portálokat használva átjáróként, a combine-ok elsöprõ erejû inváziót indítanak a Föld ellen; galaxis-szerte elhelyezkedõ bázisaikról szárazföldi csapatokat, stridereket, dropshipeket és gunshipeket teleportálnak át. Ugyanazt a technikát használják itt is, mint a Xenen. Szuper-hadsereget állítanak elõ az emberi DNS és a combine technológia keresztezésével.

A fõ citadellát City 17-ben állítják fel. Több citadellát húznak fel más városokban is. Ezek a hatalmas épületek a combine uralom központjai. Ezekben állítják elõ a combine hadsereget, a jármûveket, a hadi felszereléseket.

Amellet, hogy a combine-ok és az emberiség egymás ellen harcol, más lényekkel is szembe kell nézniük. A felszabadított Vortigauntok a lázadó emberek mellé állnak, mert bosszút akarnak állni a combine-okon. A fejrákok (elvégre fejrákok) mindenkit megtámadnak, akit meglátnak. Más szörnyek szintén terrorizálják az embereket és a combine-okat is.

Gyökerezik a combine-ok tervének következõ lépése. Wallace Breen még mindig optimista a combine hatalomátvétellel kapcsolatban. A Föld vezetõjévé teszik, ahogyan megígérték a Black Mesá-ban. Breen átadja a Földet a nekik, azt hirdetve, hogy jót akarnak, és azért vannak itt, hogy halhatatlanná tegyék az emberiséget. Annak ellenére, hogy látja ezrek holttesteit, szentül hisz abban, hogy ez az aprócska vérveszteség elkerülhetetlen az átmeneti idõszakban, amíg a Föld csatlakozik a Galaktikus Unióba. Breen formálisan kapitulál az emberiség nevében a Hétórás Háború lezárásaként. Breen a combine-ok hasznára van azzal, hogy ember. A domináns faj tagja (mint Nihilanth a Xen-en), így segíti azt a hazugság terjesztését, hogy a rabszolgasors jó dolog. Az emberek, pedig látva, hogy egy ember van hatalmon- könnyebben beletörõdnek a világ változásaiba.

A Föld legnagyobb népességû pontjai közül a legtöbbet elpusztítják. Az emberek vidékre menekülnek, hogy ne essenek a combine-ok fogságába. Apró lázadó csoportok alakulnak, de a veszélyes vidéken kell bázist alapítaniuk, ahol a xeni vadvilág állandóan fenyegeti õket. Breen még mindig a combine-ok eltökélt híve, mit sem törõdik az iszonyatos népírtassal. Szemében a lázadók nem többek egyszerû bajkeverõknél.

3.A megmaradt népesebb területeket átnevezik: City 1,City 2... City 17,City 27 stb. és a combine-ok felügyelete alá rendelik, akik így megalapozzák hatalmas létszámú jelenlétüket a Földön. Az Egyesült Nemzetek fõhadiszállását New York-ban lerombolják.

1.4.A combine uralom megszilárdulása

-A média átformálása
-A Nova Prospekt létrehozása, mint "raktározási és kísérleti terület"
-A Combine Civilvédelmi Szervezet megalapítása
-"Átalakítási folyamat"

Wallace Breen a City 17-ben álló citadella legfelsõ emeletén rendezi be fõhadiszállását. Célja, hogy leszámoljon a lázadókkal. Breen a médián keresztül megpróbál kapcsolatot teremteni az emberekkel. Hatalmas kivetítõket állítanak fel a városközpontokban. Az újságokat, a televíziót, és a kommunikáció minden lehetséges eszközét cenzorálja és maga válogatja meg a tartalmat.

Breen üzenete egyszerû: az embereknek mindent meg kell tennie, hogy az átmeneti idõszak minél kevesebb problémával járjon. Véleménye szerint az emberiségnek áldozatokat kell hoznia, hogy csatlakozhassanak a combine-okhoz, de a cél szentesíti az eszközt. Hisz abban, hogy a csatlakozás pozitív hatású lesz, és mindenkit megpróbál meggyõzni errõl. A portál-viharok után az emberek annyira kiszolgáltatottak, hogy még ezt is elhiszik.

A városközpontokban combine erõk biztosítják az emberek védelmét a földönkívüliektõl. A megfélemlített emberek újra a városokban telepednek le, de életük folyamatos rettegésbõl áll. Rettegnek saját, és családjuk biztonságáért. A combine-ok brutális uralma kezdetét veszi.

A combine-ok célja Breen-nel egyszerû. Az õ feladata az, hogy elõkészítse a földet nekik, hogy megsemmisítsen minden ellenállást. A civilvédelmi erõket használva rajtaütéseket szervez, és minden elfogott lázadót "stalker"-ré, rabszolgává alakít (a Citadellában láthatjuk õket az utolsó elõtti pályán a HL 2-ben). Továbbá a combine-ok újra rabszolgákká akarják tenni a Vortigauntokat, közepes sikerrel. Valódi céljuk, hogy az egész emberiséget stalker-ré változtassák, és hogy a Vorigauntok is újra a szolgáik legyenek. A legzseniálisabb emberi elméket a Nova Prospekt-be viszik, ahol megfigyelik õket ill. kísérleteket hajtanak végre rajtuk. A combine-ok a lehetõ legtöbbet akarják megtudni az emberiségrõl, mielõtt elpusztítják azt.

A combine-ok teljhatalmú vezetõje (a "Combine Overlord") elrendeli az "átalakítási folyamatot", amely messze meghaladja Breen hatalmát. Elsõ lépésként a combine-ok aktiválnak egy energiamezõt ("Suppression Field"), ami megakadályozza az embereket a szaporodásban (a részletek nem teljesen tiszták). Így nem születhet egyetlen új ember sem, tehát a jelenleg a Földön élõ emberek lesznek az utolsó generáció. Biokémiai vegyületeket tesznek a vízbe, melyek hatására az emberek elfelejtik a múltat, és így még egyszerûbben érthetnek egyet Breen-nel és a combine-okkal. Egyszerûen elfelejtik, hogy miért utálják õket. Utolsó lépésként elkezdik elszívni a Föld óceánjait. A combine-ok tehát elõkészítik a Földet új lakosaiknak.

2010: Gordon felébredése
1.5.A lázadás

-Gordon visszatér
-Felbolygatja City 17-t és Nova Prospekt-et
-Kitör a fõ felkelés

A lázadás Gordon elsõ hivatalos megbízása, a másodikat pedig még nem árulta el neki G-Man. G-Man újra visszahozza õt a munka végrehajtásának idõtartamára. Amint Breen felfedezi a visszatérését, legfõbb feladatának elfogását vagy megölését tekinti.

Gordon kicsúszik a combine-ok kezei közül Nova Prospekt-nél, miközben súlyos csapást mér rájuk. Ez robbantja ki a polgárok felkelését, és sokkal nagyobb lázadás tör ki, mint bármikor azelõtt. A káosz lesz úrra City 17-en, amint Wallace Breen és a combine-ok megpróbálják elfojtani a lázadás terjedését, és a citadellát teljes támadó üzemmódba rakják, melynek következtében combine katonák özönlik el az utcákat. Vortigaunt menekültek a Xen-rõl csatlakoznak a lázadáshoz. G-Man nyomon követi Gordont a feladat végrehajtása során, és segít neki, ha szükséges.

-Gordont ismét kiszakítják térbõl és idõbõl

1.6.A combine-ok bukása

Az ismert történelem utáni idõk:           
A Half-Life 2 végén Gordon teljesíti a megbízatását. Elpusztította a célpontját, a citadellát City 17-ben, a combine-ok földi trónját. Nem tudjuk, hogy mi történt ezután a földön maradt combine-okkal, de több mint valószínû, hogy a lázadók leszámoltak velük, hiszen vezetõ nélkül maradtak, a citadellát lerombolták és nincsenek tartalékaik. A combine-ok jelenléte a Földön tehát megszûnik. Gordon ismét elhagyja a világot, amíg el nem jön a következõ megbízatása.

Mit jelent mindez a combine-okra nézve? Vagy vissza kell foglalniuk a Földet és a citadellát City 17-ben a xen-i portálokon keresztül, és újra kiépítenek mindent, vagy feladják a küzdelmet a Föld ellen. Valószínûleg újra el akarják majd foglalni a Földet, mintegy politikai lépésként megmutatva más bolygóknak és rendszereknek, hogy tényleg legyõzhetetlenek. Egy dolog azonban biztos: a combine-ok nem haltak ki. Rengeteg csapatuk van még más bolygókon és dimenziókban. A birodalmuk még mindig terjeszkedik, kegyetlenül eltaposva más bolygókat/dimenziókat a Földhöz és a Xen-hez hasonlóan.

Mit tett végül is Gordon? Véget vetett a combine uralomnak a Földön (egy idõre legalábbis) és egy második súlyos csapást mért ezzel a Combine Birodalomra, megmutatva nekik hogy az emberek elég erõsek, hogy felvegyék a harcot egy ilyen hatalmas birodalommal is, és hogy a combine-ok sem legyõzhetetlenek. Egy idõre az emberiség újra szabad lett.

Miért adta G-Man ezt a megbízást Gordonnak? Jó kérdés. Valószínûleg G-Man egy intergalaktikus lázadó szövetség ügynöke (emberi formában), akik azért küzdenek, hogy legyõzhessék a kegyetlen Combine Birodalmat, mely már sokkal a HL1 történései elõtt is létezett. Ez a lázadó szövetség elképesztõ technológia birtokában van, képesek olyan formán uralni a teleportációt, ahogyan G-Man is teszi. Valószínûleg G-Man rájön, hogy Gordon Freeman az egyetlen, aki legyõzheti a Combine Birodalmat, és olyankor hívja, ha erre lehetõség van. Emlékezzünk vissza, Gordon egy másik fajt is felszabadított: a xenieket. Így ez volt a második nagy csapása a combine-ok ellen. A vicces az egészben, hogy mindezt tudtán kívül teszi.

Ez nem egy frissen kiadott half-life 2 episode 1 és az episode two eseményeivel frissitett verzió ezen még dolgozunk de akit érdekel  a teljes verzió valoszinüleg az episode two teljes történelmi feldolgozása után kerül publikálásra de egyenlöre csak a pc guru-val van elméleti ½szerzödésünk”
Valoszinüleg ezzel ujra is indul a hl2 rovat

 

krioz
2007. 04. 24. - 13:06

véget ért már a hangok kiválasztása mert ugy volt hogy a hétvégén lesz de azota nem beszéltem drauthev-el

zuzmo
2007. 04. 24. - 11:13

Drauthe, a képek nagyon jók, csak azt nem értem a 4. kép - a fagyis - alá miért "Lángos" van írva?Smiley

A szinkron nagy ötlet, nagy kalappal. ;)

drauthev
2007. 04. 23. - 20:54

Ezt mintha már olvastam volna egyszer...

Mind1, big thx! Smiley 

Kurzor4
2007. 04. 23. - 19:57

Hi, ha még aktuális a téma, itt találtam egy pontosnak tûnõ fordítást az egyik blogon (nem tudom már hol, de a szövege megvan.)

remélem kifér ide

--- 

Deathangel

iceman-nek hála sikerült beszereznem a teljes HL univerzum történetét, érdemes átolvasni:


Elõzmények:
A Combine Birodalom lerohanja és uralma alá hajtja a Xent, és az egész bolygót rabszolgasorsba kényszeríti. Megszokott technikájukat alkalmazzák a xeniek elpusztítására. Ez a technika abból áll, hogy keresztezik a meghódítandó bolygó domináns faját (ez Xen esetében a Vortigaunt) a saját technológiájukkal, és így szuperkatonákat hoznak létre, amelyek az egész bolygó elfoglalására képesek. Technikájuk további része, hogy a kiszemelt faj egyik tagját a saját oldalukra állítják, akinek feladata, hogy a bolygó vezetõjeként biztosítsa a faj többi tagjának alkalmazkodását a combine követelésekhez. Xen esetében ez a vezetõ Nihilanth (habár ismeretlen, hogy Nihilanth Votigaunt-e, vagy sem). Ellentétben Breen-nel, Nihilanth-ot kényszeríttették a combine-ok, hogy együttmûködjön. Talán Nihilanth volt Xen vezetõje mielõtt a combine-ok megszállták a bolygót, és más eszközökkel kellett õt jobb belátásra bírni.

Ez alatt a Földön Gordon Freeman a MIT-n tanul a doktorátusához. Az Új-Mexikó-i Black Mesá-ban teleport kísérleteket folytatnak. Eli Vance és Dr. Kleiner tudósok ellenõrzése alatt kristályokat szereznek a Xen-rõl, és organizmusokat analizálnak. A kutatások folytatódnak.

Mindeközben a Xenen a combine-ok felfedezik a Black Mesa portáljait, melyeken keresztül a Földre juthatnak. Ismeretlen körülmények között kapcsolatba lépnek Wallace Breen-nel, a Black Mesa igazgatójával. Hatalmat és gazdagságot ígérve meggyõzik Breen-t, hogy az emberiség legnagyobb lehetõsége arra, hogy megismerje a csillagokat és az univerzumot az, ha beolvadnak a combine-ok Galaktikus Uniójába (”Universal Union”). Breen bekapja a horgot, azt hiszi, hogy a combine-ok tényleg segíteni akarnak az emberiségnek (valójában a leendõ rabszolgáikat látják az emberi fajban). A combine-ok a Föld elfoglalására készülnek.

2000:
1.1. A Black Mesa incidens ? Half-Life 1

-Breen felállít egy mûholdat, és elõkészíti az invázió elsõ szakaszát
-Az invázió elsõ szakasza, a ”Resonance Cascade” (lsd 1. pont)
-A mûhold fellövése
-Nihianth legyõzése
-A Black Mesa megsemmisülése
-Gordon felbérlése (lsd 2. pont)

”Várnak rád Gordon, a tesztteremben.”

1. Wallace Breen a legmagasabb combine tisztek felügyelete alatt elõkészíti az invázió elsõ szakaszát, és a Balck Mesa rendellenes anyagokkal foglalkozó szektorának egyik speciális teszttermét választja színhelyéül. G-Man tudatában van Breen tervének, és megpróbálja megakadályozni az inváziót, de nem jár sikerrel. A portál lehetõvé teszi, hogy a combine-ok elõre küldjék a kezdõseregüket, a xeni rabszolgákat, hogy elfoglalják a Black Mesá-t és elõkészítsék a fõ inváziót. A fejrákok (”headcrab”-ek) és Xen más tudat nélküli vadállatai pedig csupán a táplálékszerzés reményében jönnek a Földre. G-Man létrehoz egy különítményt a fõ portál megsemmisítésére, és US katonákat küld a földönkívüliek ellen. A Black Mesa hatalmas csatatérré válik, ahol rengeteg faj és technológia küzd egymással.

Az incidens folyamán azonban egy HEV (Mark V Hazardous Environment Suit) ruhás orvos felkelti G-Man érdeklõdését. Gordon Freeman, a rendellenes anyagokkal foglalkozó szektor frissen szerzõdtetett alkalmazottja kivételes képességeket mutat mind a xeniek, mind az US katonák ellen folytatott harcban. G-Man érdeklõdése egyre nõ, miközben Freeman eljut a Xen-re, legyõzi Nihilanth-ot, kiszabadítja a Xen-i rabszolgákat, hatalmas csapást mérve ezzel a combine-okra. G-Man-t teljesen lenyûgözik Gordon tettei.

Gordon végig azt teszi, amiben a legjobb: parancsokat teljesít. Még mielõtt eljutna a Xenre, tudtán kívül segíti a combine hadjáratot azzal, hogy fellõ az ûrbe egy Lambda-mûholdat. Ez a mûhold lehetõvé teszi a combine-oknak. hogy ún. ”portál-viharokat” idézzenek elõ, teleportkapukat nyitva ezzel Föld-szerte.

A Black Mesa megsemmisül egy atomrobbanásban ( lsd az Opposing Force-ot ), de a combine-oknak megvan amire szükségük van: egy mûhold amivel portál-viharokat idézhetnek elõ.

2.A Half-Life 1 végén G-Man választási lehetõséget ad Freeman-nek: vagy meghal, vagy elvállaja a munkaajánlatát. A Half-Life 2 puszta léte azt jelenti, hogy Gordon az életet választotta a halál helyett. Miután elvállalta a munkát, G-Man kiszakítja õt térbõl és idõbõl, hogy újra hívja õt, ha szükség lesz rá.

2002: Gordon nem öregszik
1.2.A portál-viharok

-A viharok kezdete
-A népesség a városokba özönlik

A Black Mesa hatalmas hatással van a Half-Life 1 történése utáni idõk változásaira. A combine-ok Föld-szerte portálokat nyitnak a Lambda-mûhold segítségével. Földönkívüliek (a Xen-rõl) minden fajtája teleportál a városokba. Fejrákok másznak a zöldséges ládáiban, míg másikak medencékbe vagy otthonokba teleportálnak...
A Földön eluralkodik a káosz. A felszabadított Vortigauntok a Földre menekülnek a combine-ok elõl, akik ismét rabszolgáikká akarják õket tenni.

A népesség a városokba áramlik, ahol katonák, szögesdrótok és kerítések védik meg õket a szörnyektõl. A biztonságérzet lassan úrrá lesz a Földön, az emberek újra normális életet élhetnek a városokban. A földönkívüliek folyamatosan a városokon kívüli területekre teleportálnak.

Ez alatt a combine-ok elõkészítik a támadásukat a Föld ellen, most, hogy már az igényelt portálok a helyükön vannak. Mivel a xeniek a Földre menekültek, a combine-ok elfelejthetik Xent, és egy csapással rabszolgáikká tehetik a xenieket és az emberiséget is a Földön.

2004: Gordon nem öregszik
1.3.A combine-ok lerohanják a Földet

-A portál-viharok folytatódnak
-A combine-ok érkezése
-A Hétórás Háború
-A citadellák felépítése
-Breen a Föld vezetõje lesz
-A népességtömörülési pontok elpusztítása
-A városok átnevezése (lsd.3.pont)

A Föld-Xen portálokat használva átjáróként, a combine-ok elsöprõ erejû inváziót indítanak a Föld ellen; galaxis-szerte elhelyezkedõ bázisaikról szárazföldi csapatokat, stridereket, dropshipeket és gunshipeket teleportálnak át. Ugyanazt a technikát használják itt is, mint a Xenen. Szuper-hadsereget állítanak elõ az emberi DNS és a combine technológia keresztezésével.

A fõ citadellát City 17-ben állítják fel. Több citadellát húznak fel más városokban is. Ezek a hatalmas épületek a combine uralom központjai. Ezekben állítják elõ a combine hadsereget, a jármûveket, a hadi felszereléseket.

Amellet, hogy a combine-ok és az emberiség egymás ellen harcol, más lényekkel is szembe kell nézniük. A felszabadított Vortigauntok a lázadó emberek mellé állnak, mert bosszút akarnak állni a combine-okon. A fejrákok (elvégre fejrákok) mindenkit megtámadnak, akit meglátnak. Más szörnyek szintén terrorizálják az embereket és a combine-okat is.

Gyökerezik a combine-ok tervének következõ lépése. Wallace Breen még mindig optimista a combine hatalomátvétellel kapcsolatban. A Föld vezetõjévé teszik, ahogyan megígérték a Black Mesá-ban. Breen átadja a Földet a nekik, azt hirdetve, hogy jót akarnak, és azért vannak itt, hogy halhatatlanná tegyék az emberiséget. Annak ellenére, hogy látja ezrek holttesteit, szentül hisz abban, hogy ez az aprócska vérveszteség elkerülhetetlen az átmeneti idõszakban, amíg a Föld csatlakozik a Galaktikus Unióba. Breen formálisan kapitulál az emberiség nevében a Hétórás Háború lezárásaként. Breen a combine-ok hasznára van azzal, hogy ember. A domináns faj tagja (mint Nihilanth a Xen-en), így segíti azt a hazugság terjesztését, hogy a rabszolgasors jó dolog. Az emberek, pedig látva, hogy egy ember van hatalmon- könnyebben beletörõdnek a világ változásaiba.

A Föld legnagyobb népességû pontjai közül a legtöbbet elpusztítják. Az emberek vidékre menekülnek, hogy ne essenek a combine-ok fogságába. Apró lázadó csoportok alakulnak, de a veszélyes vidéken kell bázist alapítaniuk, ahol a xeni vadvilág állandóan fenyegeti õket. Breen még mindig a combine-ok eltökélt híve, mit sem törõdik az iszonyatos népírtassal. Szemében a lázadók nem többek egyszerû bajkeverõknél.

3.A megmaradt népesebb területeket átnevezik: City 1,City 2... City 17,City 27 stb. és a combine-ok felügyelete alá rendelik, akik így megalapozzák hatalmas létszámú jelenlétüket a Földön. Az Egyesült Nemzetek fõhadiszállását New York-ban lerombolják.


1.4.A combine uralom megszilárdulása

-A média átformálása
-A Nova Prospekt létrehozása, mint ”raktározási és kísérleti terület”
-A Combine Civilvédelmi Szervezet megalapítása
-”Átalakítási folyamat”

Wallace Breen a City 17-ben álló citadella legfelsõ emeletén rendezi be fõhadiszállását. Célja, hogy leszámoljon a lázadókkal. Breen a médián keresztül megpróbál kapcsolatot teremteni az emberekkel. Hatalmas kivetítõket állítanak fel a városközpontokban. Az újságokat, a televíziót, és a kommunikáció minden lehetséges eszközét cenzorálja és maga válogatja meg a tartalmat.

Breen üzenete egyszerû: az embereknek mindent meg kell tennie, hogy az átmeneti idõszak minél kevesebb problémával járjon. Véleménye szerint az emberiségnek áldozatokat kell hoznia, hogy csatlakozhassanak a combine-okhoz, de a cél szentesíti az eszközt. Hisz abban, hogy a csatlakozás pozitív hatású lesz, és mindenkit megpróbál meggyõzni errõl. A portál-viharok után az emberek annyira kiszolgáltatottak, hogy még ezt is elhiszik.

A városközpontokban combine erõk biztosítják az emberek védelmét a földönkívüliektõl. A megfélemlített emberek újra a városokban telepednek le, de életük folyamatos rettegésbõl áll. Rettegnek saját, és családjuk biztonságáért. A combine-ok brutális uralma kezdetét veszi.

A combine-ok célja Breen-nel egyszerû. Az õ feladata az, hogy elõkészítse a földet nekik, hogy megsemmisítsen minden ellenállást. A civilvédelmi erõket használva rajtaütéseket szervez, és minden elfogott lázadót ”stalker”-ré, rabszolgává alakít (a Citadellában láthatjuk õket az utolsó elõtti pályán a HL 2-ben). Továbbá a combine-ok újra rabszolgákká akarják tenni a Vortigauntokat, közepes sikerrel. Valódi céljuk, hogy az egész emberiséget stalker-ré változtassák, és hogy a Vorigauntok is újra a szolgáik legyenek. A legzseniálisabb emberi elméket a Nova Prospekt-be viszik, ahol megfigyelik õket ill. kísérleteket hajtanak végre rajtuk. A combine-ok a lehetõ legtöbbet akarják megtudni az emberiségrõl, mielõtt elpusztítják azt.

A combine-ok teljhatalmú vezetõje (a ”Combine Overlord”) elrendeli az ”átalakítási folyamatot”, amely messze meghaladja Breen hatalmát. Elsõ lépésként a combine-ok aktiválnak egy energiamezõt (”Suppression Field”), ami megakadályozza az embereket a szaporodásban (a részletek nem teljesen tiszták). Így nem születhet egyetlen új ember sem, tehát a jelenleg a Földön élõ emberek lesznek az utolsó generáció. Biokémiai vegyületeket tesznek a vízbe, melyek hatására az emberek elfelejtik a múltat, és így még egyszerûbben érthetnek egyet Breen-nel és a combine-okkal. Egyszerûen elfelejtik, hogy miért utálják õket. Utolsó lépésként elkezdik elszívni a Föld óceánjait. A combine-ok tehát elõkészítik a Földet új lakosaiknak.

2010: Gordon felébredése
1.5.A lázadás

-Gordon visszatér
-Felbolygatja City 17-t és Nova Prospekt-et
-Kitör a fõ felkelés

A lázadás Gordon elsõ hivatalos megbízása, a másodikat pedig még nem árulta el neki G-Man. G-Man újra visszahozza õt a munka végrehajtásának idõtartamára. Amint Breen felfedezi a visszatérését, legfõbb feladatának elfogását vagy megölését tekinti.

Gordon kicsúszik a combine-ok kezei közül Nova Prospekt-nél, miközben súlyos csapást mér rájuk. Ez robbantja ki a polgárok felkelését, és sokkal nagyobb lázadás tör ki, mint bármikor azelõtt. A káosz lesz úrra City 17-en, amint Wallace Breen és a combine-ok megpróbálják elfojtani a lázadás terjedését, és a citadellát teljes támadó üzemmódba rakják, melynek következtében combine katonák özönlik el az utcákat. Vortigaunt menekültek a Xen-rõl csatlakoznak a lázadáshoz. G-Man nyomon követi Gordont a feladat végrehajtása során, és segít neki, ha szükséges.

-Gordont ismét kiszakítják térbõl és idõbõl

1.6.A combine-ok bukása

Az ismert történelem utáni idõk:
A Half-Life 2 végén Gordon teljesíti a megbízatását. Elpusztította a célpontját, a citadellát City 17-ben, a combine-ok földi trónját. Nem tudjuk, hogy mi történt ezután a földön maradt combine-okkal, de több mint valószínû, hogy a lázadók leszámoltak velük, hiszen vezetõ nélkül maradtak, a citadellát lerombolták és nincsenek tartalékaik. A combine-ok jelenléte a Földön tehát megszûnik. Gordon ismét elhagyja a világot, amíg el nem jön a következõ megbízatása.

Mit jelent mindez a combine-okra nézve? Vagy vissza kell foglalniuk a Földet és a citadellát City 17-ben a xen-i portálokon keresztül, és újra kiépítenek mindent, vagy feladják a küzdelmet a Föld ellen. Valószínûleg újra el akarják majd foglalni a Földet, mintegy politikai lépésként megmutatva más bolygóknak és rendszereknek, hogy tényleg legyõzhetetlenek. Egy dolog azonban biztos: a combine-ok nem haltak ki. Rengeteg csapatuk van még más bolygókon és dimenziókban. A birodalmuk még mindig terjeszkedik, kegyetlenül eltaposva más bolygókat/dimenziókat a Földhöz és a Xen-hez hasonlóan.

Mit tett végül is Gordon? Véget vetett a combine uralomnak a Földön (egy idõre legalábbis) és egy második súlyos csapást mért ezzel a Combine Birodalomra, megmutatva nekik hogy az emberek elég erõsek, hogy felvegyék a harcot egy ilyen hatalmas birodalommal is, és hogy a combine-ok sem legyõzhetetlenek. Egy idõre az emberiség újra szabad lett.

Miért adta G-Man ezt a megbízást Gordonnak? Jó kérdés. Valószínûleg G-Man egy intergalaktikus lázadó szövetség ügynöke (emberi formában), akik azért küzdenek, hogy legyõzhessék a kegyetlen Combine Birodalmat, mely már sokkal a HL1 történései elõtt is létezett. Ez a lázadó szövetség elképesztõ technológia birtokában van, képesek olyan formán uralni a teleportációt, ahogyan G-Man is teszi. Valószínûleg G-Man rájön, hogy Gordon Freeman az egyetlen, aki legyõzheti a Combine Birodalmat, és olyankor hívja, ha erre lehetõség van. Emlékezzünk vissza, Gordon egy másik fajt is felszabadított: a xenieket. Így ez volt a második nagy csapása a combine-ok ellen. A vicces az egészben, hogy mindezt tudtán kívül teszi.

---

Egyébként ha már itt van sztem bárki átolvashatja, érdekes kis olvasmány. A szinkront meg csak támogatni tudom, mégha csak szavakkal is, nincs túl komoly hangom, és amúgy is  BP-i vok.  Szal mindent bele!

Ui.: a táblák meg poszterek lefordítása marha jó, a sok trabant meg lada nomeg a omladozó kátyús utak mellett tényleg olyan érzése van az embernek mintha magyarországon lenne. Smiley

Kurzor4
2007. 04. 23. - 19:34

Hi, ha még aktuális a téma, itt találtam egy pontosnak tûnõ fordítást az egyik blogon (nem tudom már hol, de a szövege megvan.)

remélem kifér ide

--- 

Deathangel

iceman-nek hála sikerült beszereznem a teljes HL univerzum történetét, érdemes átolvasni:


Elõzmények:
A Combine Birodalom lerohanja és uralma alá hajtja a Xent, és az egész bolygót rabszolgasorsba kényszeríti. Megszokott technikájukat alkalmazzák a xeniek elpusztítására. Ez a technika abból áll, hogy keresztezik a meghódítandó bolygó domináns faját (ez Xen esetében a Vortigaunt) a saját technológiájukkal, és így szuperkatonákat hoznak létre, amelyek az egész bolygó elfoglalására képesek. Technikájuk további része, hogy a kiszemelt faj egyik tagját a saját oldalukra állítják, akinek feladata, hogy a bolygó vezetõjeként biztosítsa a faj többi tagjának alkalmazkodását a combine követelésekhez. Xen esetében ez a vezetõ Nihilanth (habár ismeretlen, hogy Nihilanth Votigaunt-e, vagy sem). Ellentétben Breen-nel, Nihilanth-ot kényszeríttették a combine-ok, hogy együttmûködjön. Talán Nihilanth volt Xen vezetõje mielõtt a combine-ok megszállták a bolygót, és más eszközökkel kellett õt jobb belátásra bírni.

Ez alatt a Földön Gordon Freeman a MIT-n tanul a doktorátusához. Az Új-Mexikó-i Black Mesá-ban teleport kísérleteket folytatnak. Eli Vance és Dr. Kleiner tudósok ellenõrzése alatt kristályokat szereznek a Xen-rõl, és organizmusokat analizálnak. A kutatások folytatódnak.

Mindeközben a Xenen a combine-ok felfedezik a Black Mesa portáljait, melyeken keresztül a Földre juthatnak. Ismeretlen körülmények között kapcsolatba lépnek Wallace Breen-nel, a Black Mesa igazgatójával. Hatalmat és gazdagságot ígérve meggyõzik Breen-t, hogy az emberiség legnagyobb lehetõsége arra, hogy megismerje a csillagokat és az univerzumot az, ha beolvadnak a combine-ok Galaktikus Uniójába (”Universal Union”). Breen bekapja a horgot, azt hiszi, hogy a combine-ok tényleg segíteni akarnak az emberiségnek (valójában a leendõ rabszolgáikat látják az emberi fajban). A combine-ok a Föld elfoglalására készülnek.

2000:
1.1. A Black Mesa incidens ? Half-Life 1

-Breen felállít egy mûholdat, és elõkészíti az invázió elsõ szakaszát
-Az invázió elsõ szakasza, a ”Resonance Cascade” (lsd 1. pont)
-A mûhold fellövése
-Nihianth legyõzése
-A Black Mesa megsemmisülése
-Gordon felbérlése (lsd 2. pont)

”Várnak rád Gordon, a tesztteremben.”

1. Wallace Breen a legmagasabb combine tisztek felügyelete alatt elõkészíti az invázió elsõ szakaszát, és a Balck Mesa rendellenes anyagokkal foglalkozó szektorának egyik speciális teszttermét választja színhelyéül. G-Man tudatában van Breen tervének, és megpróbálja megakadályozni az inváziót, de nem jár sikerrel. A portál lehetõvé teszi, hogy a combine-ok elõre küldjék a kezdõseregüket, a xeni rabszolgákat, hogy elfoglalják a Black Mesá-t és elõkészítsék a fõ inváziót. A fejrákok (”headcrab”-ek) és Xen más tudat nélküli vadállatai pedig csupán a táplálékszerzés reményében jönnek a Földre. G-Man létrehoz egy különítményt a fõ portál megsemmisítésére, és US katonákat küld a földönkívüliek ellen. A Black Mesa hatalmas csatatérré válik, ahol rengeteg faj és technológia küzd egymással.

Az incidens folyamán azonban egy HEV (Mark V Hazardous Environment Suit) ruhás orvos felkelti G-Man érdeklõdését. Gordon Freeman, a rendellenes anyagokkal foglalkozó szektor frissen szerzõdtetett alkalmazottja kivételes képességeket mutat mind a xeniek, mind az US katonák ellen folytatott harcban. G-Man érdeklõdése egyre nõ, miközben Freeman eljut a Xen-re, legyõzi Nihilanth-ot, kiszabadítja a Xen-i rabszolgákat, hatalmas csapást mérve ezzel a combine-okra. G-Man-t teljesen lenyûgözik Gordon tettei.

Gordon végig azt teszi, amiben a legjobb: parancsokat teljesít. Még mielõtt eljutna a Xenre, tudtán kívül segíti a combine hadjáratot azzal, hogy fellõ az ûrbe egy Lambda-mûholdat. Ez a mûhold lehetõvé teszi a combine-oknak. hogy ún. ”portál-viharokat” idézzenek elõ, teleportkapukat nyitva ezzel Föld-szerte.

A Black Mesa megsemmisül egy atomrobbanásban ( lsd az Opposing Force-ot ), de a combine-oknak megvan amire szükségük van: egy mûhold amivel portál-viharokat idézhetnek elõ.

2.A Half-Life 1 végén G-Man választási lehetõséget ad Freeman-nek: vagy meghal, vagy elvállaja a munkaajánlatát. A Half-Life 2 puszta léte azt jelenti, hogy Gordon az életet választotta a halál helyett. Miután elvállalta a munkát, G-Man kiszakítja õt térbõl és idõbõl, hogy újra hívja õt, ha szükség lesz rá.

2002: Gordon nem öregszik
1.2.A portál-viharok

-A viharok kezdete
-A népesség a városokba özönlik

A Black Mesa hatalmas hatással van a Half-Life 1 történése utáni idõk változásaira. A combine-ok Föld-szerte portálokat nyitnak a Lambda-mûhold segítségével. Földönkívüliek (a Xen-rõl) minden fajtája teleportál a városokba. Fejrákok másznak a zöldséges ládáiban, míg másikak medencékbe vagy otthonokba teleportálnak...
A Földön eluralkodik a káosz. A felszabadított Vortigauntok a Földre menekülnek a combine-ok elõl, akik ismét rabszolgáikká akarják õket tenni.

A népesség a városokba áramlik, ahol katonák, szögesdrótok és kerítések védik meg õket a szörnyektõl. A biztonságérzet lassan úrrá lesz a Földön, az emberek újra normális életet élhetnek a városokban. A földönkívüliek folyamatosan a városokon kívüli területekre teleportálnak.

Ez alatt a combine-ok elõkészítik a támadásukat a Föld ellen, most, hogy már az igényelt portálok a helyükön vannak. Mivel a xeniek a Földre menekültek, a combine-ok elfelejthetik Xent, és egy csapással rabszolgáikká tehetik a xenieket és az emberiséget is a Földön.

2004: Gordon nem öregszik
1.3.A combine-ok lerohanják a Földet

-A portál-viharok folytatódnak
-A combine-ok érkezése
-A Hétórás Háború
-A citadellák felépítése
-Breen a Föld vezetõje lesz
-A népességtömörülési pontok elpusztítása
-A városok átnevezése (lsd.3.pont)

A Föld-Xen portálokat használva átjáróként, a combine-ok elsöprõ erejû inváziót indítanak a Föld ellen; galaxis-szerte elhelyezkedõ bázisaikról szárazföldi csapatokat, stridereket, dropshipeket és gunshipeket teleportálnak át. Ugyanazt a technikát használják itt is, mint a Xenen. Szuper-hadsereget állítanak elõ az emberi DNS és a combine technológia keresztezésével.

A fõ citadellát City 17-ben állítják fel. Több citadellát húznak fel más városokban is. Ezek a hatalmas épületek a combine uralom központjai. Ezekben állítják elõ a combine hadsereget, a jármûveket, a hadi felszereléseket.

Amellet, hogy a combine-ok és az emberiség egymás ellen harcol, más lényekkel is szembe kell nézniük. A felszabadított Vortigauntok a lázadó emberek mellé állnak, mert bosszút akarnak állni a combine-okon. A fejrákok (elvégre fejrákok) mindenkit megtámadnak, akit meglátnak. Más szörnyek szintén terrorizálják az embereket és a combine-okat is.

Gyökerezik a combine-ok tervének következõ lépése. Wallace Breen még mindig optimista a combine hatalomátvétellel kapcsolatban. A Föld vezetõjévé teszik, ahogyan megígérték a Black Mesá-ban. Breen átadja a Földet a nekik, azt hirdetve, hogy jót akarnak, és azért vannak itt, hogy halhatatlanná tegyék az emberiséget. Annak ellenére, hogy látja ezrek holttesteit, szentül hisz abban, hogy ez az aprócska vérveszteség elkerülhetetlen az átmeneti idõszakban, amíg a Föld csatlakozik a Galaktikus Unióba. Breen formálisan kapitulál az emberiség nevében a Hétórás Háború lezárásaként. Breen a combine-ok hasznára van azzal, hogy ember. A domináns faj tagja (mint Nihilanth a Xen-en), így segíti azt a hazugság terjesztését, hogy a rabszolgasors jó dolog. Az emberek, pedig látva, hogy egy ember van hatalmon- könnyebben beletörõdnek a világ változásaiba.

A Föld legnagyobb népességû pontjai közül a legtöbbet elpusztítják. Az emberek vidékre menekülnek, hogy ne essenek a combine-ok fogságába. Apró lázadó csoportok alakulnak, de a veszélyes vidéken kell bázist alapítaniuk, ahol a xeni vadvilág állandóan fenyegeti õket. Breen még mindig a combine-ok eltökélt híve, mit sem törõdik az iszonyatos népírtassal. Szemében a lázadók nem többek egyszerû bajkeverõknél.

3.A megmaradt népesebb területeket átnevezik: City 1,City 2... City 17,City 27 stb. és a combine-ok felügyelete alá rendelik, akik így megalapozzák hatalmas létszámú jelenlétüket a Földön. Az Egyesült Nemzetek fõhadiszállását New York-ban lerombolják.


1.4.A combine uralom megszilárdulása

-A média átformálása
-A Nova Prospekt létrehozása, mint ”raktározási és kísérleti terület”
-A Combine Civilvédelmi Szervezet megalapítása
-”Átalakítási folyamat”

Wallace Breen a City 17-ben álló citadella legfelsõ emeletén rendezi be fõhadiszállását. Célja, hogy leszámoljon a lázadókkal. Breen a médián keresztül megpróbál kapcsolatot teremteni az emberekkel. Hatalmas kivetítõket állítanak fel a városközpontokban. Az újságokat, a televíziót, és a kommunikáció minden lehetséges eszközét cenzorálja és maga válogatja meg a tartalmat.

Breen üzenete egyszerû: az embereknek mindent meg kell tennie, hogy az átmeneti idõszak minél kevesebb problémával járjon. Véleménye szerint az emberiségnek áldozatokat kell hoznia, hogy csatlakozhassanak a combine-okhoz, de a cél szentesíti az eszközt. Hisz abban, hogy a csatlakozás pozitív hatású lesz, és mindenkit megpróbál meggyõzni errõl. A portál-viharok után az emberek annyira kiszolgáltatottak, hogy még ezt is elhiszik.

A városközpontokban combine erõk biztosítják az emberek védelmét a földönkívüliektõl. A megfélemlített emberek újra a városokban telepednek le, de életük folyamatos rettegésbõl áll. Rettegnek saját, és családjuk biztonságáért. A combine-ok brutális uralma kezdetét veszi.

A combine-ok célja Breen-nel egyszerû. Az õ feladata az, hogy elõkészítse a földet nekik, hogy megsemmisítsen minden ellenállást. A civilvédelmi erõket használva rajtaütéseket szervez, és minden elfogott lázadót ”stalker”-ré, rabszolgává alakít (a Citadellában láthatjuk õket az utolsó elõtti pályán a HL 2-ben). Továbbá a combine-ok újra rabszolgákká akarják tenni a Vortigauntokat, közepes sikerrel. Valódi céljuk, hogy az egész emberiséget stalker-ré változtassák, és hogy a Vorigauntok is újra a szolgáik legyenek. A legzseniálisabb emberi elméket a Nova Prospekt-be viszik, ahol megfigyelik õket ill. kísérleteket hajtanak végre rajtuk. A combine-ok a lehetõ legtöbbet akarják megtudni az emberiségrõl, mielõtt elpusztítják azt.

A combine-ok teljhatalmú vezetõje (a ”Combine Overlord”) elrendeli az ”átalakítási folyamatot”, amely messze meghaladja Breen hatalmát. Elsõ lépésként a combine-ok aktiválnak egy energiamezõt (”Suppression Field”), ami megakadályozza az embereket a szaporodásban (a részletek nem teljesen tiszták). Így nem születhet egyetlen új ember sem, tehát a jelenleg a Földön élõ emberek lesznek az utolsó generáció. Biokémiai vegyületeket tesznek a vízbe, melyek hatására az emberek elfelejtik a múltat, és így még egyszerûbben érthetnek egyet Breen-nel és a combine-okkal. Egyszerûen elfelejtik, hogy miért utálják õket. Utolsó lépésként elkezdik elszívni a Föld óceánjait. A combine-ok tehát elõkészítik a Földet új lakosaiknak.

2010: Gordon felébredése
1.5.A lázadás

-Gordon visszatér
-Felbolygatja City 17-t és Nova Prospekt-et
-Kitör a fõ felkelés

A lázadás Gordon elsõ hivatalos megbízása, a másodikat pedig még nem árulta el neki G-Man. G-Man újra visszahozza õt a munka végrehajtásának idõtartamára. Amint Breen felfedezi a visszatérését, legfõbb feladatának elfogását vagy megölését tekinti.

Gordon kicsúszik a combine-ok kezei közül Nova Prospekt-nél, miközben súlyos csapást mér rájuk. Ez robbantja ki a polgárok felkelését, és sokkal nagyobb lázadás tör ki, mint bármikor azelõtt. A káosz lesz úrra City 17-en, amint Wallace Breen és a combine-ok megpróbálják elfojtani a lázadás terjedését, és a citadellát teljes támadó üzemmódba rakják, melynek következtében combine katonák özönlik el az utcákat. Vortigaunt menekültek a Xen-rõl csatlakoznak a lázadáshoz. G-Man nyomon követi Gordont a feladat végrehajtása során, és segít neki, ha szükséges.

-Gordont ismét kiszakítják térbõl és idõbõl

1.6.A combine-ok bukása

Az ismert történelem utáni idõk:
A Half-Life 2 végén Gordon teljesíti a megbízatását. Elpusztította a célpontját, a citadellát City 17-ben, a combine-ok földi trónját. Nem tudjuk, hogy mi történt ezután a földön maradt combine-okkal, de több mint valószínû, hogy a lázadók leszámoltak velük, hiszen vezetõ nélkül maradtak, a citadellát lerombolták és nincsenek tartalékaik. A combine-ok jelenléte a Földön tehát megszûnik. Gordon ismét elhagyja a világot, amíg el nem jön a következõ megbízatása.

Mit jelent mindez a combine-okra nézve? Vagy vissza kell foglalniuk a Földet és a citadellát City 17-ben a xen-i portálokon keresztül, és újra kiépítenek mindent, vagy feladják a küzdelmet a Föld ellen. Valószínûleg újra el akarják majd foglalni a Földet, mintegy politikai lépésként megmutatva más bolygóknak és rendszereknek, hogy tényleg legyõzhetetlenek. Egy dolog azonban biztos: a combine-ok nem haltak ki. Rengeteg csapatuk van még más bolygókon és dimenziókban. A birodalmuk még mindig terjeszkedik, kegyetlenül eltaposva más bolygókat/dimenziókat a Földhöz és a Xen-hez hasonlóan.

Mit tett végül is Gordon? Véget vetett a combine uralomnak a Földön (egy idõre legalábbis) és egy második súlyos csapást mért ezzel a Combine Birodalomra, megmutatva nekik hogy az emberek elég erõsek, hogy felvegyék a harcot egy ilyen hatalmas birodalommal is, és hogy a combine-ok sem legyõzhetetlenek. Egy idõre az emberiség újra szabad lett.

Miért adta G-Man ezt a megbízást Gordonnak? Jó kérdés. Valószínûleg G-Man egy intergalaktikus lázadó szövetség ügynöke (emberi formában), akik azért küzdenek, hogy legyõzhessék a kegyetlen Combine Birodalmat, mely már sokkal a HL1 történései elõtt is létezett. Ez a lázadó szövetség elképesztõ technológia birtokában van, képesek olyan formán uralni a teleportációt, ahogyan G-Man is teszi. Valószínûleg G-Man rájön, hogy Gordon Freeman az egyetlen, aki legyõzheti a Combine Birodalmat, és olyankor hívja, ha erre lehetõség van. Emlékezzünk vissza, Gordon egy másik fajt is felszabadított: a xenieket. Így ez volt a második nagy csapása a combine-ok ellen. A vicces az egészben, hogy mindezt tudtán kívül teszi.

---

Egyébként ha már itt van sztem bárki átolvashatja, érdekes kis olvasmány. A szinkront meg csak támogatni tudom, mégha csak szavakkal is, nincs túl komoly hangom, és amúgy is  BP-i vok.  Szal mindent bele!

Ui.: a táblák meg poszterek lefordítása marha jó, a sok trabant meg lada nomeg a omladozó kátyús utak mellett tényleg olyan érzése van az embernek mintha magyarországon lenne. Smiley

drauthev
2007. 04. 23. - 15:40
Ez a Saga-féle verzió tekinthetõ a leghitelesebbnek, sztem nincs benne sok baromság (úgy a címszavakat lefordítgatva)...
krioz
2007. 04. 23. - 13:36
druthev-nek ez végülis maga a hl történelem de sok a baromság ugyhogy holnapra elküldöm a normál verziot az msn-edre <<<<krisz>>>>
drauthev
2007. 04. 22. - 17:49

ATTENTION!! !!

Ha valaki lenne olyan kedves, és elég jól tud angolul, lefordíthatná ezt az oldalt: 

">link

Köszönet elõre a team nevében!

 Jah, és mellesleg lassan nem ártana egy névadás a teamnek...

drauthev
2007. 04. 22. - 15:46

Thx. Smiley

Mellesleg egy kis korrigálás a listát illetõen:

59th_BazyJoe = Eli Vance

sry az elírásért 

KoRcSElMeLeT
2007. 04. 22. - 11:14

hát ezek a képek rohadt jók

Lángos Smiley Smiley  MÁV Smiley

Hajrá, mindent bele !! 

drauthev
2007. 04. 22. - 09:54
Majd látjuk.... Lehet, hogy lesz saját honlap is, de itt, a magyaritasok.hu-n biztosan fent lesz a szinkron, amint készen van.
Winkler Oszk&aacute;r
2007. 04. 22. - 09:24
Honlapot terveztek a szinkronnak? Ha igen, milyen címen lehet majd elérni? Sok sikert srácok!
gordon89
2007. 04. 21. - 21:16
Hát én jelentkeznék,de Gyõr Moson megye egy kicsit messze van Békés megyétõl.Ez van így jártam.Pedig a kedvenc játékom és van egy mély hangom á ebbõl is kimaradok.FrancbaSmileySmiley
drauthev
2007. 04. 21. - 18:00

Közben, hogy oldjuk a feszültséget, itt van néhány kép a szinkronnal kapcsolatban, ez is bele fog kerülni a végleges csomagba:

">kép1

">kép2

">kép3

">kép4

 

So funnySmiley lol

by Draut<HeV> 

drauthev
2007. 04. 21. - 17:48

Üdv all!

Szóval megszületett az eredmény úgy, ahogy ez már közel végleges, most mindenkitõl fogok kérni egy, az õ szerepére kiosztott profi hangot, hogy valóban elég rátermett-e. Remélem elégedettek vagytok a szerepekkel, aki pedig nem került be, azok se szomorkodjanak, hiszen majd õk is élvezhetik a honosítást. Továbbá vannak még kérdõjeles szerepek, amelyek kiosztásáról szintén egy-egy hangminta fog dönteni.

A vizsgahangokhoz mindenki megkapja majd a mondandóját MSN-en. Csak annyi, hogy hangsúlyra ott már figyeljetek, gondosan, beszédhibák nélkül, az adott szituációba illeszkedve mondjátok el. Jelentkezzetek mihamarabbSmiley

[VO MALE]
Druzsba = Barney
BazyJoe = Eli
Dvid (Elekes Dávid) = Vortigaunt??
RocKY (Farkas Balázs) = BANNED - 13:47 2007.04.21.
Feri ([email protected]) = Kleiner
gizmoboy = Citizen male
Sonny = Ezredes
Varga Zoltán = Breen
mychy = Combine Soldier
Tóth Ferenc = Gregory atya
InfectedMan = Gman?? - majd egy próbát teszünk
Sántha Krisztián = BANNED - 14:33 2007.04.21.
WazheadBoci = nem rossz hang, viszont elég érthetetlen a sample-d, új hangot kellene venni

[VO FEMALE]
niki (Druzsba barátnõje) = Alyx

és még 2 nõi hang függõben....

1-re pedig még szükség lenne... 

Hellboyhev
2007. 04. 21. - 17:22

Mindjár érkezik a lista!! Smiley

Jók voltak a hangjaitok csak egy némelyik elég rosszminõségû volt.

Zozzy22
2007. 04. 21. - 12:40
Na hali, szombat van. és jelentkeznék. hangszínra elég közepes hangom van, amit elég jól tudok mélyíteni, de ha kell hangminta, a [email protected] emilcímen lehet megkeresni. Barney-nak talán még jó is lennék, de Combine soldiert is tudnék imitálni egy mûanyag pohárralSmiley
drauthev
2007. 04. 21. - 12:02

zoolee76: Smiley Ilyen kérdést feltenni... persze, hogy kellene, fõként a nõi hang, amibõl még kisebb fajta hiány van. De neked is nézhetünk helyet Smiley. Akkor a részleteket pedig MSN-en:

[email protected]

 Üdv

zoolee76
2007. 04. 20. - 23:14

Hello! Ugyan kicsit messzinek tüntök, de lehet még jelentkezni?

Van nöi hang is. + én is jelentkeznék fejrágó szinkronnak.

30-on felül mindketten. Szóljatok ha kell

hello 

Citrom
2007. 04. 20. - 18:23

ha kell kölyök akkor irj [email protected] ra

 

drauthev
2007. 04. 19. - 21:20

ATTENTIONSmiley!

Szombatig jöhetnek a jelentkezések, azonban a hétvégén már ki szeretném alakítani a végleges szereposztást, így aki még nem jelentkezett és szeretne részt venni, az siessen!  Most leginkább érettebb hangokra lenne szükségem (30-on túli).

drauthev
2007. 04. 19. - 21:16
wtf? Smiley
drauthev
2007. 04. 19. - 21:15
wtf? Smiley
krioz
2007. 04. 19. - 13:24

be van lépve most a prjekt vezetõ?

Hellboyhev
2007. 04. 18. - 18:49

NEM KELL A PARA Smiley

Király leszSmiley

drauthev
2007. 04. 18. - 17:07

saxus: Ohh, az a része már megoldódott, akadt szponzorunk. Smiley

A hangszerkesztésben pedig szintén otthon vagyok félprofi szinten, a minõséget tekintve ne kételkedj bennem. Mellesleg az eredeti batch converter profilokkal dolgozom, ugyanazzal, mint amit a Valve is használt. 

saxus
2007. 04. 18. - 14:12
drauthev: szerintem ne kezdjetek el gyûjteni mikrofonra, hanem keress egy olyan emberkét, akinek vannak ehhez megfelelõ eszközei és tapasztalata a torzításokkal, pl. valami zenészfélét. Az egy dolog, hogy vesztek egy picivel komolyabb mikrofont, de jobban jártok, ha kerestek egy hozzáértõt. Hanggal játszadozni nem egyszerû feladat.
Hellboyhev
2007. 04. 18. - 13:42

oscarjames

Nem mi csináltuk a szöveges fordítást.

Razak
2007. 04. 17. - 15:41
Szavazás: legyen
Paszi011
2007. 04. 17. - 15:38
Az episode 1-het nem kõ a steam legalábis nekem nem köllöt.
krioz
2007. 04. 17. - 15:29

nincs különösebb baly csak telepitsd a steam klies-t ezután futtasd a steam hungariant(ez akkor megoldás ha a játék elkezd betölteni de hibás id kodot jelez)

oscarjames
2007. 04. 17. - 14:08

sziasztok,

nem tudom,hogy ti csináltátok-e a szöveges fordítást a HL2-höz és az epI.-hoz, de az epI. fordítást ha letöltöm és a leírtak szerint felrakom "szétcseszi" a steam-et... nem csak az én gépenmen (eredeti HL2 és epI. van), valószínû, hogy egy update megbojgatta a dolgokat... kérlek nézzétek meg és javítsátok ki köszi...

Krisi
2007. 04. 16. - 15:54

télleg meglesz változtatva a szájmozgás?az lesz akkor a remek munka Smiley sokkal élvezhetõbb lesz akkor a game Smiley

szavazás: szerintem is jobb lenne szinkronizálni aztat Smiley

Lice
2007. 04. 16. - 05:22
Szavazás: Ha megoldható, akkor a szinkronizálás mellett volnék!
drauthev
2007. 04. 15. - 23:06

Episode One-al majd csak akkor foglalkozunk esetleg, ha kész a 2.

Békés megyén belül egész pontosan Újkígyóson lesz a felvétel.

Közben egy kis szavazás:

Szerintetek szinkronizáljuk a combine katonák hangját is, vagy haggyuk úgy, úgy sem lehet érteni semmit belõle?! 

Lice
2007. 04. 15. - 21:13
Mi a helyzet az lesõ epizóddal? Mellé lehet csapni vagy egy teljesen már projektet igényel?
Verketty
2007. 04. 15. - 18:44

Hali!

Békés megyében  mégis hol? Talán Békéscsabán, mert egy kis mellékszerepet vállalnék. 

carmo
2007. 04. 15. - 18:02

Áh kár hogy nyíregyi vagyok, nekem Békés messze van Smiley

Pedgi a vortigaunt(vagy mi az a zöld lény)szívesen bevállalnám, az a favorit Smiley

 

Dog-nak jelentkezett már valaki?Smiley 

csiri
2007. 04. 15. - 15:52

Nocsak, pont Békés megyei vagyok.

Akkor lehet hogy jelentkezek Smiley

Lice
2007. 04. 15. - 15:43

Sziasztok!

 

Remélem azért Gordon hangja hasonlítani fog az elsõ rész hangjához!!...

 

Sok sikert a fordításhoz!! Smiley

drauthev
2007. 04. 15. - 14:28
Konkrétan Békés megye.
Hellboyhev
2007. 04. 15. - 11:15
Hátneméppen Pesten fog készülni... :P
Razak
2007. 04. 15. - 07:58
Gondolom Pesten készülne.......
drauthev
2007. 04. 15. - 00:37
Sajna az már foglalt, Néma Bob betöltötte a helyet. Smiley
Locutus
2007. 04. 14. - 23:23
Ez jó ötlet, sok sikert a megvalósításához, jelentkeznék, de sajna a beszédhibám nem hiszem hogy jól jönne, meg amúgy is még fiatal vagyok én ehhez :P De mondjuk Gordon hangját bevállalom Smiley
drauthev
2007. 04. 14. - 22:42
Gyerünk emberek, van hely, fõleg mély hangúak számára. De nõi hangokban sem bõvelkedünk. Smiley
juszaka
2007. 04. 14. - 16:58
Én is jelentkeznék szinkronhangnak, már küldtem is egy e-mailt.
drauthev
2007. 04. 14. - 16:53

Egy kis infó:

 Ha valaki be akar vállalni egy hangot, akkor írjon mailt, amiben az is benne van, hogy pontosan kinek a hangját szeretné. Vagy vegyetek fel MSN-re, az elõzõ hsz-ben van a címem. Fontos, hogy ne csak a fõ szerepekre jelentkezzetek, hanem pl. katonáknak jól jönne egy mélyebb hang (úgyis torzítva lesz), és civilek is kellenek többek között. Azt, hogy ki lesz a vortigaunt, azt még meglátjuk Smiley. A felvételhez majd összedobunk egy kis zsét egy fasza mikrofonra (ha sokan leszünk, akkor ez csak párszáz forint fejenként, nyárig csak össze tudunk kaparni annyit). Magát a felvételt pedig egy hangszigetelt kabinban képzeltem el, ami mondjuk egy 1x1m-es alapterületû (vagy kicsit nagyobb), 2 méter magas ojjektum. Így tudjuk biztosítani a kellõ minõséget. A legnagyobb feladat majd a hangok koerográfiába igazítása lesz, mivel nem tudjuk az összes hangot ugyanannyi idõ alatt elmondani, mint ahogy az eredetileg elhangzik. Majd jön a kedvencem, a szájmozgás elkészítése, amit szintén meg tudunk csinálni, csak marha sok idõ. Így jó lenne, ha legalább még egy két ember rendelkezne egy eredeti, Steam-es HL2-vel (mivel mindenkinek az van, remélem!), és akkor ott lesz a Source SDK, amivel ezeket az utómunkállatokat lehet csinálni. Egyenlõre ennyi, többit majd MSN-konferencián.

Ecneb
2007. 04. 14. - 16:24
Mident bele emberekSmiley
Hellboyhev
2007. 04. 14. - 14:30
SziasztokAz egy dolog hogy lemagyarosítjuk , de a szájmozgást is hozzá igazítjuk a magyar nyelvhez.Tehát ezért nem megy egyrõl a kettõre.
Misi 007
2007. 04. 14. - 11:33
Faja kis ötletnek tartom a projectet ha kellek énis beszállok mély hangal Smiley
Lyon
2007. 04. 14. - 10:37
felvettelek msnre.A részletekett ott elmagyarázom otto.Ja és Draut én szivesen segitenék a szinkronban.
otto
2007. 04. 14. - 10:34
Hy all!Egy kérdésem lenne a forditokhoz! Ha leszeretnék fordittani egy PC játékot! Hol kell megkeressni azt a fájlt, amit lekell forditani. Vagy milyen progamal, vagy ezt elmondhatná valaki! Tudok rendesen angolul, letudok bármilyen játék szõveget forditani, csak nem tudom mit kell átírni vagy hogyan:SmileySmiley ! pls help. vagy itt egy MSN: [email protected]
handrx
2007. 04. 14. - 10:26
Ez igen! Ez óriási 5let ! Remélem sikerül elérni  a ki tûzött célt. Én is imádom a játékot Smiley Nagyon örülnék ha magyar szinkronnal játszhatám végig ujra a játékot Smiley Sok sikert kívánok hozzá!
daneelolivaw
2007. 04. 14. - 09:59
már lehet tudni, ki lesz gordon freeman magyar hangja? Smiley
Aaryth
2007. 04. 14. - 08:51
Elõre is grat az ötletért/elhatározásért ! Ha kell egy mély, 30-hoz közeli hang, megyek Smiley
Half-Life 2
Fejlesztő:
Valve
Kiadó:
Sierra Entertainment
Valve
NVIDIA Lightspeed Studios
Műfaj:
Megjelenés:
2004. november. 16.
Játékmotor:
hirdetés
Legújabb letöltések
Dead Island 2
A játék teljes szöveges fordítása.Tartalmazza a HAUS dlc fordítását is.A SOLA dlc fordítása folyamatban. Hibajelentés és információ: https://discord.gg/6MWQdKacRF
| 4.39 MB | 2024. 04. 19. | Arzeen, Ateszkoma, Fehérváry Péter, Frank Robin, gyurmi91, NightVison
Little Orpheus
A Little Orpheus játék fordítása.
| 38.82 MB | 2024. 04. 16. | Ateszkoma
Atomic Heart
Az Atomic Heart alapjáték, Annihilation Instinct és Trapped in Limbo DLC fordítása Steam és Gamepass verzióhoz.
| 4.35 MB | 2024. 04. 16. | Ateszkoma, Ragnar Vapeking, TelerianTales
Amnesia: The Bunker
Az Amnesia: The Bunker játék fordítása (szöveg és textúra).
| 14.38 MB | 2024. 04. 14. | Ateszkoma, NightVison
Endless Space 2
Az Endless Space 2 játék fordítása. 1.5.60-as verzióhoz frissítveKompatibilis:Endless Space 2 alapjátékVaulters - Térugrók DLCSupremacy - Hatalom DLCPenumbra - Félhomály...
| 1.04 MB | 2024. 04. 13. | ElCid, robinss4
Wonder Boy: The Dragon's Trap
A(z) Wonder Boy: The Dragon's Trap játék fordítása.
| 5.93 MB | 2024. 04. 13. | Vitari
Star Wars Jedi: Survivor
A(z) Star Wars Jedi: Survivor játék fordítása.
| 10 MB | 2024. 04. 11. | Arzeen, FEARka, Fehérváry Péter, Frank Robin, gyurmi91, NightVison, Ragnar Vapeking, D3VOU(23(2, Dickopter, Gaben, H.Lily98, Maligeri2003, Melchiadesian, Rosie, sirok.dominik
Star Wars Jedi: Fallen Order
A(z) Star Wars Jedi: Fallen Order játék fordítása.
| 3.86 MB | 2024. 04. 10. | Dusiii, FartingSquirrel, FEARka, Patyek, Ripp667, Kath, Petra
SnowRunner
A magyarítás eredeti (Steames) 1.469305.SNOW_DLC12 verzióra készült, a megfelelő működés csak ezen garantált. A verziószámot a következőképpen ellenőrizheted: menj a...
| 489.54 KB | 2024. 04. 08. | Lajti, Rocsesz
Thief
A fordítás nem változott, csak új Scaleform betűket, pár elírást kijavítottam és egy új telepítőt is kapott (ami W10+ és...
| 13.32 MB | 2024. 04. 05. | gmiki, istvanszabo890629
Legfrissebb fórum bejegyzések
Érdemes lenne felkeresni az adatlapon megadott címen a fordítót és jelezni neki.
Cyrus | 2024.04.19. - 18:22
Attól, hogy az oldalt nem látogatja napi szinten (minden fordító) még nem kell rögtön rosszra gondolni. Mindenkinek van egyéb elfoglaltsága is a mindennapi élet mellett.Discordon 24.03.30 😉
Cyrus | 2024.04.19. - 18:20
Utolsó látogatás: 2024. 01. 13. - 16:00Remélem minden rendben Ardeával
MrDevil | 2024.04.19. - 04:02
Sziasztok !A Styx Shards of darkness magyarítás nem működik a frissített GOG verzióval.Megoldható a magyarítás frissítése?
drbenway | 2024.04.18. - 05:20
Nem igazán keresett meg hozzáértő azzal, hogy hivatalos konzolmodot csinálna xboxra a magyarításból. Én meg egyáltalán nem értek hozzá.Ugyebár vagy 6-7 éve van beépített mod lehetőség konzolos verziókon (és kb. a magyarítás elkezdése, vagyis 2015 decembere óta kérdezik, hogy van-e konzolra magyarítás), azóta senki sem állt elő ilyesmivel.A létező magyarítás...
Sunsetjoy | 2024.04.17. - 21:09
Nos, igen.A magyarításcsomagban van egy olyan dolog, hogy OLVASDEL-TELEPÍTÉS.pdf.Annak az első oldalán ez olvasható közvetlenül az első kép felett: "Ha használsz modokat és nincs hozzá modmagyarítás felrakva, a modok szövegei sok esetben szövegeket írnak át a kezelőfelületen, a játéktérben, építési menüben. stb."Amit nagyadam45 is írt, azt kell felrakni, ha használtok...
Sunsetjoy | 2024.04.17. - 20:59