Egy ideje nézegetem a játékot, amikor akciós, de még nem mertem lecsapni rá. Majd egyszer :)
Mi vagy te, könyvelő?! :D
Amíg a listában a projekt, addig él a projekt, ilyen egyszerű.
Törölt felhasználó
készül nyugalom a fordítás. kedves Evin csinálja a fordítást csak nem akarja el kapkodni. Türelem horizon zero dawn fordítást terem. :)
Üdv srácok, csak érdekel, hogy akkor lesz ebböl a forditásbol valami, vagy elkönyvelhetjük veszett ügy ként?
Érdemes lehet használni ilyenkor transcriptet, Sok nagyobb játékhoz van, pl:
https://game-scripts-wiki.blogspot.com/2018/10/horizon-zero-dawn-full-transcript.html
+ használni valamilyen fordítót..
Én már személy 2018 tavasza óta szeretnék magyarítást a horizon zero down-hoz. PS4-en végigvittem, de az a hatalmas szövegmennyiség, ami van benne, főleg a vége felé közeledve, egyre több, még nálam is kiverte a biztosítékot. Elégé rontja a játékélményt az állandó fordítás, teljesen elvonja az ember figyelmét és fáraszt. Ezért is várom nagyon a magyarítás végeztét és az első feltelepítését és az első horizon indítást magyar felirattal!! Na ettől már borsózik a hátam egyből! A fordítónak rengeteg munkájába és szabadidejébe kerül ennek a magyarításnak az elkészítése biztosan, főleg a mai rossz helyzetben. Felesleges siettetni! Addig is köszönöm Evin a munkádat és idődet, amit beleinvesztálsz a projectbe!!
Na, abba lehet most már hagyni. Mindenki részéről. Tényleg. Pont elég háború meg lövöldözés meg torzsalkodás.
Ez a fórum játékokról és magyarításokról szól, ami örömöt hivatott hozni a fordítók és játékosok életében. Emlékeztetőül esetleg nézzétek meg azt a jó hosszú kedvcsináló videót, amit Evin készített. És aztán csendes izgalommal várakozzunk. :-)
https://www.youtube.com/watch?v=Hwcp0Ew_RxU
Szép napot mindenkinek!
Kezdeném azzal, hogy egy magyar mondatot sem tudsz értelmezni, ugyanis magamra értettem, hogy "igen, személyeskedek, ugyanis...". Kifejtettem az okokat. Ahogy azt is, hogy kellene egy minimális intelligencia a leírtak értelmezéséhez. Ez sajnos nem sikerült. Kb annyit sikerült felfognod a leírtakból, hogy "Mi va', beszótá' köcsög?" Úgyhogy itt kiszálltam a dologból. És egy javaslat. Szépen beszéljél..:)
Dehogynem személyeskedtél. A bicska kinyílt a zsebemben az irományod láttán.
Azt nem értem, ha a te véleményed általánosságban nem mérvadó, miből gondolod, hogy az ellenvélemény senkit nem érdekel? Meg egyáltalán minek picsogsz feleslegesen?
Törölt felhasználó
**** Nem kezdtem el személyeskedni csak leírtam a véleményemet és az, hogy a magadfajta kis senkiházinak nem tetszik hát az senkit sem érdekel!
Moderálta: Evin (2022. 04. 03. - 14:57)
Fordítva ülsz a lovon. (Nem bántásképpen írom)
"mert volt már rá nem egy példa, ama magyarítások, amik ennyire döcögősen haladnak, végül kukázva lesznek jó eséllyel, ezt pedig nagyon sajnálnám!"
" ha valamelyik magyarító szeretné a részleteket közölni, megteszi -- szerencsére elég sokan tesznek így."
A többivel amit írtál egyetértek.
Törölt felhasználó
Sosem értettem ezt a mikor lesz már kész dolgot. Ha valaki magyarul akarja tolni ott a gépi "magyarítás" rég kész van. Ha valaki türelmetlen akkor neki az tuti jó lesz..
Nem gondoltam volna, hogy ekkora vita kerekedik itt lényegében abból, hogy válaszoltam GaPetyanak, amit nem tagadok, kicsit a csalódottságom vezérelt -- habár az "elkészülési" tervről Evin írt, aki többször is jelezte, elsődlegesen nem ő fordítja a játékot --, mert volt már rá nem egy példa, ama magyarítások, amik ennyire döcögősen haladnak, végül kukázva lesznek jó eséllyel, ezt pedig nagyon sajnálnám!
Ezen magyarítástól elvonatkoztatva kicsit szeretnék én is reagálni a lentebb írtakra; valaki azért nem tud más nyelven, mert egyszerűen képtelen megtanulni, hiába szeretne, elfelejti a szavakat, de van más szituáció is, én például angolul lassabban olvasok, ezért a hosszabb párbeszédeknél megesik, hogy valamit már nem tudok elolvasni, mert addigra már másról van szó. Én speciel nem írok privátban senkire, s nem fogom zaklatni, hol tart a magyarítás, van-e valami problémája, ami gátolja őt jelenleg a munkálatokban, itt a fórum, ha valamelyik magyarító szeretné a részleteket közölni, megteszi -- szerencsére elég sokan tesznek így.
A támogatás önkéntes, ezt kár volt belekeverni (a támogatás pedig nem feltétlenül pénzbeni, több fordítónak is van kívánságlistája, egy-egy ajándék Steames játékkal is kedveskedhetsz), ahogy a magyarítással való foglalkozás is az, nevezd hobbinak, bárminek. Régebben én modderkedtem, iszonyat sok időt elvitt egy-egy textúra elkészítése, így megértem, hogy munka, család mellett nem mindig jut erre (magyarítás) annyi idő, energia, főleg, hogy az embernek lehet más hobbija is, ha már a pecázásról volt szó, legyen itt az példának.
Záróakkordként, a fordításoknak örülök, köszönöm minden fordítónak, aki idejét, erejét bármelyik magyarításba belefekteti, az oldalnak és üzemeltetőinek pedig külön köszönet, hogy egy helyre tömörítik ezeket. A GaPetyanak intézett válasz kommentemmel semmiképp sem szerettem volna vitát generálni. Szép napot!
Hagyjad, nem ér annyit az egész. Nagyon is tisztában van vele mi újság van errefelé, csak célzottan odatűzi a magáét, vagy azokat a dolgokat, amiket összemazsolázott valahonnan, aztán röhögve megy tovább. Ha pedig meggyőződésből írja, az csak annál rosszabb.
Az álmok üzenetek a mélyből.
Hát Te nagyon el vagy tévedve.. :D
nem baj ha nem lesz kész időben
A főnöke vagy, te adsz neki munkát? Itt nincs olyan, hogy miért nincs kész időben.. kész lesz amikor kész lesz.
Amennyiben adsz nekem 100. ezer forintot, hogy fordítsam le XY-t május 1-re, de én május 10.-én még sehol se vagyok vele, úgy lehet követelni, hogy miért nincs kész.
Amúgy meg ha hobbinak nevezed miért kérsz érte pénzt?
Valamelyik letöltés gombnál láttál esetleg olyan, ha befizetsz pl 1000 forintot, csak akkor tudod letölteni? Nem?! Ennek próbálj meg még egyszer nekifutni.
Sarkított példa: Akkor ilyen alapon, ha én húsvétkor elmegyek meglocsolni a faluban Babi nénit, és a kezembe nyom egy 500-ast (hálából, támogatásból, szokásból, stb), akkor én most fizetett munkás lettem általa? Ne vicceljünk már.. :D
Ezt nézhetjük akárhonnan, sajnálom, de ezen hozzászólások alapján jogos a troll felvetés. (Ugyan is aki nem troll, az nem ír ilyeneket).
Na ide figyelj ****. Igen, személyeskedek, mert úgy viselkedsz és mert ráadásul még egy nagy paraszt is vagy. Ez az oldal pont lesz@rja, hogy te ide jársz e, avagy sem, nem azért létezik, mert te itt vagy. Az oldal azért működik, mert van (szerencsére) jó pár fordító, aki INGYEN, a saját szabadidejét feláldozva készít minőségi munkákat, amit nyílván mástól von el, legyen az család, barátok, bármi. Szívesen. Neked is, nekem is. De esetleg azt, hogy bármelyiket is megköszönted volna, még akkor is, ha nem játszol az adott játékkal, olyat még nem láttam tőled, az már nem jut eszedbe, igaz? Jah, még azért is működik, mert nem voltak lusták, mint te és megtanultak minimum 1 nyelvet, ami rólad nem mondható el, bár alap dolog lenne, de ehez sajnos kellene egy minimális inteligencia is, ami neked jól láthatóan nincsen és még hangoztatod is. Csodálkozol, ha esetleg az emberek besokallnak és azt mondják, hogy old meg magadnak, vagy érts meg belőle annyit, amennyit tudsz? Teljesen jogosan tennék. Nem, senki nem kér érte pénzt, csak egy lehetőség, ha már a közösségért dolgoznak, kedvesek veled, akkor mondjuk te is lehetsz az, ha módodban áll és megteheted, szeretnéd. Tudod, a közösből nem csak kivenni kell, hanem beletenni is néha, akár csak egy jó szóval, egy köszönömmel. Rengeteget segítene, jól esik az embernek. A támogatás meg..még egyszer mondom, HA szeretnéd. Esetleg rákérdeztél bárkinél is pl arra, hogy történt e vele valami, legyen akármilyen tragédia, rossz dolog az életében, ami miatt nem úgy halad a dolog, ahogy azt előre tervezte? Ez már nem jut eszedbe, igaz? Csak a követelőzés és flegmáskodás megy. Rengetegszer láttam, hogy megy a háborgás egy fordításért, elkészül, több 100 letöltés és 3 köszi a kommentek között. És ha mégis lenne egy kis intelligenciád, akkor az üzenetekben sem a támadást veszed észre. Szerintem gondolkodj el egy kicsit, szállj magadba és légy jobb ember. A világ sem itt fog tartani. Talán még nem késő.
Moderálta: Evin (2022. 04. 03. - 14:57)
Törölt felhasználó
Ennyit vártam tőled kb...itt kétféle csoportba sorolják az embereket, az egyikbe azok tartoznak akik azt mondják: nem baj ha nem lesz kész időben, akár jövőre is jó lesz..csak nyugodtan és előre is köszönjük.
A másikba meg azok akik meg merik kérdezni, hogy mi tart ugyan már eddig?? Na ezek a trollok! Köszi..
Amúgy meg ha hobbinak nevezed miért kérsz érte pénzt? Ha önkéntes alapon működik a támogatás ha nem pénzt kaptok érte innentől kezdve ez egy fizetett munka! Persze nevezheted te ezt annak aminek akarod, a dolog nem fog változni!
A horgászós példád meg egy nagy marhaság, már ne is haragudj...
A véleményhez mindenkinek joga van, hogy hogyan fogalmazod meg és milyen stílusban az már más téma, amire vannak szabályok, mind az életben mint egy közösségi térben.
Semmi kioktató nem volt abban amit írtam, csak tényeket közöltem. Sajnálom ha szövegértelmezési gondokkal küzdesz, ha így lenne akkor szívből sajnálom, általában erről nem tehet az ember. Megnyugtatlak a kioktatót másképp fogalmaznám.
A hobbi azért hobbi mert az ember szabadidejében űzi ,nem pedig kötelezettségből. Csak hogy tisztában legyél a fogalmakkal.
A támogatás\adomány mindig önkéntes és semmi kötelezettséggel nem jár!
Ha te elmész "hobbiból" horgászni a "szabadidődben" és kifogsz egy halat, de nem akarod megtartani magadnak, hanem odaadod a szomszédodnak mert miért ne, ő joggal várja el következő alkalommal, hogy ha ismét kifogsz egy halat, akkor ismét ő kapja meg?
Erre nem kel válaszolnod! Csak szemléltetem a rossz gondolkodásodat és mindazokét akik a hobbi fogalmával ilyen téren nincsenek tisztában..
Egy közösségi teret mindig a felhasználók alakítják. Ha az rossz lesz, nem azért lesz mert a kulturált felhasználók tönkreteszik, vagy mert a személyzet tagjai tényeket közölnek. Ha "rosszabb" akkor azoknak köszönhető akik károsítják annak működésé, akiket a köznyelv trolloknak hív!
Szívesen elcsevegek az élet dolgairól veled a chat topicban, ha szeretnéd, de kérlek ne itt szemetelj mert az üzeneteidnek "se füle, se fark" és bűzlik a trollkodástól.
Az élet csak egy álom, útban a halál felé!
Figyelj már, normálisan válaszoltak neked és tételesen. Miért kell ezt csinálni? Nem volt semmi kekeckedés, az hogy valaki nem tudta tartani a dátumot attól még nem kell máglyát rakni azonnal, egy fordítás miatt meg kár verni a ringet. A támogatást pedig vedd ki az egyenletből, mert nem éppen úgy van az, ahogy te azt hiszed, a munkát és a munkahelyet pedig pláne ne keverd ide. Ez nem megrendelés alapján készült, szóval...
Az álmok üzenetek a mélyből.
Törölt felhasználó
Ó, én kérek elnézést hogy le merem írni a véleményemet!
Pont az ilyen kioktató, okoskodó hozzáállás miatt lesz ez oldal egyre rosszabb! A hobbi meg addig hobbi amíg teljesen ingyen csinálják, de mivel nagyon sokan adnak hozzá támogatást onnantól kezdve az már munka!
Ha meg nem tudja tartani az illető a tervbe vett dátumot akkor egyszerű a megoldás! Nem kell kiírni dátumot és az ilyen félreértéseket, vitákat el lehet kerülni! Ennyire egyszerű a dolog!
A kijelentő meg a feltételes között nagy a különbség, de vannak akiknek a kettő egy és ugyanaz. Idézek:
A terv, hogy a második rész előtt elkészüljön.
Senki egy szóval sem állította, hogy el fog készülni...
A fordítást egy ember végzi és abban a tempóban halad ahogy az feltehetőleg a szabadideje engedi. De nem fogom ragozni mert én sem tudok többet a projektről mint amennyi az adatlapján van.
Sajnálom, hogy egyes emberek bizonyos csoportokból szándékosan ide járnak feszültséget kelteni, ez azért mindet elmond a mentalitásukról.
A "hobbi" játékfordítás egy hobbi tevékenység... és az oldal addig fog működni, amíg van olyan ember aki ezt a tevékenységet űzi, bérmenyire szeretnéd(tek) tönkretenni az ilyen hozzászólásokkal.
Szerencsére a felhasználok többsége nem azt a mentalitást képviseli amit te. Elégedetlenkedők mindig is voltak és lesznek, ezzel sajnos soha nem tudnak mit kezdeni a fordítók. De aki tudja, hogy ez nem főállás az úgy is áll hozzá a dolgokhoz.
Nem témával kapcsolatos üzeneteket kérem mellőzd, köszönöm!
Az élet csak egy álom, útban a halál felé!
Törölt felhasználó
Így van...elég régen fordítják már, azt mondták, hogy a második rész megjelenése előtt kész lesz, csak tudnám, hogy miért ígérgetnek bele a semmibe, miért hülyítik a felhasználókat, ha utána meg nem tudják tartani az ígért időpontot! A másik fele a dolognak meg az, hogy egy-kér fordító itt olyan magasan hordja az orrát, hogy ha az ember kérdez valamit még rendesen leb*sszák az embert a válaszban, marhára elfelejtik, hogy ez az oldal csak addig működik míg a felhasználók ide járnak!
Szerintem semmi jelentősége nincs annak, hogy megjelent a második rész. Nyilván csinálják ahogy tudják, és ha jövőre készül el - mondjuk ezt nem hiszem - akkor pont akkora élvezet lesz végigjátszani, attól függetlenül, hogy hány rész jelent meg azóta.
Nyilván aki ilyen méretű játék fordításába fog, az nem tudja követni a megjelenést, még akkor sem, ha többen vannak.
Szerintem - bár nincs közöm a fordítókhoz - a DLC-k lefordítása még 1-2 hónap, a tesztelés meg mondjuk 3, tehát szerintem max fél évről beszélünk.
De ne legyen igazam, legyen egy év, akkor sem vesztettünk semmit.
Félreértés ne essék, nagyon várom a magyarítást és örülök, hogy készül, de én nem látom ennyire derűsen a dolgokat, hiszen majdnem egy éve még az volt a terv, hogy a magyarítás kiadásra kerüljön a második rész megjelenése előtt! Most ott tartunk, hogy a második rész már másfél hónapja megjelent, a magyarítás viszont még közel sincs kész állapotban -- nem igazán bizakodok abban, hogy idén meg fog jelenni.
Végre valami biztató hírek, attól féltem hogy teljesen leállt a fordítás. Nagyon várom már a munkátokat és előre is nagy köszönet érte. :)