R.A. Salvatore: A klónok támadása
R.A. Salvatore: A klónok támadása
Írta: Panyi 2003. 03. 28. | 938

FIGYELEM: Ez a bejegyzés, már több, mint 1 éves, az itt leírtak elavult információk lehetnek!

Az új Star Wars film új könyvadaptációt hoz magával. Ennek megjelenését legalább akkora izgalommal várják a rajongók, mint a premier napját, és ezen nincs mit csodálkozni. Annak idején, amikor a videó luxuscikknek számított, a regények voltak a fanatikusok legbiztosabb érintkezési pontjai a Csillagok háborúja világegyetemmel. Ez a helyzet a kilencvenes évekre alaposan megváltozott, de a könyvek még így is tekintélyes számú rajongót tudnak lekötni, minden egyes megjelenéssel.

A filmes könyvek viszont mégiscsak a legelõkelõbb helyet foglalják el a gyujteményekben. E muveket általában többször is elolvassák, és sokkal alaposabb elemzés tárgyává is teszik, ha egy-egy elemét össze kívánják vetni az adott film cselekményével, karaktereinek jellemével, stb. A siker éppen ezért bombabiztos, hiszen nagyságrendekkel több vásárló teszi a kosarába az ilyen regényeket, mint a filmes cselekményekre csak utaló egyéb mûveket.

Ilyen elõzmények után nem csoda, hogy milyen izgalommal vártam heteken át az Episode II - A klónok támadása címû regény megérkezéséét. Mint azt többen tudjátok, az Aquila kiadóval együttmûködve egy jó ideje már részese lehetek a Star Wars regények hazai megjelenését megelõzõ munkálatoknak. Az Episode II esetében ez egyszerre megtisztelõ és felelõség teljes feladat, hiszen a véresszájú rajongók és az egyszerû olvasók négyzetesen megnövekedett hadainak kell a kedvében járni úgy, hogy azért a mûvek eredetisége, a fordító alkotói szabadsága ne szenvedjen csorbát. Ez utóbbi esetében a kívülállókban felvetõdhet a kérdés: a fordító nem szó szerint fordítja a könyvet? Ha ezt tenné, az rettenetes lenne. Egyrészt, mert nekünk, magyaroknak olvashatatlan lenne, másrészt, egy csomó olyan kifejezés is ott van a lapokon, aminek még nincsenek magyarosított megfelelõi. Éppen ezért tartható alkotómunkának már a fordítás folyamata is, ugyanis meg kell teremteni a megfelelõ nyelvi környezetet az itteni vásárlók számára is.

Nos, elnézést a hosszúra nyúlt bevezetõért, de ezt mindenképpen szükségesnek tartottam elmondani. Rátérve az Episode II regényváltozatára, annyit le kell szögeznem, az alábbiakban nem fogom elmesélni a történetet. Sokkal inkább a mû hangulatát szeretném bemutatni. Azt a kort, melyben a Köztársaság megindul a lejtõn, és amelyben a sötétség korszaka köszönt a galaxisra?

Ármánykodás, hatalomvágy, szerelem, akció, kaland? Az izgalmas, fordulatokban gazdag regényekben ezek a momentumok gyakorlatilag mind fellelhetõek. A második rész egy sokkal tágabb, bonyolultabb világegyetemet mutat be, mint az elsõ, arról nem is beszélve, hogy a háttérben álló karakterek népes tábora is gyakran gyakorol hatást a környezetére. Politikusok, családtagok, katonák serénykednek a fõhõsök körül, és közben akarva-akaratlanul és részeseivé válnak a Köztársaság széthullásának.

Az Episode II némiképpen folytatja az elozo rész hagyományait, legalábbis abból a szempontból, hogy a nyelvezete nem valamilyen klasszikus remekmûre, hanem egy mindenki által viszonylag könnyen befogatható sztorira emlékeztet. Ez persze nem baj, mert így több, egészen fiatal olvasót késztethet arra, hogy átrágja magát a Klónok támadása izgalmain.

Aki olvasta a Baljós árnyakat, annak már nem lesz meglepõ az a tény, hogy a könyv cselekménye jóval korábbról indul, mint a filmé. Pontosabban hanem néhány momentum felvillantása révén olyan adalékokkal szolgál, melyek fontosak lehetnek az események értelmezéséhez. A film más eszközökkel él, a könyvnek viszont megvan az a lehetõsége, hogy a hangulat megtartásával megismertessen bennünket az eltelt évek alatt így vagy úgy megváltozott karakterek érzelmeivel, gondolataival, lelki vívódásaival, rejtett félelmeivel. Ezekbõl a Klónok támadásában sincs hiány. Néhol ugyan erõltetettek, fõleg a filmes cselekmény elõtt játszódó fejezetekben, mégis érdemes figyelmesen elolvasni ezeket a részeket is.

És végre fény derül egy huszonöt éves "rejtélyre" is, nevezetesen arra, miféle rokoni kapcsolat van Anakin Skywalker és Owen Lars között. A rajongók közül biztosan többen elgondolkodtak azon, miért nevezi nagybácsinak Luke Owen Lars-t, és az öreg farmer miért óvja Anakin fiát annyira a kalandozástól. Ami viszont nagyon el lett találva, az a galaxisban dúló politikai harc és a valós, fegyverekkel vívott kettõs összecsapások. A szenátusban folyó viták, melyeket Palpatine a maga hátsó szándékaival már az elsõ részben is maga hasznára tudott alakítani, újabb jelentõs válságot eredményeznek a galaxisban. Ezt csak tetézi egy törvényjavaslat, mely ahelyett, hogy egységbe kovácsolná a Köztársaság államait, csak további széthúzáshoz vezet. Az állandó hadsereg felállításáról szóló törvénytervezet soha nem látott hevességû vitákat eredményez, és ezek a viták aztán szépen lassan elkezdik felõrölni a demokratikus intézményrendszert.

Emellett valós hadszíntereken is folynak összecsapások. A legjobb - szerintem legalább is - Obi-Wan Kenobi, a Köztársaság egyik ismert Jedi lovagjának és a rejtélyes fejvadásznak, Jango Fett-nek a privát kis háborúja. A fair play-t a legcsekélyebb mértékben is nélkülözõ harc elképesztõ változatossággal zajlik egymás tán több fronton, és a különbözõ mentalitású és harcmodort tanult emberek között. Ha csak fele olyan lesz a vásznon, mint amilyennek a leírtak alapján elképzeltem, akkor a korábbi, Darth Maul - Qui-Gon - Obi-Wan hármas viadal könnyen a második helyre szorulhat a ranglistán.

A szerelmi szál sokak bánatára jelentõs súllyal esik a latba, de hát ez elkerülhetetlen volt. Padmé Amidala és Anakin Skywalker között szövõdõ románc és a kettõjük közössé váló harca néhány hónapja még azt hitette el a fanyalgókkal, hogy a Klónok támadása nem lesz más, mint az új Star Wars történet 'love story'-vá való silányítása. Szerencsére ez nem így van, és a könyv lapjain is megmaradt az az egészséges egyensúly, melyet a romantikus és az akcióban bõvelkedõ jelenetek között el lehetett várni.

És persze ott van Jango Fett különleges atyáskodása a kis Boba Fett felett. Ez a fura, vagy inkább felettébb szokatlan családi kötelék újabb színfolttal gazdagítja az események tárházát. Az olvasó pedig azon kapja magát, hogy egy idõ után egyre rokonszenvesebbnek találja a titokzatos fejvadászt és a tízéves kisfiát.

Ami pedig az idõben késõbb játszódó klasszikus trilógiára való utalást jelenti, a regényben jóval közvetlenebbül tetten lehet érni, mint a filmben. Ennek oka persze nem más, mint az, hogy a leírt szövegben könnyebb felfedezni azokat az elemeket, amelyek felvezetik a két évtizeddel késobb lezajló eseményeket. Mivel illetlenség lenne ezekbol akár egyetlen egyet is elárulni, ezért én sem teszem, mindenesetre kíváncsian várom, kibõl milyen reakciót fognak kiváltani.

Az író R. A. Salvatore neve nem ismeretlen a magyar olvasók elott sem, hiszen több, fantasy témájú mûve megjelent kis hazánkban is. Az viszont talán meglepõ lehetett, hogy amikor az õ tollából megjelent a Star Wars The New Jedi Order sorozat elso kötetében (Vector Prime) "megölte" Chewbacca-t. Ez nagy felzúdulást keltett, és amikor tavaly nyáron bejelentették, hogy õ írja az Episode II regényt, akkor sokan felszisszentek: "Úristen, mi lesz ebbõl?"Aggodalomra semmi ok, mondhatnám, de a Vector Prime-ot tragédiaként megélõ rajongókat elég nehéz meggyõzni az ellenkezõjérol. Mindazonáltal hadd nyugtassak meg mindenkit, az új regényében R. A. Salvatore a film forgatókönyvét követte, és ennek megfelelõen alakította a cselekmény menetét. Emiatt persze nem volt könnyû dolga, hiszen végtelen hosszúságú korláttal kényszeríttették az egy adott keretek között való maradásra. Hogy milyen sikerrel, ezt április végétõl mindenki eldöntheti. Egyet azonban a megjelenés elõtt, így látatlanban is le mernék fogadni: az év legnagyobb könyvsikerének megjelenése várható április 23-án az USA-ban és 29-én nálunk. A Klónok támadása a könyvpiacon is tarolni fog, nemcsak a mozikban.

A könyv magyar kiadásának borítója:

Barta Zoltán

Kapcsolódó cikkek/hírek

Boldog Karácsonyt! Panyi 2023. december 24.
BÚÉK Evin 2022. december 31.
Boldog Karácsonyt! Cyrus 2022. december 24.
Boldog Karácsonyt! Cyrus 2021. december 24.
BÚÉK Evin 2020. december 31.
Boldog Karácsonyt! Panyi 2020. december 24.
Karbantartás vége Evin 2020. október 19.
Leállás Evin 2020. szeptember 25.
BÚÉK Evin 2019. december 31.
Boldog Karácsonyt! Evin 2019. december 24.
Gravatar Evin 2019. december 18.
III. játékfordítói találkozó Evin 2019. augusztus 8.
BÚÉK Cyrus 2019. január 1.
Boldog Karácsonyt! Cyrus 2018. december 24.
Magyarítások Portál a Discordon Panyi 2018. augusztus 22.
Év fordítója 2017 Evin 2018. február 23.
BÚÉK Cyrus 2018. január 1.
Boldog Karácsonyt! Cyrus 2017. december 24.
Lostprophet munkálatok Evin 2017. október 15.
Szinkronhang kerestetik Evin 2017. október 1.
BÚÉK Cyrus 2017. január 1.
Boldog Karácsonyt! Cyrus 2016. december 24.
Fordítók támogatása játékokkal Panyi 2016. november 13.
II. Játékfordítói találkozó Evin 2016. július 3.
Ajándékkosár Panyi 2016. június 28.
II. Játékfordítói találkozó Evin 2016. június 14.
II. játékfordító találkozó szervezés Panyi 2016. március 25.
BÚÉK Cyrus 2016. január 1.
Boldog Karácsonyt! Panyi 2015. december 24.
Lezajlott az I. Játékfordítói találkozó Evin 2015. november 19.
I. Játékfordítói Találkozó Panyi 2015. október 23.
Checkpoint 1x10: Magyarítások Panyi 2015. július 28.
Fordítsuk le együtt a Final Fantasy játékokat! Evin 2015. július 12.
Translate Team felhívás Cyrus 2015. július 8.
Retro magyarítások Panyi 2015. május 23.
Fórum Panyi 2015. május 23.
A társasjátékok témaválasztásának fontossága RaveAir 2015. március 17.
Fordítók támogatása a BO magyarítások oldalon Panyi 2015. március 2.
A lista Panyi 2015. február 3.
BÚÉK Panyi 2015. január 1.
Boldog Karácsonyt! Panyi 2014. december 24.
Hírhozzászólások elindulása Panyi 2014. november 8.
Önkéntes fejlesztőtársakat keresünk Panyi 2014. október 14.
Hiányzó magyarítások listája Panyi 2014. június 10.
Ismételten tölthetőek a magyarítások Panyi 2014. június 2.
A leállásról Panyi 2014. május 9.
The Baker Company magyarítások Panyi 2014. április 10.
BÚÉK Cyrus 2013. december 31.
Boldog Karácsonyt Kívánunk! Panyi 2013. december 24.
Régi új oldal Evin 2013. december 3.
Felvételt hirdetünk! Cyrus 2013. április 1.
.GFX/.SWF karakterkészlet szerkesztése Evin 2013. február 17.
Néhány kisebb mobilos fordítás RaveAir 2013. január 12.
10 éve Panyi 2013. január 1.
Boldog karácsonyt! Cyrus 2012. december 24.
Hogyan fordítsunk játékprogramokat? VIII. TGWH 2012. augusztus 3.
Hogyan fordítsunk játékprogramokat? VII. TGWH 2012. július 11.
Wolfram RaveAir 2012. július 6.
Programok Evin 2012. június 22.
Betûtípusok tehasut 2012. május 31.
Hogyan fordítsunk játékprogramokat? VI. TGWH 2012. május 12.
A mai nyelvi humor TGWH 2012. április 18.
Hogyan fordítsunk játékprogramokat? V. TGWH 2012. április 2.
Hogyan fordítsunk játékprogramokat? IV. TGWH 2012. március 22.
Hogyan fordítsunk játékprogramokat? III. TGWH 2012. március 15.
Hogyan fordítsunk játékprogramokat? II. TGWH 2012. március 3.
Hogyan fordítsunk játékprogramokat? RaveAir 2012. február 27.
Hogyan fordítsunk játékprogramokat? TGWH 2012. február 27.
Közösségi fordítás RaveAir 2012. január 11.
Van kedved beszélgetni? RaveAir 2012. január 5.
BUÉK 2012 RaveAir 2012. január 1.
Közérdekû hír, fõleg fordítóknak! RaveAir 2011. december 27.
Adventure Games RaveAir 2011. december 27.
Baker Online hírek RaveAir 2011. december 16.
Képregényes felhívás RaveAir 2011. november 5.
Mp-találkozó! billchr 2011. július 10.
Kukorica Gyermekei nyereményjáték billchr 2011. július 6.
A CoD2 klán TGF-et hirdet RaveAir 2011. június 22.
Nyereményjáték - A Kukorica gyermekei billchr 2011. június 21.
Változások a Portál életében RaveAir 2011. június 14.
PlayON - Antec együttmûködés RaveAir 2011. május 17.
Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság RaveAir 2011. április 15.
A magyarítások és a Mac Minigun 2011. február 26.
PlayON RaveAir 2011. február 17.
Rocsik Team RaveAir 2011. február 9.
KKÜ 2010 RaveAir 2010. december 24.
NigthVison Software RaveAir 2010. december 14.
Night Vison Software RaveAir 2010. november 21.
Foci vébé, focis játékok RaveAir 2010. június 11.
Computer Art Forum 2009 Panyi 2009. november 15.
Budapest Gameshow 2009 Minigun 2009. november 2.
Game Developers Forum 2009 Panyi 2009. július 8.
GDF 2009 Minigun 2009. május 1.
Oresztész billchr 2009. március 25.
Unreal Anthology Minigun 2009. március 24.
Anthony Bozza & Slash: SLASH billchr 2009. január 27.
Szextúra Panyi 2009. január 21.
Choderlos de Laclos: Veszedelmes Viszonyok billchr 2008. december 29.
Stephen King: Éjszakai mûszak billchr 2008. szeptember 24.
My Blueberry Nights - A távolság íze billchr 2008. szeptember 24.
Army Racer takysoft 2007. október 3.
Játékismertetõt bárki tud írni! Druzsba 2007. augusztus 16.
Iain Banks: A Darázsgyár Ordel 2007. május 24.
V, mint Vérbosszú Ordel 2006. július 1.
JátékExpo 2006 RaveAir 2006. május 29.
Age of Empires III jnc 2006. április 10.
FIFA 2006 Panyi 2005. november 2.
GTR Husimoto 2005. szeptember 5.
Hogyan kezdjek neki, hiszen én még soha nem fordítottam!? Tusk 2005. augusztus 28.
A kör bezárult, avagy A Sith-ek bosszúja RaveAir 2005. május 20.
Márciusi statisztikák Panyi 2005. április 2.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket! jnc 2005. március 28.
Túl vagyunk az internyúlon.... Andy 2005. március 15.
Bõvült a Magyarítások Portál amúgy is népes családja Andy 2005. március 13.
Újabb aloldal Andy 2005. március 8.
Boldog nõnapot kívánunk... RaveAir 2005. március 8.
Tolódik az interjú Methosszal RaveAir 2005. március 8.
Új szavazás! Andy 2005. március 2.
Februári statisztikák Andy 2005. március 1.
Methos a Fix Tv-ben RaveAir 2005. február 28.
Én is saját honosítócsapatot akarok! Methos 2005. február 27.
Új fordítócsapat: Berserkers Panyi 2005. február 19.
Ahogy ígértük: Bõvült a szótár Andy 2005. február 16.
A GameHunter rövid története Methos 2005. február 12.
Új fordítócsapat indul, és tagokat is keresnek! Andy 2005. február 8.
Megszûnik a HunTECH Andy 2005. február 5.
BioWare fansite Panyi 2005. február 1.
GTA Online Panyi 2005. február 1.
Januári statisztikák Panyi 2005. február 1.
Magyarítások Portál történelem Panyi 2005. január 31.
Gamehunter szavazás RaveAir 2005. január 30.
Wanted a Wild Western Panyi 2005. január 21.
Angol-magyar webszótár a Portálon Andy 2005. január 19.
Decemberi statisztikák Panyi 2005. január 1.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk! jezuska 2004. december 24.
Szavazás Panyi 2004. december 18.
Új cikkek! Ranloth 2004. december 9.
Novemberi statisztikák Andy 2004. december 1.
Fordítói adatbázis Andy 2004. december 1.
Cikkek! RaveAir 2004. november 14.
Hivatalosan magyar nyelven megjelentetett játékok RaveAir 2004. november 13.
A játékfordítások helyzete Magyarországon Ranloth 2004. november 13.
A magyar betûkészlet helyes megjelenítése Piedon 2004. november 13.
Azok a fránya változók! Ranloth 2004. november 12.
Napi mézeskalácsadag Andy 2004. november 5.
Októberi statisztika Panyi 2004. november 1.
RSS Panyi 2004. október 24.
Magyarítások lista frissítés RaveAir 2004. október 13.
Szeptemberi statisztikák Panyi 2004. október 3.
Végre elkészültek a rangok! Andy 2004. szeptember 19.
Augusztusi statisztikák Andy 2004. szeptember 1.
Az utolsó elõtti verzió jnc 2004. augusztus 31.
Játékprogramok szinkronizálása Ranloth 2004. augusztus 25.
Pár tanács kezdõ fordítók számára Ranloth 2004. augusztus 25.
Tippek & trükkök Ranloth 2004. augusztus 18.
Frissítések, változások Andy 2004. augusztus 6.
Szavazás Panyi 2004. július 17.
HunTech Panyi 2004. július 12.
Galéria Panyi 2004. június 29.
Jó hírek a kezdéshez Andy 2004. június 24.
Az új Magyarítások Portál Panyi 2004. június 24.
Magyarítások Portál 2 Andy 2004. június 24.
Az elmúlt egy hónap... Andy 2004. június 1.
Aki biztosra szeretne menni... Andy 2004. május 23.
Rövidtávú terveink... Andy 2004. május 8.
A lista Andy 2004. május 3.
Költözés vol. 2 Panyi 2004. április 30.
Költözés Andy 2004. április 26.
Új téma Panyi 2004. április 18.
Menü Panyi 2004. április 8.
Magyarítás Lista Andy 2004. április 5.
Aláírásgyûjtés Andy 2004. április 5.
Magyarítások Panyi 2004. március 26.
Több, mint 5000 regisztrált felhasználó Panyi 2004. március 13.
Huncraft Andy 2004. február 24.
Google Eszköztár Panyi 2004. február 15.
Háttérkép Panyi 2004. január 24.
BUÉK! Panyi 2004. január 1.
Magyarítások Panyi 2003. december 31.
Chat Panyi 2003. november 29.
Elnézést! Panyi 2003. november 22.
Huncraft Andy 2003. november 15.
Új magyarítások Panyi 2003. november 2.
Beszélgess velünk! Andy 2003. november 1.
Huncraft Interactive magyarítások Panyi 2003. október 26.
Humoros idézetek Panyi 2003. október 20.
Hír a Huncraft Interactive oldaláról Panyi 2003. október 20.
Túl az 1 milliomodik találaton! Panyi 2003. október 19.
Nem mûködik a HunCraft Interactive oldala Panyi 2003. október 12.
Hack (?!) .:i2k:. 2003. október 11.
Kényszerszünet után, ismét jelen .:i2k:. 2003. szeptember 28.
2000 felett! Andy 2003. szeptember 26.
Sonic... Andy 2003. augusztus 8.
Üdvözletem! .:i2k:. 2003. július 9.
Új admin! Andy 2003. július 5.
1000 regisztrált felhasználó! Panyi 2003. június 23.
Jópofa képek Panyi 2003. június 8.
Jatekok.hu gépcsere Panyi 2003. május 12.
Menü Panyi 2003. május 2.
FTP Letöltések Panyi 2003. március 29.
Kimaradások Panyi 2003. március 29.
Tutorial I - Bevezetés Andy 2003. február 16.

Összesen 0 hozzászólás érkezett

Legyél te az első, aki hozzászól!

Magyarítások Portál
Fejlesztő:
Nem ismert
Kiadó:
Nem ismert
Műfaj:
Nem ismert
Platform:
Nem ismert
Megjelenés:
2003. január. 1.
Játékmotor:
Nem ismert
hirdetés
Legújabb letöltések
Outer Wilds: Echoes of the Eye
Az alapjáték fordítását is tartalmazza.Epic, Steam és GamePass 1.1.15-ös verzióhoz, Codex 1.1.12-es verzióhoz
| 5.87 MB | 2024. 07. 12. | ZéBé
Outer Wilds
Az alapjáték fordítását is tartalmazza. DLC nélkül is működik!Epic, Steam és GamePass 1.1.15-ös verzióhoz, Codex 1.1.12-es verzióhoz
| 5.87 MB | 2024. 07. 12. | ZéBé
Elden Ring
A(z) Elden Ring játék és a Shadow of the Erdtree DLC fordítása.Ha valamiért nem működne az itteni fordítás, akkor nézd...
| 60.37 MB | 2024. 07. 10. | The_Reaper_CooL
System Shock
A System Shock Remake (2023) fordítása.
| 5.46 MB | 2024. 07. 09. | amagony, istvanszabo890629, Keeperv85, szogyenyi
Tropico Reloaded
Tropico Reloaded magyarítás
| 86.03 KB | 2024. 07. 07. | LordMastert
Dying Light 2: Stay Human
A fordítás mindenre kiterjed, viszont a vérdíjak és a fegyverek leírása még nem teljes.Ezekről a hibákról kép formájában tudtok nekünk...
| 6.94 MB | 2024. 07. 06. | Arzeen, Fehérváry Péter, NightVison, zotya0330
Commandos: Beyond the Call of Duty
A Commandos: Beyond the Call of Duty fordítása. Windows 10 és újabb rendszerekhez készített verzió, ami tartalmazza a textúrák fordítását...
| 163.86 MB | 2024. 07. 06. | istvanszabo890629
Final Fantasy XII: The Zodiac Age
Final Fantasy XII: The Zodiac Age magyarításaA magyarítás a dialógusokat és az átvezetők feliratait tartalmazza.A menü, tárgyelemek és képességek továbbra...
| 530.66 MB | 2024. 07. 06. | Konyak78
Grounded
A(z) Grounded játék Switch-es fordítása.KONZOLOS INFÓK:JÁTÉK: Grounded [01006F301AE9C000][v0]FRISSÍTÉS: Grounded [01006F301AE9C800][v458752][1.07]TITLE ID: 01006F301AE9C000VERZIÓ: 1.07Ha valamiért nem működne az itteni fordítás, akkor...
| 13.68 MB | 2024. 07. 02. | The_Reaper_CooL
Grounded
A(z) Grounded játék fordítása.Ha valamiért nem működne az itteni fordítás, akkor nézd meg a weboldalamon lévőt!
| 7.64 MB | 2024. 07. 02. | The_Reaper_CooL
Legfrissebb fórum bejegyzések
Magyar nyelvi fájl nincs valakinek feltöltve az AC Rouge játékhoz valamilyen tárhelyre? Anno kimaradt a game de most FPS unlockal élvezhető frissítési rátával lehetne játszani de nem működik a telepítővel rendelkező magyarítás sehogy sem!
Satek | 2024.07.12. - 22:14
Hello Szatoka (Attila)!Köszönöm a válaszod.A megvett „Age Of Empires” játékok:„Age Of Empires Definitive Edition” és.„Age Of Empires II Definitive Editon” és.„Age Of Empires III Definitive Edition” és.„Age Of Empires IV Anniversary Edition” és.„Age Of Mythology: Extended Edition”Letőltöttem és feltelepítettem az „Age Of Empires II Definitive Edition”-t.Letőltöttem a „magyaritasok.hu”-ról.Az „Age Of...
Kara | 2024.07.12. - 17:51
Szia!A hivatalos magyar nyelvet az Age of Empires 4 tartalmazza csak. A többi játék esetén az adott verziónak megfelelő magyarítást kell letölteni. Ha a felújított verziót vetted meg (Defenitiv Edition) akkor az csak folyamatban van, ahogy jelölve is van a játék adatlapján. A régebbi verziók működése ezen a verzión nem...
szatoka | 2024.07.12. - 15:24
Hellósztok!Megvettem a „Steam”-en az :„Age of Empires 25th Anniversary Collection vásárlása CSOMAG”-ot.„Age Of Empires” I-IV-ig.Az „Age Of Empires IV”-et letőltöttem és feltelepítettem.Beállítottam a magyar nyelvet a „Steam”-en.Utána „Az Age Of Empire I”-et is letöltöttem és feltelepítettem.Megpróbáltam a „Steam”-en beállítani a magyar nyelvet.Mint ahogy az „Age Of Empires IV”-en.De nem volt...
Kara | 2024.07.12. - 14:42
hi és üdvözlet mindenkinek!2 kérdéssel fordulnék "ide"a) valaki csinálja a baldur's game 2 höz fordítást? csupán félkészt találtam.b) milyen programot használtatok hozzá? az npc-k egy része angol, ami játék közben nekem zavaróköszönöm a tájékoztatást ill az esetleges segítséget.
KisHal | 2024.07.12. - 04:44
Szeretem én a kihívást, de nem erre számítottam, hogy csak pár ember foglalkozik a világon vele... https://www.youtube.com/watch?v=KkRp_nCNYbM
W4T | 2024.07.12. - 01:31