Gravatar
Gravatar
Evin Evin
2019. december 18. - 21:02
Most nem játékról és nem fordításról lesz szó, hanem az oldal jövőjéről! (Nem kell megijedni.)

Elér régóta esedékes az oldal frissítése, ami már olyan fázisba jutott a háttérben, hogy ezt jövő évben meg is tudjuk tenni.
Viszont ennek egyik rossz vagy jó első lépése az avatárok úgymond felszámolása. Megkérnénk mindenkit, aki a jövőben is az itt használt avatár képét szeretné használni, mentse le. Természetesen csak ha nem rendelkezik már az eredeti képpel.

Hogy lehet az avatárt lementeni?
A jobb felső sarokban a "Profil szerkesztése" oldalra átmész, majd az avatárodon jobb egérgomb, és "Kép mentése más néven...". Előfordulhat, hogy ez böngészőnként eltérő menüponttal tudjátok megtenni. Ezáltal sikeresen lementettetek egy 100x100 felbontású képet. Ha bárhol máshol teszitek ugyanezt, kisebb méretű lesz a lementett kép!

Hogy lesz a jövőben avatár?
Erre a hír címe ad választ.
Az oldal át fog térni a Gravatar használatára. Ha ezután igény lesz rá, megpróbáljuk visszahozni az oldal számára fenntartott egyéni avatárokat is, de ez jelenleg nincs tervben.

Mi az a Gravatar?
A Gravatar egy ingyenes szolgáltatás. Regisztrálni kell a Gravatar oldalán egy olyan e-mail címmel, amivel általában a különböző fórumokra és közösségi oldalakra be szoktál regisztrálni. Regisztráció után fel tudsz tölteni egy avatár képet. És ennyi, készen vagy.
Azon weboldalak, melyek már integrálták a Gravatar használatát, csupán a regisztrált e-mail cím alapján a Gravatartól le tudják kérni az oda feltöltött képet. Mi is ezt fogjuk tenni, ezt fogjuk használni.
Ha a Gravatar fiókodban módosítod a képet, mindenhol, ahol a Gravatar támogatott, szintén változni fog az avatárod képe.

Az avatárok mentésére kb. január végéig tudunk időt adni.
Az oldal fejlesztési ütemezéséről és az esetleges további változtatásokról hírt fogunk adni, amint tudunk konkrét időpontokat.
Hozzászólások
Jelenleg nincsenek hozzászólások!